ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γουότερς: “Έχουμε χτίσει μια πολύ δυνατή ομάδα”

Για την επιτυχία του Άρη μέχρι τώρα στο Γιούροκαπ, τους νεαρούς παίκτες που βοήθησαν σήμερα την ομάδα αλλά και το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, μίλησε ο Ντομινίκ Γουότερς μετά τη νίκη επί της Μπάνβιτ.

Για τη νίκη και την πρώτη θέση που κατέλαβε ο Άρης: “Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για μας. Αρκετοί δεν περίμεναν να τα καταφέρουμε. Η πρώτη θέση είναι σπουδαία επιτυχία για μας. Παίξαμε σκληρή άμυνα, αυτός ήταν ο κύριος στόχος μας και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, οπότε είμαστε όλοι χαρούμενοι”.

Για το τι άλλαξε σε σχέση με τον πρώτο αγώνα κόντρα στην Μπάνβιτ στην Τουρκία: “Αυτοί ήταν συνηθισμένοι γιατί προπονούνται καθημερινά σε εκείνο το γήπεδο. Είχαν και τη στήριξη του κόσμου, όπως είχαμε κι εμείς των δικών μας σήμερα. Είναι φυσιολογικό για μία ομάδα να παίζει καλά στην έδρα της. Αντισταθήκαμε για 30 λεπτά τότε και χάσαμε στην τελευταία περίοδο, ενώ το ίδιο έγινε και σήμερα. Άρα, η διαφορά ήταν η δύναμη της έδρας. Είχαμε σπουδαία στήριξη από τους φιλάθλους μας και μας βοήθησαν να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε”.

Για τις απουσίες του Άρη απόψε και πως κατάφεραν να τις ξεπεράσουν: “Έχουμε χτίσει μία δυνατή ομάδα και έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε τα κενά που δημιουργούνται. Έχουμε δύο νεαρούς παίκτες, τον Δίπλαρο και τον Φλιώνη που μου έδωσαν ανάσες, με κάλυψαν όταν δεν ήμουν στο παρκέ και δεν άφησαν την απουσία του Ξανθόπουλου να φανεί. Η σημερινή είναι μία ομαδική νίκη”.

Για το αν αισθάνεται δάσκαλος για τους νεαρούς παίκτες του Άρη: “Με παρακολουθούν σε κάθε προπόνηση και συνέχεια μου κάνουν ερωτήσεις στην προσπάθειά τους να γίνουν καλύτεροι. Φάνηκε σήμερα ότι ήταν έτοιμοι. Στη φάση που ο Φλιώνης έφυγε στον αιφνιδιασμό και σούταρε από τα 5 μέτρα μου είπε ότι με βλέπει να κάνω το ίδιο κάθε μέρα στην προπόνηση και γι’ αυτό το έκανε κι αυτός. Είναι καλοί μαθητές και μαθαίνουν γρήγορα”.

Για τη δύσκολη εβδομάδα που ακολουθεί: “Πρέπει να παραμείνουμε φρέσκοι, να προπονηθούμε σκληρά και να διατηρήσουμε την πειθαρχία μας. Το κλειδί μας φέτος είναι ότι μπαίνουμε σε κάθε αγώνα με στόχο τη νίκη. Ο Απόλλων Πατρών παίζει πολύ καλά αυτή την περίοδο, το ξέρουμε ήδη αυτό αν και δεν έχουμε δει βίντεο ανάλυση από τον τρόπο που αγωνίζονται. Δεν μπορούμε να τους υποτιμήσουμε, πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι το Σάββατο και στη συνέχεια να επικεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα”.

Για το τι του έχει μείνει στο μυαλό από την φάση των ομίλων του Γιούροκαπ έως: “Πάρα πολλά ταξίδια. Παίζαμε εκτός Ελλάδας και επιστρέφαμε για να παίξουμε ξανά εκτός έδρας για το πρωτάθλημα. Αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο για μας τους παίκτες, να μην κοιμάσαι στο σπίτι σου και να είσαι με μία βαλίτσα στο χέρι. Είχε όμως θετικό αποτέλεσμα, παίξαμε καλά σε όλα τα παιχνίδια, ακόμα και στα εκτός έδρας. Διαθέτουμε πολύ καλό προπονητικό επιτελείο και καλούς χαρακτήρες στα αποδυτήρια που έχουν συντελέσει στον χαρακτήρα της ομάδας”.

 

 

 

 

To Top