Γουλιέλμος: “Θα φύγω, εάν υπάρχει… αναμετάδοση” – Διακοπή πρωταθλήματος ζήτησε ο Ολυμπιακός

Ο πρόεδρος του Άρη, Δημήτρης Γουλιέλμος, προειδοποίησε ότι αν υπάρξουν διαρροές της συζήτησης στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ θα αποχωρούσε.

Χωρίς δημοσιογράφους ξεκίνησε το έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, μετά από αίτημα των παρευρισκομένων. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να μείνουν εκτός καθώς στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαν διαρρεύσει όσα συζητήθηκαν ανάμεσα στους ιδιοκτήτες τον ομάδων.

Άλλωστε, ο πρόεδρος του Άρη Δημήτρης Γουλιέλμος απείλησε να αποχωρήσει αν συμβεί κάτι παρόμοιο. «Αν και σήμερα έχουμε αναμετάδοση του ΔΣ σε σάιτ, εγώ θα φύγω» τόνισε μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Ολυμπιακός πρότεινε να διακοπεί άμεσα το πρωτάθλημα και στη συνέχεια θα καθίσει να συζητήσει κοινή διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Όπως αναφέρει το gazzetta.gr: “Κατέθεσαν την δική τους πρόταση στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, σύμφωνα με την οποία θα συζητήσουν κοινό τηλεοπτικό συμβόλαιο αφήνοντας το τριετές που έχουν υπογράψει με την Cosmote Tv. Όπερ και σημαίνει ότι θα χάσουν 4,5 εκατομμύρια ευρώ!

Βέβαια είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό μόνο στην περίπτωση που διακοπεί άμεσα το πρωτάθλημα. Εάν και εφόσον γίνει αυτό, τότε η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα παραιτηθεί από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι για κεντρική διαχείριση. Κάτι που αποτελεί  και το βασικό αίτημα των 11 υπόλοιπων ομάδων.

Είναι διατεθειμένοι στον Πειραιά να πάνε μαζί με όλες τις ομάδες στον Υπουργό ώστε να βρουν λύσεις με χορηγούς, με νέα οικονομικά δεδομένα, εφάμιλλα με αυτά της Football League στο ποδόσφαιρο. Επίσης να δοθεί μια λύση στην επαγγελματική διαιτησία, όπως και να γίνει βελτίωση των εγκαταστάσεων. Αρκεί να διακοπεί οριστικά το φετινό πρωτάθλημα”.

To Top