ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Γράμμα οπαδού του Άρη από το κιτρινόμαυρο Γκρόνιγκεν!

Οπαδός του Άρη που ζει στην Ολλανδία τα τελευταία τέσσερα χρόνια και στην πόλη Γκρόνιγκεν, κατέγραψε τις δικές του σκέψεις για όλα όσα συνέβησαν, συμβαίνουν και θα συμβούν στον σύλλογο και τις μοιράζεται με όλον τον κόσμο του Άρη μέσω του PRESSARIS.

Γράμμα από το κιτρινόμαυρο Γκρόνιγκεν

Χαιρετώ όλα τα αδέρφια σε όλο τον κόσμο. Οπουδήποτε χτυπάει η καρδιά του θεού του πολέμου ΑΡΗ. Από Αμερική μέχρι Αυστραλία και από Αφρική μέχρι Ανταρκτική. Οπουδήποτε υπάρχει ένα κίτρινο κασκόλ, μία κίτρινη σημαία, μία κατακίτρινη καρδιά.

Δυστυχώς αδέρφια για μία ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες της ανικανότητας, της ανευθυνότητας και της λαμογιάς, που οδήγησαν την καψούρα μας στα δύσκολα και δύσβατα μονοπάτια που έχουμε μπροστά μας. Άφραγκοι “παράγοντες”, καρεκλοκένταυρα “στελέχη”, ανίκανοι και λιγόψυχοι ποδοσφαιριστές έκαναν τον ΑΡΗ μας να μοιάζει με παιδική χαρά και να γίνετε έρμαιο της κάθε αντιπάλου ομάδας, του κάθε εντεταλμένου διαιτητή, του κάθε τυχάρπαστου που έχει κόμπλεξ χρόνων λόγω της ανυπαρξίας του μπροστά στο μεγαλείο και την δυναμική του θεου του πολέμου. Χρόνια τώρα οι ίδιοι και οι ίδιοι ανίκανοι άνθρωποι, άφραγκοι, άεργοι, έχουν ρουφήξει το αίμα του συλλόγου και έχουν σκοπό να μην αφήσουν ούτε μία ρανίδα. Σε όλα τα τμήματα του συλλόγου η κατάσταση είναι τραγική. Άνθρωποι που κοιτάνε μόνο τα προσωπικά τους οφέλη, τις προσωπικές τους κόντρες, την πάρτη τους. Ανακοινώσεις της ΠΑΕ εναντίον της ΚΜΑ, της ΚΜΑ εναντίον της ΠΑΕ, του ΑΣ εναντίον της ΠΑΕ, της ΚΜΑ εναντιον του ΑΣ, της ΚΑΕ εναντιον του ΑΣ και πάει λέγοντας. Βέβαια στα λόγια όλοι (και κυρίως σε καμία κοπή πίτας που υπάρχει και η παρουσία μέσων και μπορούν να πούνε μεγάλα λόγια για να χτυπήσει κόκκινο το αρειανόμετρο τους) είναι υπέρ του “ενιαίου ΑΡΗ”. Αστείες καταστάσεις, τραγικές καταστάσεις που δεν αρμόζουν σε αυτό που εμείς ο απλός λαός του ΑΡΗ πιστεύουμε, το “ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΑΡΗΣ”.

Στην μάνα του συλλόγου, τον ερασιτέχνη, χρόνια είχαμε τον κύριο με τα μεγάλα μάγουλα που άφησε τόσα πολλά χρέη στον σύλλογο που απορεί κανείς αν πλήρωσε ποτέ έστω και έναν άνθρωπο. Απλήρωτοι παίκτες, προπονητές, προσωπικό γραφείων, ακαδημιών, γυμναστηρίου κτλ. Τραγική κατάσταση και να είναι καλά τα παιδιά που δουλεύουν μέσα στον ΑΡΗ και κράτησαν τον σύλλογο σε ικανοποιητικά επίπεδα. Φέτος είχαμε στο βόλλευ φαινόμενα αστεία και συνάμα τραγικά( βλ. Ντεσπέιν ) που και χρέωσαν τον σύλλογο χωρίς να έχει ο ίδιος όφελος αγωνιστικό και έκαναν κακό στο πρεστίζ του. Παραιτήσεις μελών, προέδρου, ξανά πίσω στις καρέκλες και ξανά παραιτήσεις και το έργο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μπορεί να ονομάζεται “ερασιτέχνης ΑΡΗΣ” αλλά δεν θέλει ερασιτέχνες παράγοντες.

Στο μπάσκετ μετά την λαίλαπα Δαμιανίδη που άφησε απλήρωτους όλους όσους πέρασαν από τον αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ (υποθέσεις παικτών που πέρασαν από την ομάδα χρόνια πριν, δικαστήρια, κτλ) και είχαν ως αποτέλεσμα το περίφημο απαγορευτικό της ΦΙΜΠΑ το οποίο αποτελεί ντροπή για την ομάδα που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια των Ελλήνων, έχουμε σήμερα την διοίκηση Αρβανίτη. Αν και στα οικονομικά φαίνεται ότι μάλλον υπάρχει ένα συμμάζεμα, αγωνιστικά η ομάδα θυμίζει παρέα του Ποσειδωνίου. Κακό μπάσκετ, ήττες από ομάδες που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να χάνουν με διαφορές άνω των 30 πόντων, αμέτρητες ήττες στο ναό του ευρωπαικού μπάσκετ όπου έχουν προσκυνήσει μεγαθήρια και άλλα τόσα πολλά. Μέσα σε αυτά αν προσθέσουμε και την φυγή Αγγέλου, Αθηναίου και το καλοκαίρι μάλλον και του Βεζένκοφ, την αποτυχία άρσης του απαγορευτικού της ΦΙΜΠΑ, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο τραγικά είναι τα πράγματα και στην ναυαρχίδα του συλλόγου. Αλήθεια ένα πλάνο τριετίας πως πραγματοποιείται όταν ήδη στον πρώτο χρόνο έχεις χάσει 2 (ίσως και 3) από τα βασικά σου γρανάζια;;;

Και φτάσαμε στο ποδόσφαιρο. Εδώ δεν έχει κάποιος να πει πολλά. Έχουν ήδη αναλυθεί τα πως και τα γιατί από πολλούς σχετικούς, άσχετους, αντικειμενικούς ή και “αντικειμενικούς”. Για μένα όπως πιστεύω και για όλους το πιο σημαντικό είναι το εξής: πρέπει επιτέλους όλοι όσοι ήταν σε διοικήσεις της ΠΑΕ από το 2004 μέχρι και σήμερα να αποβληθούν μία και καλή από τον ΑΡΗ. Να φύγουν και να μην ξανάρθουν. Πρέπει επιτέλους να ασχοληθούν με την ομάδα άτομα που δεν θα έχουν προσωπικές βλέψεις, πονηριά ή το μυαλό τους συνέχεια στο πως θα “φάνε”. Το ιδανικό θα ήταν να έρθει ένας επενδυτής με κάποια οικονομική επιφάνεια και να πλαισιωθεί με άφθαρτους αρειανούς, ειδικούς σε θέματα ποδοσφαίρου (ντροπή να μην έχει η ομαδα κοντά τους βετεράνους που κάποτε ίδρωναν πραγματικά για την φανέλα και όχι για τα λεφτά) και έτσι η ομάδα να αναγγενηθεί σε στέρεες βάσεις. Αλλά και επενδυτής να μην βρεθεί, η ομάδα μπορεί να προχωρήσει και να φτάσει εκεί που όλοι ονειρευόμαστε αρκεί να είναι στα χέρια τίμιων και πραγματικά αρειανών άφθαρτων ανθρώπων. Αν και εφόσον πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις στην στελέχωση της ΠΑΕ τότε η ομάδα μόνο και μόνο με τα φτερά που μπορεί να δώσει αυτός ο ανυπέρβλητος λαός θα κάνει θαύματα.

Αυτές τις δύσκολες ώρες χρειάζεται υπομονή αδέρφια. Υπομονή, καθαρό μυαλό, όχι μιζέρια, τρέλα και περισσότερη αγάπη από ποτέ. Εμείς, ο υπέροχος, μοναδικός λαός του ΑΡΗ, οι εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί του, μπορούμε να πάρουμε από το χέρι τον ΑΡΗ και να τον πάμε ψηλά. Επαγρύπνηση, λογική και πίστη χρειάζεται αδέρφια. Γιατί εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε διαφορετικοί…

ΥΓ1: Με το πόρισμα της ΠΑΕ τι γίνεται;;Όλα καλά;;Για την ΚΑΕ και τον ΑΣ θα έχουμε κανέναν έλεγχο των χρήσεων της τελευταίας δεκαετίας ή μπα;;

ΥΓ2: Ναι φταίμε, αλλά αυτό δεν πρέπει να δίνει αλλοθι στις διαιτητικές σφαγές που γνώρισε η ομάδα και φέτος. Ας είχαμε τους 8-10 βαθμούς που μας έχουν κλέψει και θα μιλούσαμε απο άλλη βάση. Αλλά ο ΑΡΗΣ απο την πρώτη μέρα της ίδρυσης του έτσι έμαθε να είναι: μόνος του, ανένταχτος και καθαρός.

ΥΓ3: Δεν έχουμε ανάγκη απο ανακοινώσεις συμπόνοιας ομάδων που ενώ σε όλο το πρωτάθλημα είναι μέσα στο σύστημα ξαφνικά τους πιάνει ο πόνος για το μεγάλο ΑΡΗ. Όταν κέρδιζαν φιλικά παιχνίδια ή έδιναν φιλικά παιχνίδια ήταν καλά, αλλά τώρα θέλουν να μας το παίξουν ηθικοί και “στεναχωρημένοι” με τον ΑΡΗ.

ΥΓ4: Κύριοι εισαγγελείς, κύριε Πλατινί όλα καλά πάνε τις τελευταίες αγωνιστικές στο ελληνικό πρωτάθλημα;;Φραγμένα ματς, απαγόρευση πονταρίσματος σε δύο ματς της ίδιας αγωνιστικής( βλ. πλατανιάς, βέροια χθες), και όλη η ελλάδα να ξέρει εδώ και δυο μήνες ότι ο απόλλων αθηνών, ενώ ήταν πολλούς βαθμούς πάνω απο κάποιες άλλες ομάδες θα είναι αυτός που τελικά θα πέσει κατηγορία.

ΥΓ5: Μετά τον εορτασμό των 100 χρόνων ζωής της ΑΡΕΙΑΝΑΡΑΣ κάποιοι απέκτησαν και άλλο στόχο ζωής: αφού (και αν ποτέ—χλωμό—) κατεβάσουν 30000 συν έναν οπαδούς στην αθήνα με την δική τους πάντα αριθμητική, να γιορτάσουν τα 100 τους χρόνια ανάβοντας πυρσούς από το λιμάνι θεσσαλονίκης μεχρι το μακεδονία παλλάς συν ένα μέτρο. Αυτούς ένα έχουμε να τους πούμε: FIRST IS FIRST, SECOND IS NOTHING…

ΥΓ6: Χρόνια πολλά αγάπη μου γλυκιά και στα 1000 θα είμαι πάλι εδώ να στο τραγουδώ….

Αλέξανδρος

 

To Top