«Γρήγορο γκολ του Άρη θα δώσει ηθικό»

Φόρεσε τη φανέλα του Άρη επί σειρά ετών, όντας γέννημα θρέμμα των κίτρινων. Έχει, όμως, την εμπειρία να αγωνιστεί και με τον ΠΑΟΚ. Ο Κώστας Οικονομίδης μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής δίνοντας τη δική του άποψη…

«Δεν χωρούν προγνωστικά σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ούτως ή άλλως εγώ είμαι αντίθετος σε κάθε είδους προγνωστικά στο ποδόσφαιρο, πόσω μάλλον σε ένα τέτοιο παιχνίδι, με τόσες ιδιαιτερότητες» είπε ο Οικονομίδης μιλώντας στο «Libero 107,4» για να υπογραμμίσει: «Πάντως το ντέρμπι δεν έχει πλέον την αίγλη του παρελθόντος, οι πολλοί ξένοι στις ομάδες έχουν διαβρώσει αρκετά τον χαρακτήρα του και το ίδιο ισχύει και με την μη παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών στις κερκίδες. Για τον αγώνα δεν πιστεύω ότι έχει προβάδισμα κάποια ομάδα, ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα με πολλές απουσίες αλλά από την άλλη ο κ. Τσιώλης δεν έχει ακόμη σχηματίσει την ομάδα που ονειρεύεται»

Συνεχίζοντας τόνισε επίσης: «Ο ΠΑΟΚ θα προσεγγίσει ως ΠΑΟΚ το παιχνίδι, με την σοβαρότητα που τον διακρίνει και όσοι αγωνιστούν τελικά θα θελήσουν να δείξουν ότι δίκαια βρίσκονται στην ομάδα, έστω και ως αναπληρωματικοί, το ίδιο θα έλεγα και για τον Άρη, αν είχε τέτοια προβλήματα απουσιών»

Για την έδρα που συνήθως παίζει σημαντικό ρόλο: «Ο Άρης με ένα γρήγορο γκολ θα τονώσει σημαντικά το ηθικό  του αλλά υπάρχει μεγάλη πίεση και αν δεν έρθει κάποιο γκολ, το άγχος και η πίεση του κόσμου ίσως να βαρύνουν πολύ την ομάδα. Στον ΠΑΟΚ οι παίκτες που θα αγωνιστούν θα πρέπει να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο ρόστερ και είναι σημαντικό κίνητρο, βέβαια θα λείπουν παίκτες – κλειδιά από την ομάδα και θα έχει πολύ μεγάλη σημασία πως θα ανταποκριθούν οι υπόλοιποι. Ο Άρης επίσης δεν έχει δείξει πως μπορεί ακόμη να λειτουργήσει ως ομάδα παρότι σε ατομικό επίπεδο έχει πολύ ταλέντο η ομάδα. Στο παιχνίδι αυτό θα πρέπει τα ατού της ομάδας να δείξουν ότι δίκαια στηρίχθηκε πάνω τους ο Άρης φέτος. Είναι σαφές όμως ότι ο Άρης θα χρειαστεί λίγο καιρό ακόμη για να γίνει μια συμπαγής ομάδα»

Για τους παίκτες που ίσως κρίνουν τον αγώνα: «Σε τέτοια παιχνίδια πολλές φορές προκύπτει κάποιος αφανής ήρωας αλλά συνήθως οι σταρ των ομάδων παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, αυτό πρέπει να κάνουν και τώρα. Ο Άρης στηρίζει πολλά στην μεσοεπιθετική του γραμμή αλλά ακόμη δεν έχει σκοράρει πολύ στο πρωτάθλημα και δεν έχει κάποιο αξιόπιστο επιθετικό, ο Γιάκομπ έβαλε ένα γκολ μόλις πέρυσι ενώ ο Τσέζαρεκ είναι τραυματίας. Ο ΠΑΟΚ έχει πιο έμπειρους επιθετικούς, Βιεϊρίνια κα Σαλπιγγίδης έχουν κρίνει πολλές φορές κάποιο παιχνίδι υπέρ του ΠΑΟΚ»

Κλείνοντας, ο κ. Οικονομίδης είπε τα εξής: «Στο Χαριλάου ο ΠΑΟΚ έχει δυσμενή παράδοση, δεν πιάνει καλή απόδοση σε αυτό το γήπεδο αλλά ο Άρης δεν έχει πετύχει ακόμη νίκη και υπάρχει μεγάλη πίεση. Σίγουρα ο Άρης θα πρέπει να είναι πιο επιθετικός αλλά ο ΠΑΟΚ είναι πιο ομάδα και μπορεί να κρατήσει στην άμυνα. Σίγουρα επίσης θα παίξει ρόλο ποια ομάδα θα αντέξει περισσότερο στο δυνατό παιχνίδι, γιατί πιστεύω ότι θα είναι αρκετά σκληρός ο αγώνας ενώ πάντοτε σε τέτοια ντέρμπι οι απρόβλεπτοι παράγοντες και η τύχη καθορίζουν πολλά»

To Top