«Γονάτισε» και τον Πανιώνιο η Κ-20!

Νίκη τεράστιας σημασίας, με 2-1, πανηγύρισε η ομάδα Κ-20 στο Κορωπί επί του Πανιωνίου στο μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής, χάρη σε δύο τέρματα που σημείωσε ο Σάκης Κανούλας.

Ο Άρης, παρά το γεγονός ότι είχε να δώσει τον πιο δύσκολο αγώνα του στο πρωτάθλημα απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, έδειξε το αγωνιστικό πρόσωπο και τον χαρακτήρα που απαιτούσε η περίσταση. Έτσι, κατόρθωσε να αποδράσει με το πολυπόθητο τρίποντο πετυχαίνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του, μετά από εκείνη της περασμένης αγωνιστικής επί του ΟΦΗ.

Το παιχνίδι αυτό σε συνδυασμό με την επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της Κέρκυρας με 3-0 άλλαξε σαφώς και τα δεδομένα του βαθμολογικού πίνακα. Ο Πανιώνιος με την ήττα αυτή παρέμεινε μεν στην κορυφή της βαθμολογίας όπου συγκατοικεί πλέον με τον ΠΑΟΚ, έχοντας αμφότεροι από 21 βαθμούς σε 10 αναμετρήσεις, αλλά οι “κίτρινοι” ακολουθούν με 19 βαθμούς έχοντας δώσει μόνο 8 αγώνες.

Οι παίκτες του Νίκου Πασσιαλή μπήκαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι, το οποίο ξεκίνησε με 10λεπτη καθυστέρηση αντί για τις 11:30 που ήταν προγραμματισμένο, και πήραν από αρκετά νωρίς “κεφάλι” στο σκορ όταν ο Κανούλας στο 12′ έστειλε, μετά από ωραία ασίστ του Καραγιάννη την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη πετυχαίνοντας το 0-1.

Στο 17′ ο Μπαγκής πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή όταν οι επιθετικοί του Πανιωνίου προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι ο Διούδης βρισκόταν εκτός φάσης. Στο 19′ ο Πολιανίδης έπιασε το σουτ, όμως ο Ανέστης απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 20′ σουτ του Βλάχου εξουδετερώθηκε από το Διούδη, ενώ στο 36′ κεφαλιά του Ζυγογιάννη πέρασε λίγο άουτ, κάτι το οποίο συνέβη και στο 42′ σε σουτ του Βλάχου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, μην μπορώντας εντούτοις να τις αξιοποιήσουν, καθώς ο Διούδης, που πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, κατέβασε αρκετές φορές τα ρολά, όπως στις φάσεις του 49′ και του 61′. Στο 53′ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, και έτσι σε μία φάση διαρκείας με πρωταγωνιστή τον Κανούλα και έπειτα από την άστοχη απόκρουση του Ανέστη ο νεαρός φορ των “κιτρίνων” κατάφερε να “γράψει” με όμορφο σουτ το 0-2.

Στο 62′ ο Γιαννίτσης υπέπεσε σε πέναλτι, ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα και ο Σμυρλής που λίγο νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή ανέλαβε την εκτέλεση δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει αυτή την τεράστια ευκαιρία στέλνοτας αρχικά την μπάλα στο δοκάρι του Διούδη για να απομακρύνει ο Περήφανος στη συνέχεια. Το τελικό 2-1 πέτυχε στα τελευταία λεπτά του ματς ο Σμυρλής.

Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο Ιωσήφ Σφακιανάκης της ΕΠΣ Αθηνών με βοηθούς τους Αθανασόπουλο και Δανέζη από τον ίδιο σύνδεσμο.

Την επόμενη αγωνιστική ο Άρης επιστρέφει μετά από απουσία ενός μήνα στην έδρα του υποδεχόμενος στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο μοιράζεται την ίδια βαθμολογική θέση, με τους “πράσινους” να έχουν ωστόσο έναν αγώνα περισσότερο.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ανέστης, Κουλός, Πήττας, Γκέζος Κ., Κούρος, Ζυγογιάννης, Ντουνής, Κλης, Τσουβαλτσίδης, Μπούζας, Βλάχος (αλλαγές: Σπανός, Σμυρλής, Αρώνης).
ΑΡΗΣ: Διούδης, Νταμαρλής, Γιαννίτσης, Μπαγκής, Πολιανίδης, Γιώρης, Περήφανος, Καραγιάννης (73′ Αντωνιάδης), Κουρέλλας (60′ Τουλκερίδης), Σουνάς (65′ Ζιγκερίδης), Κανούλας.

To Top