Γκουαρντιόλα: “Ο Χάαλαντ είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο”

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δήλωσε ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο και υπερασπίστηκε τις εμφανίσεις του Νορβηγού μετά την κριτική από τον πρώην αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόι Κιν.

Ο Χάαλαντ, ο οποίος σημείωσε 36 γκολ στην Premier League την περασμένη σεζόν, δεν έκανε καλό ματς στην ισοπαλία 0-0 της Σίτι με την Άρσεναλ την Κυριακή και ο Κιν είπε ότι το γενικό παιχνίδι του 23χρονου ήταν πολύ χαμηλότερο από το επίπεδο της Premier League.

«Το γενικό του παιχνίδι είναι τόσο φτωχό, και όχι μόνο σήμερα. Νομίζω ότι πρέπει να το βελτιώσει, είναι σχεδόν σαν παίκτης της League Two», δήλωσε ο Κιν στο Sky Sports μετά τον αγώνα της Κυριακής.

Ο Γκουαρντιόλα είπε ότι δεν συμφωνεί με τις παρατηρήσεις του Κιν για τον Χάαλαντ, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 18 τέρματα.

«Είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο και μας βοήθησε να κερδίσουμε (το treble) την περασμένη σεζόν, και ο λόγος που δεν δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες δεν είναι λόγω του Έρλινγκ», είπε στους δημοσιογράφους την Τρίτη.

«Παίξαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι εναντίον της Άρσεναλ. Το επανεξέτασα – απλώς ίσως μας έλειψαν περισσότεροι παίκτες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Για την ποιότητα και τις διαφορετικές ικανότητες που έχουμε, ο Χάαλαντ είναι εξαιρετικός»

To Top