Γκουαρντιόλα: «Το πρωτάθλημα ο πιο σημαντικός τίτλος που κυνηγάμε»

Η Μάντσεστερ Σίτι που κυνηγάει το «τρεμπλ» μπορεί να κάνει το πρώτο από τα τρία βήματα που της χρειάζονται για να το πανηγυρίσει, εξασφαλίζοντας τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της στην Premier League αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να το χαρακτηρίζει σαν το πιο σημαντικό και δύσκολο από τα τρία τρόπαια που είναι στη…σειρά για να κατακτηθούν.

Η Σίτι μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα πριν καν αγωνιστεί αν η Άρσεναλ χάσει αύριο (20/5) στη Νότιγχαμ Φόρεστ, και αν όχι μπορεί να σηκώσει το τρόπαιο νικώντας την Τσέλσι την Κυριακή στο «Etihad Stadium».

«Η Premier League είναι η πιο σημαντική διοργάνωση γιατί είναι πάνω από 10, 11 μήνες. Είμαστε τυχεροί που είμαστε στην έδρα μας με τους ανθρώπους μας για να το πάρουμε», είπε ο Γκουαρντιόλα σήμερα (19/5) σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Γκουαρντιόλα πιθανότατα δεν θα παρακολουθήσει τον αγώνα της Άρσεναλ:

«Δεν νομίζω», είπε. «Έχουμε ένα παιχνίδι την επόμενη μέρα. Στο μυαλό μου, θα ήθελα να πιστεύω ότι πρέπει να το κερδίσουμε για να είμαστε πρωταθλητές. Το να γιορτάσουμε με τον κόσμο μας στο γήπεδο θα ήταν το καλύτερο», πρόσθεσε.

Η Σίτι έχει άλλα δύο τρόπαια να διεκδικήσει, με τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας να έρχεται εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 3 Ιουνίου και τον τελικό του Champions League μια εβδομάδα αργότερα στην Κωνσταντινούπολη.

Ερωτηθείς εάν η ομάδα του είχε ηρεμήσει από την Τετάρτη και τη νίκη (4-0)-πρόκριση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γκουαρντιόλα είπε:

«Ήρεμοι; Το πιο δύσκολο έρχεται. Οι τενίστες λένε ότι το να σερβίρεις για να κερδίσεις το Wimbledon είναι το πιο δύσκολο. Την Κυριακή το παιχνίδι είναι στα χέρια μας».

H Σίτι έχει κερδίσει 11 συνεχόμενα παιχνίδια στην Premier League και είναι αήττητη στο «Etihad Stadium» σε 19 συνεχόμενα από τα μέσα Νοεμβρίου:

«Τα συναισθήματα είναι πολλά», είπε ο Ισπανός. «Δεν μπορούμε να αποσπαθούμε. Δεν θα συγχωρήσουμε τον εαυτό μας. Εστιάζουμε σε κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος της σεζόν για να τελειώσουμε καλά. Το κάναμε απέναντι στην Άρσεναλ, τη Λίβερπουλ, τη Γιουνάιτεντ, τις μεγάλες ομάδες εντός έδρας. Νιώθουμε ότι είμαστε δυνατοί, σίγουροι με τον κόσμο μας», είπε.

Ο Γκουαρντιόλα ρωτήθηκε στη συνέχεια για ένα βίντεο που έδειχνε τον μέσο Κέβιν Ντε Μπρόινε να φωνάζει “Σκάσε” εναντίον του στο παιχνίδι της Τετάρτης.

«Η ένταση με τον Κέβιν μου αρέσει, φωνάζουμε ο ένας στον άλλον. Μου αρέσει αυτή η ενέργεια», είπε ο Γκουαρντιόλα. «Δεν είναι η πρώτη φορά, δεν το βλέπετε, αλλά μου φωνάζει στην προπόνηση. Αυτό χρειαζόμαστε. Μετά από αυτό γίνεται ο καλύτερος. Είναι ποδόσφαιρο, μπορούμε να το κάνουμε. Αυτά πρέπει να συμβούν για να είσαι ανταγωνιστικός».

Η Σίτι απέχει τέσσερις βαθμούς από την Άρσεναλ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ένα παιχνίδι λιγότερο. Θα κλείσει τη σεζόν του πρωταθλήματος με αγώνες στο Μπραίτον την Τετάρτη και στο Μπρέντφορντ στις 28 Μαΐου.

To Top