Γκουαρντιόλα: “Μετά τη Σίτι θα ήθελα να είμαι στον πάγκο μιας εθνικής ομάδας”

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε στο «ESPN» της Βραζιλίας και αποκάλυψε πως κάποια στιγμή θα ήθελε να καθήσει στον πάγκο μιας εθνικής ομάδας.

Ο διάσημος Καταλανός τεχνικός έχει συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι έως το καλοκαίρι του 2025, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραμείνει και έπειτα στους «πολίτες», αλλά αποκάλυψε τις προθέσεις του να κάνει κάτι που δεν έχει κάνει έως τώρα, ν’ αναλάβει τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού:

«Πραγματικά σκέφτομαι πως κάποια στιγμή θα ήθελα να προπονήσω μια εθνική ομάδα για ένα Μουντιάλ ή ένα EURO. Θα το ήθελα αυτό. Δεν ξέρω ποιος θα με ήθελε! Για να δουλέψεις για μια εθνική ομάδα πρέπει να σε θέλουν, όπως ένας σύλλογος. Σίγουρα είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση για μένα τα επόμενα χρόνια» τόνισε γελώντας ο Γκουαρντιόλα και συμπλήρωσε:

«Ποτέ δεν το σκέφτηκα έτσι, να κερδίσω δηλαδή ένα Μουντιάλ. Από την πρώτη ημέρα που έγινα προπονητής ποτέ δεν σκέφτηκα να κερδίσω έναν τίτλο πρωταθλήματος ή να κερδίσω το Champions League. Όχι. Σκέφτηκα ότι έχω δουλειά; Εντάξει. Θα ήθελα να έχω την εμπειρία να ζήσω μέσα από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα Euro ή ένα Κόπα Αμέρικα, ή οτιδήποτε άλλο. Θα το ήθελα αυτό. Δεν ξέρω πότε θα ήταν αυτό, αν είναι σε 5, 10, 15 χρόνια από τώρα, αλλά θα ήθελα να έχω την εμπειρία του προπονητή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο».

To Top