Γκουαρντιόλα: «Σημαντικό να είμαστε πρώτοι»

Η τελευταία φορά που η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξένησε τη Λειψία δεν είναι μια βραδιά που θα θέλει να θυμάται ο Γιόσκο Γκβάρντιολ. Ο Κροάτης διεθνής ήταν τότε μέρος της άμυνας της Λειψίας που έγινε «θρύψαλα» από την επίθεση της Σίτι, καθώς ο Έρλινγκ Χάαλαντ σημείωσε πέντε γκολ σε μια νίκη 7-0 στους 16 του Champions League τον Μάρτιο.

Οκτώ μήνες αργότερα, καθώς οι δύο ομάδες προετοιμάζονται  για τη μεταξύ τους συνάντηση στον προτελευταίο γύρο των αγώνων του  7ου ομίλου, ο  Γκβάρντιολ, ο οποίος είναι πλέον μέρος της άμυνας της Σίτι, ξέρει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για μια παρόμοια νύχτα. Τουλάχιστον όχι από τα πόδια του Χάαλαντ.

«Είμαι χαρούμενος που είμαι συμπαίκτης του», είπε ο Γκβάρντιόλ όταν ρωτήθηκε για τη διαφορά μεταξύ του να παίζεις εναντίον ή με τον Χάαλαντ.

«Δεν αφορούσε μόνο τον Χάαλαντ, ήταν η  κορυφαία ομάδα στο γήπεδο (την περασμένη σεζόν), ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ως σέντερ μπακ ανυπομονούσα να αντιμετωπίσω τον Χάαλαντ, αλλά δεν τελείωσε καλά. Έβαλε πέντε γκολ σε 60 λεπτά. Όταν τον είδα να βγαίνει, χάρηκα», πρόσθεσε.

Η Σίτι κέρδισε για πρώτη φορά το Champions League και έχει ξεκινήσει ιδανικά στην προσπάθειά της να διατηρήσει το τρόπαιο. Έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς στον όμιλο και ένας βαθμός αύριο θα σφράγιζε την πρώτη θέση μπροστά από τη Λειψία, η οποία επίσης έχει  εξασφαλισμένη τη θέση της στη φάση των νοκ άουτ.

Ο Χάαλαντ έφτασε τα 50 γκολ στην Premier League σε χρόνο ρεκόρ το Σάββατο και ο Γκβαρντιόλ είπε ότι το να βλέπεις τον Νορβηγό στο γήπεδο είναι αξιοσημείωτο: «Στην αρχή του παιχνιδιού δεν είναι πουθενά, μετά εμφανίζεται και πετυχαίνει χατ-τρικ. Αυτό που έκανε, δεν καταλαβαίνω πώς αλλά τον απολαμβάνω», είπε ο 21χρονος Κροάτης αμυντικός.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, θα μπορούσε να έχει κάποιες περισσότερες αμυντικές επιλογές  αφού ο Τζον Στόουνς είναι κοντά στην επιστροφή μετά την απουσία του από τις αρχές Νοεμβρίου: «Ο Τζον Στόουνς βελτιώνεται. Ίσως για να παίξει για λίγα λεπτά. Είναι πολύ κοντά στο να επιστρέψει», είπε ο Καταλανός  προπονητής της Σίτι και πρόθεσε αναφερόμενος  στην προτεραιότητα η ομάδα του θα κατακτήσει την πρώτη θέση: «Πρέπει να κερδίσουμε ή να φέρουμε ισοπαλία. Το πρώτο βήμα έγινε και για τις δύο ομάδες, συγχαρητήρια Λειψία. Είναι σημαντικό να τερματίσουμε πρώτοι, με κύρος και σημαίνει το δεύτερο παιχνίδι των 16 εντός έδρας. Όχι καθοριστικό, αλλά ένα μικρό πλεονέκτημα», συμπλήρωσε.

To Top