Γούσιος: “Ανεβαίνει ο πήχης για τον Άρη”

O πρόεδρος των βετεράνων καλαθοσφαιριστών του Άρη, Αστέριος Γούσιος μίλησε με αφογμή το πρώτο «Nick Galis Cup», το οποίο ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον “Focus 103,6”:

Σχετικά με τον εαυτό του και τη βράβευση του:

Σα γηραιότερος, βρίσκομαι στην ηλικία των 77 χρονών και αγωνίστηκα στον Άρη την 9ετία 1954-1963. Όσον αφορά τη βράβευσή μου αυτή αντανακλά και αφιερώνεται σε όλους τους καλαθοσφαιριστές της δεκαετίας του 1950 και του 1960, που φόρεσαν και τίμησαν τη φανέλα του Άρη. Εμείς βάλαμε τα θεμέλια για να δημιουργηθεί αυτή η πολύ μεγάλη ομάδα αργότερα.

Σχετικά με τις διαφορές του μπάσκετ τότε και τώρα:

Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Σήμερα βασίζεται πολύ στη δύναμη. Από την άλλη τότε δεν υπήρχαν και τα 24 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει πως αν μια ομάδα χειριζόταν καλά τη μπάλα, μπορούσε να την έχει στην κατοχή της και 3 και 4 λεπτά ακόμη. Επίσης σήμερα οι καλαθοσφαιριστές αλλάζουν σαν τα πουκάμισα τις ομάδες. Εμείς τότε ήμασταν προσηλωμένοι στην ομάδα μας, δεν υπήρχε κάτι άλλο για μας.

Σχετικά με τη σημερινή ομάδα και το πώς την είδε:

H ομάδα μας θα είναι σίγουρα καλύτερη από πέρυσι. Εμφανίζει στοιχεία της Εθνικής μας, κάτι το οποίο είναι έργο του προπονητή μας του κ. Πρίφτη, ο οποίος βρισκόταν στο πλευρό του Φώτη Κατσικάρη στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ στην Ισπανία. Νομίζω πως θα διακριθούμε, ενώ μια θέση στην τετράδα, θεωρώ πως είναι εφικτός στόχος.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω πως το όνομα του Άρη είναι πολύ ξακουστό και γνωστό στην Ευρώπη, ακόμη και σήμερα. Θυμάμαι είχα πάει στη Σιένα με ένα φίλο μου, να παρακολουθήσουμε το Final Four της Euroleague και μόλις είπα στη reception πως είμαι ο πρόεδρος βετεράνων καλαθοσφαιριστών του Άρη, αμέσως μου παραχώρησαν δωρεάν σουίτα διαμονής, κάτι που σημαίνει πολλά όσον αφορά τη δυναμική της ομάδας.

Σχετικά με το Νίκο Γκάλη:

Πολύ μεγάλος παίκτης και δύσκολα θα βγει άλλος σαν αυτόν. Μάλιστα την εποχή της Αυτοκρατορίας του Άρη, τον παρακολουθούσα συνεχώς από κοντά.

Σχετικά με τον αν παρακολουθεί και τον ποδοσφαιρικό Άρη:

Φυσικά. Οικογενειακώς ασχολούμαστε με τα πάντα που αφορούν την ομάδα. Ο γιος μου και φυσικά ο εγγονός μου, ο οποίος αγωνίζεται στους πανπαίδες του Άρη.

To Top