ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκρέμισε ό,τι έχτισε! Άδειος ο Άρης από ενέργεια, ιδέες και ουσία, γνώρισε πικρή ήττα (0-2) από τον Βόλο

Γκρέμισε ό,τι έχτισε! Άδειος ο Άρης από ενέργεια, ιδέες και γκολ και γνώρισε πικρή ήττα (0-2) από τον Βόλο, μετά από δυο συνεχόμενες νίκες, χάνοντας πολύτιμο έδαφος ενόψει πλέι οφ. Ήταν η πρώτη ήττα από τον Βόλο εντός έδρας. 

Η κιτρινόμαυρη ομάδα είχε μεν την κατοχή, αλλά όχι τον τρόπο να βρει το γκολ, ο Βόλος χωρίς να εντυπωσιάσει ήταν αποτελεσματικός με μόλις τρεις τελικές και “χτύπησε” στο τέλος με δυο γκολ μέσα σε έξι λεπτά μετά το 80′, έναντι 15 του Άρη! Μόνο που στο ποδόσφαιρο δεν μετρούν οι τελικές, αλλά ποια ομάδα βάζει τα περισσότερα γκολ και ο Άρης σήμερα δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο. Η ήττα αυτή φρέναρε τον Άρη από την είσοδό του στην εξάδα.

Έντονα συναισθηματικά φορτισμένο και αυτό το παιχνίδι, συγκλονιστική στιγμή στο (συμβολικό) 19ο λεπτό όταν σταμάτησε η δράση στη μνήμη του Άλκη.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΑΣΛΑΝΙΔΗ

Ο Άκης Μάντζιος έριξε στη… μάχη τον νεαρό Ασλανίδη στο επίσημο ντεμπούτο του, αντί του Φαμπιάνο, καθώς και τους Γκάνεα, Ματέο Γκαρσία. Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Ασλανίδης, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Εντιαγέ, Καμαρά, Μαντσίνι, Γκαρσία. Οι κιτρινόμαυροι από το ξεκίνημα πήραν τη θέση του… οδηγού στο ματς και είχαν τον έλεγχο. Ήδη στο 4΄έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Μπράμπετς, όταν στα δυο μέτρα από την εστία, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΡΗ ΜΕ 74%

Καθολική ήταν η υπεροχή του Άρη στο πρώτο μέρος, με κατοχή που έφτασε και 74%! Η κιτρινόμαυρη ομάδα ήταν αυτή που δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Βόλου, είχε επτά τελικές, με πιο χαρακτηριστική την ευκαιρία του Ασλανίδη στο 37′. Η άμυνα του Άρη δεν κινδύνεψε σε καμία περίπτωση, αλλά παρά την εικόνα αυτή οι δυο ομάδες έφυγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια.

ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ

Ο Άρης πίεσε και στο β΄μέρος. Είχε την κατοχή και πάλι και στο 52′ ο Γκαρσία σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα άουτ, από την καρδιά της άμυνας. Ο Μάντιος έριξε στο 59′ τον Γκάμα ζητώντας φρεσκάδα και δημιουργία από τα πλάγια, μια και ο Ματέο είχε για μια ακόμη φορά άνευρη παρουσία.

ΤΑ… ΡΕΣΤΑ ΜΕ ΙΤΟΥΡΜΠΕ, ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ

Η κιτρινόμαυρη ομάδα δεν έβρισκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, ελάχιστες φορές απείλησε με αξιώσεις και ο Άκης Μάντζιος έπαιξε τα… ρέστα του, ρίχνοντας στο παιχνίδι Ιτούρμπε και Μπερτόγλιο, αντί Μαντσίνι και Ματίγια, περνώντας τον Εντιαγέ ως “εξάρι”. Στο 76′ ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ, με διπλή ευκαιρία, όταν είχαμε διπλή απόκρουση από τον Κλέιμαν, πρώτα στο διαγώνιο σουτ του Καμαρά και στην εξέλιξη της φάσης στο πλασέ του Γκάμα.

ΑΔΡΑΝΕΙΑ 0-2 ΣΕ 6 ΛΕΠΤΑ!

“Πάγωσε” ο Άρης στο 80′. Από κλέψιμο πάνω στον Εντιαγέ η μπάλα πήγε στον Φαν Βέερτ που τη γύρισε στον Σοάρες. Έκανε ντρίμπλα και σουτ ο Σοάρες και βρήκε κόντρα πάνω στον Εντιαγέ για το γκολ (0-1). Ο Σοάρες δεν το πανηγύρισε το γκολ. Ο Άρης προσπάθησε να παίξει τα τελευταία του χαρτιά στο 84′,  με την είσοδο του Σάκιτς αντί Σούντγκρεν και του Μάνου αντί του Εντιαγέ. Μέσα σε έξι λεπτά η κιτρινόμαυρη ομάδα δέχθηκε και δεύτερο σοκ. Στο 86′ ο Μπαριέντος “σέρβιρε” στον Κορέα που βγήκε στην πλάτη του Γκάνεα κι έκανε το 0-2, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (84′ Σάκιτς), Ασλανίδης, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια (72′ Μπερτόγλιο), Σάσα, Μαντσίνι (72′ Ιτούρμπε), Ντιαγέ (84′ Μάνος), Γκαρσία (59′ Γκάμα), Καμαρά

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Παπαδόπουλος (46′ Κλέιμαν), Άλχο (73′ Πουρίτα), Ρίνερ (12′ Ρομέρο), Γκιουλέν, Φεράρι, Μπαρτόλο (67′ Κορέα), Μπαριέντος, Τσοκάνης, Ρεγκατέν, Ορόζ (46′ Σοάρες), Φαν Φεερτ.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Ξάνθης), βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Δημήτρης Παγουτζής (Πειραιά), 4ος Κωνσταντίνος Τσέτσιλας.

VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), AVAR: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών).

To Top