ΜΠΑΣΚΕΤ

Γουλιέλμος για το ban: “Δεν θα εκβιαστούμε από κανέναν και δεν έχουμε deadline σε τίποτα”

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει στην υπόθεση της άρσης του απαγορευτικού μεταγραφών της FIBA, εξήγησε γιατί δεν δημοσιοποιεί λεπτομέρειες των κινήσεων που γίνονται και επανέλαβε ότι ο Άρης δεν πρόκειται να εκβιαστεί.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Μιλώντας πριν από λίγη ώρα στο Yellow Radio ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα λέγοντας: “Είναι πράγματι ένα δύσκολο πρόβλημα για τον Άρη. Η επιθυμία μου και ο προγραμματισμός που είχα κάνει ήταν να έχε λήξει το πρόβλημα νωρίτερα. Δυστυχώς αφενός δεν βρήκα κατανόηση από τους τρεις ξένους (Μαρμπλ, Σανικίτζε, Ντραγκίσεβιτς) που είναι σοβαρό πρόβλημα, αφετέρου η αγωνιστική συγκυρία δεν βοήθησε στο να υπάρξει στήριξη από χορηγούς. Δεν θα σας απαντήσω για το τι έχω κάνει μέχρι στιγμής, γιατί αν πω τι έχει γίνει, ενισχύω την θέση αυτών με τους οποίους ακόμα δεν έχουμε συμφωνήσει.  Δεν θα πω τίποτα μέχρι τη μέρα που θα τελειώσουν όλα. Δεν λέω ποτέ κάτι πριν γίνει. Πρέπει να υπάρχει σωστή επικοινωνία από την ομάδα και για την ομάδα”, επεσήμανε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ στο Yellow Radio και πρόσθεσε πως “υπάρχουν ακόμα έξι ban στη FIBA διότι η κάθε υπόθεση αίρεται όταν υποβάλλουν τον διακανονισμό στη FIBA. Αυτό δεν το κάνουμε, γιατί αν το κάνουμε, θα αποκαλύψουμε τι έχουμε πετύχει και θα ενισχύσουμε αυτούς με τους οποίους δεν έχουμε κάνει ακόμα διακανονισμό”.

Πρόσθεσε πως “τα λόγια μου απασχολούν τον απλό Αρειανό και το καταλαβαίνω. Είπα ότι θα κάνουμε κάθε προσπάθεια ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Είχα πει επίσης ότι είναι δύσκολο και όχι στο χέρι μας. Δεν είχαμε 1.650.000 ευρώ στα χέρια μας για να το τελειώσουμε. Είναι μία από τις καθημερινές μου απασχολήσεις. Επτά μέρες τη βδομάδα με απασχολεί. Κάνω προτάσεις, μιλάω στο εξωτερικό, δέχομαι χλευασμό, αρνήσεις, αλλά δείχνω υπομονή και επιμονή γιατί είμαι υποχρεωμένος να το κάνω για το καλό του Άρη”.

Ρωτήθηκε αν μπορεί να θέσει νέο χρονοδιάγραμμα λύσης του προβλήματος και απάντησε: “Δεν μπορώ να σας πω χρονοδιάγρμμα, αλλά όσο καθυστερούμε, τόσο χειροτερεύει η θέση μας. Όσο πιο γρήγορα, αυτό θα βοηθήσει… Βιάζομαι για την άρση του ban”.

Ο κ. Γουλιέλμος τόνισε επίσης: “Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΚ η οποία είναι δίπλα μας σε όποιοδήποτε πρόβλημα έχει ο μπασκετικός Άρης. Ο Άρης δεν εκπροσωπεί το ελληνικό μπάσκετ, είναι το ελληνικό μπάσκετ. Και η FIBA είναι πραγματικά δίπλα μας και μας κοιτάει με καλό τρόπο και μας παρέχει κάθε βοήθεια στο πλαίσιο του νομίμου. Και ο κ. Ζαγκλής και ο κ. Κομνηνός είναι στη FIBA και βοηθούν και βλέπουν θετικά την επίλυση του προβλήματος, αλλά δεν είναι πολλά που μπορούν να κάνουν” και συνέχισε: “Πρέπει να μιλήσουμε με ανοικτά χαρτιά. Ποιος είναι ο Άρης που ονειρευόμαστε και θέλουμε να δημιουργήσουμε; Ο Άρης πρέπει να είναι μια ομάδα με Έλληνες που θα πρέπει να την χτίσουμε και να έχει μια βασική πεντάδα από Έλληνες. Τι Άρη θέλουμε; Να έχει απλά μια καλή ανταγωνιστική ομάδα ή να χτίσουμε το επόμενο μπασκετικό θαύμα; Εγω δεν έχω αρκεστεί στο μέτριο… Θέλω να χτίσουμε με όλους τους Αρειανούς το επόμενο μπασκετικό θαύμα. Αρα deadline για το καλοκαίρι δεν ισχύει. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούμε να επιλέξουμε, έχουμε και τους Έλληνες μας κλεισμένους για μια διετία. Δεν θα εκβιαστούμε από κανέναν και δεν έχουμε deadline σε τίποτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παλέψουμε για να λύσουμε το κάθε πρόβλημα του συλλόγου”.

To Top