ΜΠΑΣΚΕΤ

Γουίλιαμς στο PRESSARIS: «Φίλε, εδώ είναι κάτι μεγάλο! Είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε στο γήπεδο»

Χωρίς… ταβάνι χαρακτήρισε το σύνολο που έχει δημιουργηθεί φέτος στον Άρη ο Ζίριους Γουίλιαμς μιλώντας στο PRESSARIS.

Ο 24χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στα φιλικά παιχνίδια της ομάδας καθώς και στον αγώνα Κυπέλλου, αποτελώντας έναν από τους κύριους επιθετικούς πόλους του Άρη μαζί με τους Άντονι Κάουαν και Ολιβιέ Χάνλαν.

Ζίριους, τι ήταν αυτό που σε έπεισε να συμφωνήσεις με τον Άρη;

«Καταρχάς είμαι ενθουσιασμένος και χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, σε ένα δυνατό πρωτάθλημα και σε μια ιστορική ομάδα. Μίλησα με τον Τζον Ντίμπλερ, ο οποίος πραγματοποίησε μια σπουδαία σεζόν πέρσι στην Χάποελ Τελ Αβίβ, όπου είχε προπονητή τον Γιάννη Καστρίτη. Μου είπε ότι πρόκειται για έναν κόουτς που παίρνει το 100% από κάθε παίκτη, δε σου βάζει περιθώρια στο παιχνίδι, σε αφήνει να λειτουργείς και με το ένστικτο. Μίλησα και μαζί με τον κόουτς βέβαια και επιβεβαιώθηκαν όσα είχα ακούσει για εκείνον. Μου άρεσε η φιλοσοφία του, έδειξε πως ξέρει πολλά πράγματα για μένα, κάτι που το θεωρώ πολύ σημαντικό και το εκτίμησα. Μόλις μιλήσαμε, αμέσως με κέρδισε και είπα το “ναι”».

Τι γνωρίζεις για τον Άρη;

«Να σου πω την αλήθεια δεν ήξερα πολλά για τον Άρη και το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά όταν ήρθα στο γήπεδο την πρώτη φορά, είδα τα λάβαρα, μπήκα στην αίθουσα τροπαίων και έμεινα άναυδος. “Φίλε, εδώ είναι κάτι μεγάλο” είπα στον εαυτό μου! Και ο κόσμος, η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική εδώ. Τα έχω δει σε βίντεο και περιμένω πως και πώς να τα ζήσω από κοντά».

Μέσα από τα πρώτα παιχνίδια φαίνεται πως το σουτ είναι το δυνατό σου σημείο…

«Ναι, ίσως το τρίποντο φαίνεται πως είναι το δυνατό μου σημείο τώρα, όμως στη συνέχεια οι αντίπαλοι μπορεί να είναι υποψιασμένοι και να με εμποδίζουν περισσότερο. Και για αυτό θα πρέπει να είμαι προετοιμασμένος. Δούλεψα πολύ το καλοκαίρι σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού μου και θέλω να βοηθάω με κάθε τρόπο την ομάδα, όχι μόνο με το σουτ μου. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο όμως είναι η ομάδα που χτίζουμε, τι θέλει ο προπονητής μας. Ο προσωπικός μου στόχος συμβαδίζει με την ομάδα. Θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα και να κατακτήσουμε όσο πιο πολλές νίκες μπορούμε. Δεν υπάρχει ταβάνι για εμάς».

Τι ομάδα να περιμένει ο κόσμος στο παρκέ;

«Είμαστε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα, ένα φρέσκο γκρουπ και όλοι μας είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε στο γήπεδο για να πάρουμε νίκες. Αυτό θα μας βοηθήσει όλους και σε προσωπικό επίπεδο. Θα δίνουμε τα πάντα σε κάθε ματς. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, θέλουμε να παίζουμε για τη νίκη και στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα και παιχνίδι με το παιχνίδι».

Σου αρέσει μέχρι τώρα η διαμονή σου στην πόλη;

«Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη και όλα όσα έχω δει ως τώρα. Μου αρέσει πολύ το φαγητό εδώ, ειδικά το τζατζίκι με τα κολοκυθάκια νομίζω πως είναι το αγαπημένο μου μέχρι σήμερα!».

To Top