ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γκόλντγουαϊρ: “Γεννημένος σκόρερ ο Μαρμπλ”

Τι σχέση μπορεί να έχει ο προ 13 ετών παίκτης του Άρη, Άντονι Γκόλντγουαϊρ με τον Ντέβιν Μαρμπλ; Άμεση! Ο 46χρονος, πλέον, πρώην πλέιμεϊκερ του Άρη στο ξεκίνημα της σεζόν 2003-2004 -αντικαταστάθηκε από τον Σμους Πάρκερ-, ήταν μέχρι πρότινος στο τεχνικό τιμ των Έρι ΜπέιΧοκς, όπου έπαιζε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «κιτρινόμαυρων».

Το… κουπόνι γεμίζει ακόμα περισσότερο με την έναρξη της Πορτογαλίας και του γαλλικού Σαμπιονά και φυσικά τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και του κόσμου παίζουν μπάλα μόνο στο Foxbet.gr. Διαβάστε τις κορυφαίες αναλύσεις από τους πιο εξειδικευμένους συντάκτες, μαζί με τα καλύτερα και πιο δυνατά προγνωστικά της αγοράς

Δε θα μπορούσε να βρεθεί καταλληλότερος άνθρωπος που να συνδέεται με το παρελθόν του Άρη, για να δώσει μια πρώτη «γεύση» του 23χρονου Αμερικανού σμολ φόργουορντ στους φίλους της ομάδας. Η Arena Press επικοινώνησε μαζί του και εκείνος ανέλυσε το προφίλ του Μαρμπλ.

«Είναι γεννημένος σκόρερ, αλλά κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να δημιουργήσει από την κορυφή, «τρυπώντας» τις αντίπαλες άμυνες και να τελειώσει μόνος του τις φάσεις ή να βρει ελεύθερο συμπαίκτη. Αυτό που του αρέσει περισσότερο όμως είναι να σουτάρει και μπορεί να το κάνει πολύ αποτελεσματικά. Βοηθάει πολύ και στο ριμπάουντ. Συνολικά είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης και μου κάνει εντύπωση που τον έκλεισε ο Άρης. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή» ανέφερε αρχικά ο Γκόλντγουαϊρ και τόνισε: «Ξέρει να διαβάζει τις φάσεις και είναι ικανός στο να προβλέπει πολλές καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι. Όσο έπαιξε στους ΜπέιΧοκς (σ.σ. 14 παιχνίδια πέρσι και 6 παιχνίδια το 2014-15) ήταν το σημείο αναφοράς της ομάδας και μας βοήθησε πάρα πολύ».

Σχετικά με τα αμυντικά του στοιχεία, ένας τομέας στον οποίο δίνει μεγάλη έμφαση ο Δημήτρης Πρίφτης, σχολίασε: «Πιέζει αρκετά την μπάλα και μπορεί να μαρκάρει πιο κοντούς αντιπάλους. Δεν νομίζω πως υστερεί αμυντικά, αλλά δεν είναι και το στοιχείο που τον διακρίνει. Ομαδικά πάντως λειτουργεί άριστα» είπε ο Γκόλντγουάιρ, που έσπευσε να υπογραμμίσει για τον χαρακτήρα του εντός και εκτός παρκέ: «Είναι πολύ καλό παιδί. Δεν δημιούργησε ποτέ κανένα πρόβλημα».

«ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Φυσικά του ζητήσαμε ένα σχόλιο για αυτά που πρόλαβε να ζήσει με τον Άρη σε λίγους μήνες: «Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι από τον Άρη είναι ο κόσμος του. Τι τρέλα ήταν αυτή! Παίζαμε τότε σε άλλο γήπεδο (σ.σ. Ιβανώφειο) και οι φίλαθλοι δημιουργούσαν φοβερή ατμόσφαιρα, σχεδόν εχθρική για τους αντιπάλους. Πιστεύω πως ο Ντέβιν θα το… γουστάρει!».

To Top