ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Γκόλιας: «Τέλος στις μαύρες σελίδες»

Ο Νίκος Γκόλιας στα 22 του χρόνια και προερχόμενος από μια σεζόν αποκόμισης εμπειριών στη μεγάλη κατηγορία και μία γεμάτη στα γήπεδα της Γ’ Εθνικής, αισθάνεται δυνατός και πλέον ώριμος να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του για μία θέση στο βασικό ρόστερ.

Ο Γκόλιας μίλησε από το Ζλάτιμπορ στο “Metrosport”. Διαβάστε αναλυτικά:

Νίκο, τι πρέπει να αλλάξει, ώστε φέτος να επιτευχθεί ο στόχος της ομάδας;

«Τα χρόνια που είμαι στην ομάδα είναι δύσκολα όμως πιστεύω ότι σιγά σιγά βρίσκουμε τον δρόμο μας και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά και αρχής γενομένης από την επιστροφή μας στη Φούτμπολ Λιγκ όλα θα κυλήσουν ομαλά και θα βρεθούμε εκεί που αξίζει η ομάδα, στη Σούπερ Λιγκ. Πρέπει όλοι μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε».

Τι έφταιξε τελικά και δεν καταφέρατε να πετύχετε τον στόχο σας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε;

«Μεγάλη ευθύνη έχει ο προγραμματισμός μετά τον  τελευταίο αγώνα που παίξαμε στη Σούπερ Λιγκ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου χάσαμε τέσσερις μήνες χωρίς λόγο οι μέρες περνούσαν και η ομάδα δεν ήξερε σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί. Εκείνη την περίοδο ο Αρης μπορούσε να ορίσει το που θα παίξει και όχι κάποια απόφαση της ΕΠΟ. Το μεγάλο έλλειμμα ήταν στην αρχή που χάσαμε τους έξι βαθμούς και μείναμε πίσω, επομένως ήμασταν αναγκασμένοι να “κυνηγάμε” όλη τη χρονιά τη βαθμολογία. Δώσαμε στους αντιπάλους το δικαίωμα να πιστέψουν και τελικά να πάρουν τη πρώτη θέση».

Πόσο σε επηρέασε ο τραυματισμός της περυσινής χρονιάς;

«Αυτή τη στιγμή νιώθω δυνατός. Ήταν ένας τραυματισμός που στην αρχή δεν θεωρούσαμε ότι θα είναι τόσο σοβαρός αλλά τελικά αποδείχθηκε πιο σημαντικός από ότι υπολογίζαμε. Νιώθω υγιής, επέστρεψα και ελπίζω να συνεχίσω έτσι».

Είχες χτυπήσει στον πρώτο γύρο κόντρα στον Πανσερραϊκό και στον δεύτερο εσύ έδωσες τους τρεις βαθμούς της νίκης στον Αρη με τον ίδιο αντίπαλο. Σημαίνει κάτι για σένα αυτό;

«Στο πρώτο είχα τραυματιστεί, στο δεύτερο σκόραρα το γκολ και έδωσα τη νίκη στην ομάδα μου, σίγουρα ήταν μία πολύ όμορφη στιγμή».

Ποια εντοπίζεις ότι είναι η σημαντικότερη διαφορά από τη περσινή αγωνιστική περίοδο; 

«Αυτή τη χρονιά ο νόμος είναι με την ομάδα, περιμένουμε να δούμε που θα αγωνιστούμε. Πέρυσι ο Αρης όριζε το που θα παίξει, υπήρχαν τα οικονομικά προβλήματα, κάποιοι πήραν την ευθύνη ότι η ομάδα μπορούσε να τρέξει στην Φούτμπολ Λιγκ, μετά δήλωσαν αδυναμία και ύστερα όλοι ξέρουμε τι έγινε. Ορίστηκε να παίξουμε Γ’ Εθνική τον Σεπτέμβριο, “κατεβήκαμε” 17  άτομα και φτάσαμε να μην καταφέρουμε τον στόχο μας».

Οι προσθήκες ποδοσφαιριστών θα φέρουν ανταγωνισμό ανάμεσά σας, θεωρείς ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει την ομάδα;

«Είναι πολύ καλό να υπάρχει ανταγωνισμός, για να είσαι σε εγρήγορση και να μη νιώσεις ποτέ ότι η θέση είναι μόνο δικιά σου. Θέλω να έρθουν αρκετοί έμπειροι παίκτες γιατί μόνο να κερδίσω μπορώ από αυτούς. Ελπίζω να γίνει ένα γεμάτο ρόστερ, καθώς οι αγώνες είναι πολλοί και σίγουρα θα χρειαστούν».

«Ολες μας τις δυνάμεις για την επιστροφή»

Θεωρείς ότι ο τρόπος που λειτουργεί φέτος ποδοσφαιρικός Άρης, σημαίνει ότι έμαθε από τα λάθη της περασμένης σεζόν;

«Η καθυστέρηση από την ΕΠΟ δεν αφήνει την ομάδα να προχωρήσει κάποια πράγματα, άλλα υπάρχει μία καλή οργάνωση και αυτό είναι θετικό. Είναι σπάνιο στην εποχή μας, στο οικονομικό κομμάτι να υπάρχει υγεία. Γίνονται κάποιες κινήσεις και θα δυναμώσουμε ακόμη παραπάνω. Αυτό που θέλω να γίνουμε μία “γροθιά”, ώστε να πάρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει».

Ο κόουτς του Αρη δέχεται μεγάλη κριτική από τον κόσμο των «κιτρινόμαυρων», θεωρείς ότι είναι δικαιολογημένη;

«Είναι προπονητής, όλοι πιεζόμαστε, είναι έντονο αυτό, όμως δουλεύει πάρα πολύ. Οι απόψεις είναι διαφορετικές στον κάθε άνθρωπο»

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για τη σεζόν που ακολουθεί;

«Θέλω να είμαι ακόμα καλύτερος, πιο υγιής, να είμαι ενεργός στην ομάδα και να βοηθήσω όσο μπορώ στην επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ με όλες
μου τις δυνάμεις».

Σκέφτηκες να φύγεις από τον Αρη;

«Δεν το σκέφτηκα ποτέ. Πιστεύω ότι ο νόμος θα ισχύσει. Όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές θέλουν να έρθουν στον Άρη, θέλω να βοηθήσω να επανέλθει στη θέση που της αξίζει και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις».

Που σε βοήθησε ο Άρης;

«Έχω βελτιωθεί σε πολλά σημεία, δεν νομίζω να έπαιρνα τόσο πράγματα από άλλη ομάδα. Διαμορφώνεις χαρακτήρα στον Αρη και ωριμάζεις  είτε το θέλεις είτε όχι, για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Σε αυτό τον σύλλογο υπάρχει ευθύνη, δε παίζεις μόνο για σένα, υπάρχει ένας λαός πίσω από σένα και από το αποτέλεσμα της Κυριακής θα κριθεί αν η εβδομάδα του θα είναι χαρούμενη. Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος είναι πολύ στεναχωρημένος, ελπίζω τα επόμενα να είναι χαρούμενα και αυτές οι “μαύρες” σελίδες να ξεχαστούν γρήγορα».

To Top