Γραπτή δήλωση Γαλανού: “Έχουμε σχέδιο, έχουμε το κεφάλαιο, τολμάμε για την αναγέννηση του Άρη”

Mε γραπτή του δήλωση ο Γιώργος Γαλανός τοποθετήθηκε ενόψει του δημοψηφίσματος της Παρασκευής, το οποίο θα κρίνει το μέλλον του Αρη.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

“Λαέ του ΑΡΗ.

Η πρόταση μας, όπως ξεκαθαρίσαμε από τη πρώτη στιγμή, περιλαμβάνει τη δύσκολη από κάθε άποψη επιλογή, η οποία έχει σαν άξονα την εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, μέσα από την εθελούσια συμμετοχή στη Γ εθνική.

Εξαρχής είπαμε, ότι θα ήταν ιδανικό να βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια, ούτως ώστε η ομάδα να αγωνιστεί στη Β εθνική να κάνει πρωταθλητισμό και να επανέλθει στη φυσική της θέση, που δεν είναι άλλη, από τη Superleague και με ρόλο πρωταγωνιστικό, έτσι όπως αρμόζει δηλαδή σε ένα πολύ μεγάλο Σύλλογο όπως είναι ο ΑΡΗΣ.

Βάζοντας όμως κάτω όλα τα δεδομένα και μελετώντας πολύ προσεκτικά, όλα τα οικονομικά (και όχι μόνο) στοιχεία, καταλήξαμε ότι ο δρόμος της Β εθνικής, υπό της συγκεκριμένες συνθήκες, και με εκατομμύρια ευρώ χρέη συσσωρευμένα, όχι απλά είναι αβέβαιος, αλλά θέτει σε σοβαρό κίνδυνο το μέλλον του Συλλόγου… Τα χρέη είναι δυσβάσταχτα και το χειρότερο, δεν υπάρχει το παραμικρό σοβαρό πλάνο βιωσιμότητας.

Εμείς, έχουμε σχέδιο, έχουμε ομάδα που θα ενεργοποιήσει αυτό το σχέδιο, με ανθρώπους άφθαρτους και σοβαρούς επαγγελματίες και το σημαντικότερο, έχουμε το απαραίτητο κεφάλαιο.

Αυτά είναι τα θεμελιώδη στοιχεία και οι βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να υλοποιηθεί το όραμα μας, που δεν είναι άλλο, από την άνοδο του ΑΡΗ στη φυσική του θέση, το καλοκαίρι του 2016.

Όσον αφορά τη διαδικασία της εκκαθάρισης, κι επειδή έχουν ακουστεί διάφορα… Εμείς, εγγυόμαστε ότι θα υλοποιηθεί, γιατί πολύ απλά, διαθέτουμε το καλύτερο δυνατό Νομικό επιτελείο, το οποίο ήδη συνεργάζεται με το αντίστοιχο που έφερε σε πέρας την εκκαθάριση στην ΠΑΕ ΑΕΚ, βάζοντας έτσι τη βάση, για ένα δεδικασμένο, το οποίο εάν δεν αξιοποιήσουμε ΤΩΡΑ υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να χαθεί αυτή η ευκαιρία…

Από τη πρώτη στιγμή και όσον αφορά το σχέδιο μας, μιλήσαμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ, μιλήσαμε σοβαρά, μιλήσαμε υπεύθυνα και παρουσιάσαμε στοιχεία, (βλ. εγγυητικές επιστολές, έγγραφα πιστοληπτικής ικανότητας 3.150.000 ευρώ, ονόματα νομικών, ονόματα συνεργατών, κλπ).

Λειτουργήσαμε με σεβασμό προς τον Σύλλογο και τους Θεσμούς, ενημερώνοντας τον Ερασιτέχνη, τους Βετεράνους και καταθέτοντας τη πρόταση μας, τόσο στη Γενική Συνέλευση του ΑΣ, όσο και στην αντίστοιχη της ΚΜΑ.

Αυτό που έχουμε να πούμε, είναι ότι όλο αυτό το διάστημα, δεχθήκαμε ανούσια κριτική χωρίς επιχειρήματα και αντιμετωπίσαμε μια γνώριμη και ξεπερασμένη επικοινωνιακή «πολιτική» της κακιάς ώρας, κι έναν «πόλεμο», από τα «συμφέροντα» και τη «διαπλοκή», των πάσης φύσεως «βολεμένων», ενός συστήματος που άσκησε εξουσία και παραεξουσία στο Σύλλογο, επί μια δεκαετία, και τον έφτασε στην οικονομική καταστροφή, στον αγωνιστικό μαρασμό και στην ηθική διάλυση οδηγώντας τον περήφανο κόσμο του ΑΡΗ, σε απόγνωση και κατάθλιψη.

Όλα αυτά ήταν που μας ενεργοποίησαν και τολμήσαμε να πούμε, αυτά που ΚΑΝΕΙΣ δε τόλμησε, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι, μπορεί ο ΑΡΗΣ  να εξυγιανθεί, να αναδιοργανωθεί και να αναγεννηθεί.

Κλείνοντας, έχουμε να πούμε ότι θα σεβαστούμε την ετυμηγορία της κάλπης και φυσικά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων και προτείνουμε να υπάρξει ΕΝΟΤΗΤΑ, να υπάρξει ΟΜΟΝΟΙΑ, να υπάρξει ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ, κι όλοι μαζί να στηρίξουμε τον ΑΡΗ της δύσκολης επόμενης μέρας.

Με εκτίμηση και Αρειανούς χαιρετισμούς

Γεώργιος Γαλανός”

To Top