Γράφει ιστορία η Μπέτις του Πελεγκρίνι

Ιστορικό ρεκόρ δημιουργεί η Μπέτις με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο της, καθώς έχει χάσει τα λιγότερα παιχνίδια από τις ομάδες που συμμετέχουν στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα…

Kαμία άλλη ομάδα από όλες εκείνες που συμμετέχουν στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δεν έχει χάσει λιγότερα παιχνίδια, τόσο σε αριθμό όσο και σε ποσοστό, από την ομάδα της Ανδαλουσίας.

Οι 21 βαθμοί σε 11 αγώνες (6 νίκες-3 ισοπαλίες-2 ήττες), είναι ένα ιστορικό ρεκόρ για την Μπέτις, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «AS».

Ποτέ άλλοτε η Μπέτις δεν είχε κερδίσει τόσους βαθμούς στις πρώτες 11 μέρες του πρωταθλήματος στην Α’ Κατηγορία.

Ο Πελεγκρίνι ξεπέρασε τους 19 βαθμούς που πέτυχαν οι Verdiblancos με τον Πέπε Μελ την περίοδο 2012-13 και τους 19 που είχαν σε αυτό το στάδιο της πορείας με τον Σέρα Φερέρ το 1996-97.

Πρέπει να επιστρέψει κάποιος στη σεζόν 1934-35, όταν οι νίκες μετρούσαν δύο βαθμούς, για να βρει καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν από τη Μπέτις.

Εκείνη τη σεζόν, κατά την οποία κατέληξαν να κατακτήσουν το μοναδικό πρωτάθλημα με επικεφαλής τον Ιρλανδό Πάτρικ Ο’Κόνελ, είχαν εννέα νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, συνολικά 19 βαθμούς, που σήμερα θα ήταν 28.

Χάρη στη νίκη κόντρα στη Βαλένθια, είναι επίσης η δεύτερη ομάδα με τα περισσότερα σκορ στη LaLiga αυτή τη σεζόν, με 19 γκολ.  Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης, με 24, έχει περισσότερα.

Και με 63 βαθμούς το 2021, κατατάσσεται ως η πέμπτη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος στο ημερολογιακό έτος, μόνο πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης (72 βαθμοί), τη Σεβίλλη (72 βαθμοί), την Μπαρτσελόνα (69 βαθμοί) και την Ατλέτικο (69), επόμενη αντίπαλος, την Κυριακή στο Wanda Metropolitano.

To Top