ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Γκουγκουλιάς: “Απορώ πώς δεν πήρε κόκκινη ο Ιγκλέσιας! Ματς της χρονιάς με Ατρόμητο μέχρι το… επόμενο”

Ο πρώην παίκτης των «κιτρινόμαυρων» Γιώργος Γκουγκουλιάς σχολίασε την μέχρι τώρα πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα, εξήγησε τους λόγους που η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου καθώς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανένα ενώ τέλος δήλωσε πως όταν αγωνίζεται σε μια ομάδα όπως ο Άρης που έχει «βαριά» φανέλα και τεράστια δυναμική, οι απαιτήσεις και η πίεση είναι πάντα αναμενόμενες.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92,8

Από χθες γίνεται μεγάλη συζήτηση για τον Μίχαελ Ένινγκ και τις επιλογές του, εσύ τι πιστεύεις;

Εγώ γενικά επειδή έχω παίξει και ποδόσφαιρο, όταν κάποιος έρχεται στην ομάδα τον εμπιστεύομαι και του δίνω και λίγο χρόνο, δεν το συζητάμε αυτό. Στην Ελλάδα από Κυριακή σε Κυριακή αλλάζουμε, δεν έχουμε υπομονή. Σίγουρα όλοι οι Αρειανοί θέλαμε να κερδίσει η ομάδα στην Τρίπολη, ήταν όμως μια μέτρια σχετικά εμφάνιση και μια κακή διαιτησία, ακόμη δηλαδή κοιτάω την φάση με τον Ιγκλέσιας και απορώ γιατί δεν βγήκε κόκκινη κάρτα. Τι πρέπει δηλαδή; Να σπάσεις την μύτη του άλλου για να δώσεις κάτι; Το σημαντικό ωστόσο έρχεται την Πέμπτη! Σίγουρα και ο Ένινγκ ως προπονητής και πριν το ματς είχε στο μυαλό του τον αγώνα της Πέμπτης, αποφάσισε να παίξει με πολλούς βασικούς. Θα φανεί την Πέμπτη πόσο ξεκούραστοι και φρέσκοι θα είναι οι παίκτες.

Θεωρείς πως μέχρι στιγμής έχει δικαιωθεί από τις επιλογές του;

Νομίζω πως αυτός ξέρει καλύτερα και την ομάδα και τους παίκτες. Επιπλέον πάντα θέλω να δίνω χρόνο στον προπονητή. Μέχρι στιγμής ο Άρης είναι μέσα στους στόχους του τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο. Τα play off είναι πολύ κοντά και την Πέμπτη παίζει ίσως το πιο σημαντικό μέχρι στιγμής παιχνίδι. Αν πάρει την πρόκριση, όλοι θα λέμε πως τα έκανε όλα σωστά.

Το ματς της Πέμπτης είναι το πιο σημαντικό μέσα στην χρονιά, μέχρι το επόμενο φυσικά..

Πάντα αυτό! Έρχεσαι από ένα Χ στην έδρα σου που για εμένα προσωπικά το 0-0 δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Σίγουρα όλοι θέλαμε την νίκη και έπρεπε να την πάρει ο Άρης βάσει των όσων είδαμε στον αγώνα αλλά νομίζω με το 0-0 και μάλιστα πηγαίνοντας τώρα σε εκτός έδραε παιχνίδι, δεν είναι κακό γιατί και εκεί θα κυνηγήσεις το γκολ. Το 0-0 φοβίζει περισσότερο τον Ατρόμητο.

Ο Ατρόμητο έχει να σκοράρει επτά συνεχόμενα παιχνίδια..

Είναι σημείο αναφοράς σίγουρα αυτό. Επίσης η ομάδα του Ατρομήτου δέχεται και δύσκολα γκολ όμως, αυτό δείχνει πως έχει μια «σφιχτή» άμυνα, κρατάει το 0 πίσω περιμένει να βγάλει κάποιο γκολ μπροστά. Οι παίκτες του Άρη ωστόσο έχουν δείξει πως αν είναι σε καλή μέρα, δεν χρειάζεται να φοβηθούν κανέναν αντίπαλο. Το έχουν δείξει πολλές φορές ειδικά φέτος, αν ξεκινήσουμε από το Ευρωπαϊκό ματς στο Χαριλάου με την Μόλντε που «γύρισαν» ένα εντυπωσιακό σκορ και παραλίγο να έπαιρναν την πρόκριση αλλά και με παιχνίδια όπως μέσα στην Τούμπα που και οι ίδιοι έπεσαν κάτω και δεν πίστευαν ότι πήραν το Χ εκεί μέσα ή και στην ΑΕΚ. Έδειξαν πως αν είναι σε καλή μέρα, δεν φοβούνται κανέναν, ειδικά τον Ατρόμητο.

Ως ποδοσφαιριστής και εσύ, πόση δουλειά θεωρείς πως έχει κάνει ο Ιντέγε;

Το έχω πει πολλές φορές, ο Ιντέγε είναι ένας ποδοσφαιριστής που ναι μεν τον χρειάζεται ο Άρης αλλά δεν θα κρυφτούμε και πίσω από το δάχτυλο μας. Περιμέναμε έναν άλλον Ιντέγε, με περισσότερα γκολ που θα «έπαιρνε» κάποια ματς, αυτό δεν έγινε. Ωστόσο είναι ένας σημαντικός παίκτης γιατί κάνει την «βρωμοδουλειά» που λέμε στο ποδόσφαιρο, σε εκείνον θα «πέσει» όλη η αντίπαλη άμυνα και βρίσκουν χώρους οι Λάρσον και Ντιγκινί π.χ για να βάλουν το γκολ. Θα ήθελα να τον έχω συμπαίκτη μου.

Περιμένουμε και θα περιμένουμε περισσότερα από αυτόν..

Σίγουρα, όταν δίνεις τόσα χρήματα για έναν σέντερ-φορ περιμένεις να είναι το «βαρύ πυροβολικό», με πολλά γκολ και με παιχνίδια στην «πλάτη» του που δεν τα περιμένεις. Ότι θα βάλει γκολ και θα «κλέψει» όλο το παιχνίδι μόνος του. Αυτό δεν μας το έχει δείξει μέχρι στιγμής αλλά δεν παύει να είναι σημαντικός για την ομάδα.

Ο Νρουρμισάι μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο;

Είναι ένας σέντερ-φορ που βάζει γκολ, τον είχαμε δει και όταν αγωνιζόταν στον Πανιώνιο. Όμως τον περίμενα πιο έτοιμο, δεν έχει μπει ακόμη καλά στην ομάδα. Ο Άρης είναι μια ομάδα που δημιουργεί πολλές φάσεις και έχει πολλές ευκαιρίες. Έχει ποιοτικούς παίκτες όπως π.χ τον Ντιγκινί τον Γκάμα, τον Φετφατζίδη και θεωρώ με ένα ποιοτικό σέντερ-φρο μπροστά με έφεση στα γκολ, θα έπαιρνε περισσότερα παιχνίδια και βαθμούς.

Αναφέρθηκες στον Φετφατζίδη. Είναι ένας παίκτης που χαίρεσαι να τον βλέπεις, ειδικά φέτος στον Άρη..

Όλοι γνωρίζαμε πως ο Φετφατζίδης είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί και φαίνεται πως είναι παίκτης ψυχολογίας. Ο Άρης έδειξε πάρα πολύ υπομονή μαζί του και τον στήριξε στα πρώτα του παιχνίδια. Τώρα δε, που είναι στα καλύτερα του και έχει την ψυχολογία με το μέρος του, έχει καταλάβει πως έχει την απόλυτη στήριξη του προπονητή και της ομάδας, είναι βασικός, κάνει φοβερά πράγματα. Χαιρόμαστε και εμείς οι Αρειανοί που τον παρακολουθούμε απ’έξω αλλά και ο ίδιος δίνει τεράστια βοήθεια.

Έγινε μεγάλο θέμα η κούραση αλλά επιρκατεί η άποψη πως οι ποδοσφαιριστές προτιμούν τους αγώνες και όχι την προπόνηση. Ποια είναι η δική σου προσέγγιση;

Σίγουρα έχουν «ρίξει» ρυθμούς στην προπόνηση γιατί είναι πολλά τα παιχνίδια και κοντινά μεταξύ τους, προπονούνται σκληρά μόνο εκείνοι που δεν αγωνίζονται και αυτοί που παίζουν κάνουν μόνο χαλάρωμα και αποκατάσταση για το επόμενο ματς. Αυτό φαίνεται και δεν θα υπάρχει κούραση μόνο σε αυτό το ματς την Πέμπτη αλλά και στα προηγούμενα υπήρχε. Μέχρι τώρα η ομάδα έχει δείξει πως είναι φρέσκια και μπορεί να ανταπεξέλθει. Σκοπός είναι να το δείξει και την Πέμπτη γιατί είπαμε είναι μέχρι το επόμενο, το πιο σημαντικό ματς. Με την πρόκριση όλα ξεχνιούνται, ο στόχος είναι γνωστός!

Τι πρέπει να κάνει ο Άρης προκειμένου να πάρει την πρόκριση;

Να παίξει «ανοιχτά» όπως παίζει και στο Χαριλάου! Δεν χρειάζεται να φοβάται τίποτα, να πάει μόνο για να πάρει την νίκη. Ο Ατρόμητος είναι αυτός που θα πρέπει να φοβάται τον Άρη και γιατί είναι πιο «βαριά» φανέλα και γιατί έχει καλύτερους ποδοσφαιριστές αλλά και γιατί θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Ο κόσμος δεν άφησε την ομάδα πουθενά είτε εντός είτε εκτός. Θεωρώ πως ο Ατρόμητος έχει το πρόβλημα και θα πρέπει να προσέξει. Αν ο Άρης παίξει ανοιχτά και δείξει από το πρώτο λεπτό ότι θέλει το παιχνίδι, το γκολ θα έρθει!

Συμφωνείς με την άποψη ότι ο Άρης έχει στερηθεί πολλούς βαθμούς φέτος από την διαιτησία;

Ναι, πέρσι μπορώ να πω ότι ήταν από τις χρονιές που η διαιτησία «έπαιξε» τον Άρη αν όχι 50-50 γιατί αυτό δεν το έχουμε δει σχεδόν ποτέ, αλλά τουλάχιστον 60-40. Φέτος έχει πάρα πολύ κόντρα διαιτησία δυστυχώς, αυτό φάνηκε και στον αγώνα της Τρίπολης. Ένας διαιτητής αρκεί να «κλείσει» τα μάτια του σε 2-3 φάσεις, έχει χάσει τον αγώνα. Έβλεπα και ξανά έβλεπα την φάση με την «μπουνιά» του Ιγκλέσιας και σκεφτόμουν πως δεν μπορεί να μην το είδε.

Και υποτίθεται υπάρχει και το VAR..

Έτσι ακριβώς. Ας πούμε ότι υπάρχει μια πιθανότητα να μην το είδε ο διαιτητής, που το αποκλείω, το VAR δεν είπε τίποτα; Απίστευτο και τρελό πράγμα και μάλιστα σε έναν παίκτη όπως ο Ιγκλέσιας που τον είχα και εγώ αντίπαλο, θυμάμαι είχε δεχτεί κόκκινη κάρτα για μια μπουνιά εκτός φάσης που πάλι δεν το είδε ο διαιτητής, αλλά το είδε ο επόπτης. Αν δούμε πιο πίσω, είναι τέτοιος παίκτης έχει δηλαδή απευθείας κόκκινες κάρτες.

Πιστεύεις ότι υπάρχει πίεση στην ομάδα σχετικά με το Κύπελλο;

Στον Άρη παίζεις. Όταν μπαίνεις σε μια τέτοια ομάδα, με τόσο «βαριά» φανέλα και με τόσο κόσμο είναι λογικό να υπάρχει πίεση. Εδώ πίεση υπήρχε όταν ο Άρης αγωνιζόταν στην γ’ και β’εθνική. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος, με δυναμική και είναι λογικό πως ο κόσμος που ήταν πιστός σε όλες τις δυσκολίες, θέλει έναν τίτλο.

To Top