ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γουίβερ στο PRESSARIS: “Όλοι μιλούν γι’ αυτό το παιχνίδι, θέλω να το ζήσω!”

Ο Κάιλ Γουίβερ ετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Έχει ακούσει πολλά, έχει δει πολλά και πλέον θέλει να ζήσει την εμπειρία ενός τέτοιου αγώνα, που του θυμίζει περισσότερο τα κολεγιακά του χρόνια, παρά το ΝΒΑ.

Ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε στο PRESSARIS αρχικά πως “μου αρέσει το σημείο που είμαστε σαν ομάδα αυτή τη στιγμή. Θα προσθέσουμε και δύο παιδιά ακόμα και θα γίνουμε πιο συμπαγείς. Είμαι ενθουσιασμένος από την ομάδα, είμαι ενθουσιασμένος και για το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς. Όλοι μιλούν γι’ αυτό, σε όλη την πόλη, πόσο κόσμο θα έχει το γήπεδο, πόσο θα φωνάζει και θα μας υποστηρίζει ο κόσμος. Θέλω να το ζήσω! Μου θυμίζει πολύ τα κολεγιακά χρόνια όλο αυτό που γίνεται. Στο ΝΒΑ δεν το είχα δει αυτό…”.

Έχει υπάρξει συμπαίκτης του Κέβιν Ντουράντ και του Ράσελ Γουέστμπρουκ στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ρωτήθηκε πόσο εύκολο είναι να προσαρμοστεί στην Ευρώπη και να έχει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο και απάντησε πως “δεν ήταν πολύ δύσκολο, ίσως το κομμάτι που αφορά καθαρά το μπάσκετ να ήταν πιο δύσκολο, γιατί υπάρχουν διαφορές στους κανονισμούς ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Ευρώπη. Έμαθα πως πρέπει να βάζω πρώτα τη μπάλα κάτω και μετά να κάνω το πρώτο βήμα για να μη χρεώνομαι με βήματα, αλλά και αυτό πλέον αλλάζει και στην Ευρώπη, έμαθα πως οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να εμποδίζουν τη μπάλα να μπει στο καλάθι κι ας είναι στο (νοητό) κύλινδρο της στεφάνης”.

Για τον Γουίβερ η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στο μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη και το ΝΒΑ είναι “η ταχύτητα του παιχνιδιού. Ξεκάθαρα η ταχύτητα. Στο ΝΒΑ είναι πάρα πολύ γρήγορο το παιχνίδι πλέον, οι παίκτες από την θέση “1” ως τη θέση “5” είναι πάρα πολύ αθλητικοί και αυτό αλλάζει τα πάντα…”.

Ρωτήθηκε τι παίκτη θα δει ο κόσμος στο παρκέ. Δεν είναι το κλασικό 3αρι που βγαίνει από τα σκριν και σουτάρει. Είναι περισσότερο δημιουργός, γίνεται πιο αποδοτικός και επικίνδυνος όταν έχει τη μπάλα στα χέρια. “Συμφωνώ με αυτό. Μπορώ να δημιουργήσω φάσεις για τους συμπαίκτες μου, να τους βάλω στο παιχνίδι. Μπορώ να σκοράρω με διαφορετικούς τρόπους αναλόγως του αντιπάλου που με παίζει άμυνα, αν είναι πιο ψηλός ή πιο κοντός από μένα. Το ότι είναι πολύπλευρος στο παιχνίδι μου είναι κάτι που με χαρακτηρίζει σαν προσωπικότητα στο μπάσκετ. Ελπίζω να μπορέσω να βγάλω αυτόν τον εαυτό μου στο παρκέ και να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει αγώνες”.

Στο ΝΒΑ δεν υποστηρίζει καμία ομάδα, αλλά πρώην συμπαίκτες και φίλους του. “Υποστηρίζω περισσότερο παίκτες με τους οποίους έχω δεθεί και υπήρξαμε συμπαίκτες, όχι ομάδες. Θέλω οι φίλοι μου να τα πηγαίνουν καλά. Έχω καλές σχέσει και τον Ρας (Γουέστμπρουκ) και με τον Κέβιν (Ντουράντ) και με άλλα παιδιά”, σχολίασε ο Αμερικανός γκαρντ του Άρη.

To Top