Γράντας: «Πρέπει να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας της Λέσχης, μακάρι να αφήσουν τον Ηλιάδη να δουλέψει»

Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Γράντας σε συνέντευξη που παραχώρησε, τονίζοντας πως θα πρέπει να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας της Κοινωνίας Μελών. Ο παλιός πρόεδρος της ομάδας μίλησε με καλά λόγια για τον Δημήτρη Ηλιάδη. 

Αναλυτικά τα όσα τόνισε στον “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για την σημερινή κατάσταση στον Άρη: “Δεν έχει αλλάξει η νοοτροπία. Μπορεί ορισμένα πρόσωπα να έχουν φύγει, όμως δεν έχει αλλάξει κάτι”.

Για τη λειτουργία της ΚΜΑ: «Δεν λειτουργεί σωστά η Λέσχη. Όταν μου έφεραν το σχέδιο της Λέσχης τους πρότεινα να είναι όπως σε όλη την Ευρώπη. Πρόεδρος να είναι κάποιος που μπορεί να βάλει λεφτά, και να έχει κάποιο κύρος. Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν έργο. Το 1990 έφερα το καταστατικό μιας γερμανικής ομάδας που λειτουργούσε με αυτόν τον τρόπο και μου απάντησαν δεν θα βάζουμε λεφτά για να διοικείς εσύ. Για αυτό το λόγο υπάρχει και η σημερινή απαξίωση. Όταν τα θεμέλια είναι σαθρά το οικοδόμημα κλονίζεται. Όταν μου έφεραν το καταστατικό και το διάβασα τους είπα ούτε καλημέρα δεν λέω. Τους αντιπρότεινα κάτι διαφορετικό όμως δεν τους βόλεψε αυτό γιατί ήταν αξιοκρατικό”.

Για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα: “Πρέπει να πάμε σε άλλο μοντέλο, να τροποποιηθεί η Λέσχη και να γίνουν και άλλα πράγματα αλλά δεν θα τους βολέψει. Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά όσοι συμμετέχουν δεν απλός κόσμος, αλλά ο στρατός των μεν και των δε”.

Για τον Λάμπρο Σκόρδα: “Ο Σκόρδας συνεχίζει να είναι στο προσκήνιο καθαρά για λόγους δημοσιότητας. Ο Σκόρδας τρελαίνεται για τη δημοσιότητα. Άλλωστε δεν είναι εύκολο να ξεφύγεις από αυτή, όταν έτσι έχεις συνηθίσει. Το έζησα κι εγώ αυτό και ξέρω. Πρέπει να είσαι πολύ εγκρατής για να μην τρελαθείς”.

Για την λειψανδρία παραγόντων που φαίνεται να υπάρχει: “Κουράστηκαν όλοι και ένας ένας έφυγαν. Ζόρισαν και τα πράγματα, αφού οι πρόεδροι είναι πλέον υπεύθυνοι και για τα χρέη, κάτι που είναι πολύ σωστό. Δεν μπορείς να είσαι πρόεδρος και να χρεώνεις την ομάδα και να φεύγεις. Πρέπει να μπούνε και φυλακή”.

Για τους λόγους που ο Άρης έφτασε μετά από το άρθρο 44 ξανά σε τόσα πολλά χρέη: “Αν έχεις τον Κόντη σαν εκτελεστικό διευθυντή όλα γίνονται. Βέβαια φταίνε και οι τότε διοικούντες που δεν τον έλεγξαν καθόλου”.

Για τον Δημήτρη Ηλιάδη: “Είναι αξιόλογος άνθρωπος ο Ηλιάδης, μακάρι να τον αφήσουν να δουλέψει και να πετύχει, και το λέω αυτό γιατί πιστεύω ότι οι οργανωμένοι δεν θα τον αφήσουν. Τώρα μπορεί να είναι μαζί τους, αλλά αν δεν τους κάνει τα χατίρια θα στραφούν εναντίον του. Δεν μου ζήτησε να τον βοηθήσω οικονομικά αλλά ηθικά. Ξεκίνησε πολύ θετικά, και αν μπορέσει να μανατζάρει καλά τα οικονομικά όλα θα πάνε καλά”.

To Top