ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γρόλλιος: «Ο Άρης έχει δίκιο και παλεύουμε για ν΄ αποδειχθεί»

Ο νομικός του Άρη, Χρήστος Γρόλλιος, μίλησε για την υπόθεση της ανόδου, την εκκαθάριση, αλλά και τις διαδικασίες που γίνονται.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο YelloRadio:

Για το αν είναι πολιτική η υπόθεση του Άρη: «Η πολιτική βούληση από την πλευρά του κ. Κοντονή έχει εκφραστεί, ενόψει του νέου αθλητικού νόμου που ετοιμάζεται. Το θέμα είναι αν θα είναι έτοιμος όταν ο Άρης θα τον χρειάζεται. Μέχρι να κατατεθεί ολοκληρωμένος χρειάζονται περίπου δύο μήνες. Υπάρχουν διαδικασίες μέχρι να είναι έτοιμος. Επειδή ο Άρης πρέπει να προχωρήσει γρήγορα θα πρέπει να βρεθεί μια λύση που θα προηγηθεί του νόμου».

Για την υπόθεση του Άρη: «Έχουμε δίκαιο και θέλουμε να βρεθεί ένας τρόπος ν΄ αποδοθεί το δίκαιο στον Άρη. Είναι μια πολιτική βούληση το όλο θέμα. Πέρσι που η Επιτροπή Αθλητισμού είχε γνωμοδοτήσει ήταν με τα ίδια μέλη, δεν έχει αλλάξει κάτι για να διαφοροποιείται η νομολογία. Γίνονται πολλές ενέργειες από τον Άρη, αλλά δεν είναι ακόμη η στιγμή να τις αναφέρουμε. Όταν θα είμαστε σε θέση, θα το κάνουμε. Τώρα προσέχουμε για να προστατέψουμε τον Άρη. Πρέπει να κάνουμε υπομονή για να τελειώσει και το πρωτάθλημα και μετά να έχει τη δυνατότητα ο Α.Σ. Άρης να κάνει και τη Γενική Συνέλευση, η οποία θα αποφασίσει και τη σύσταση της νέας ΠΑΕ και το μετοχικό κεφάλαιο. Αργότερα θα πρέπει να περιμένουμε, όπως ορίζει ο νόμος, 15μέρες για τη δυνατότητα που έχουν τα μέλη του Α.Σ. Άρης να αγοράσουν μετοχές και να καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο. Και μετά τη σύσταση θα αναφερθούμε στο ΓΕΜΗ. Με τα σημερινά δεδομένα απευθύνει σχετικό ερώτημα στην Επιτροπή αν είναι δυνατό η εγγραφή νέας ΠΑΕ. Αυτό είναι το σημείο που πάει ‘’κόντρα’’ η επιτροπή σε σχέση με αυτά που έλεγε πέρσι, εδώ είναι και οι ενστάσεις μας και θεωρούμε πως σφάλει σε σχέση με τον νόμο»

Για την εκκαθάριση: «Η εκκαθάριση του Άρη δεν έχει τελειώσει, γιατί υπάρχει το περιουσιακό στοιχείο του Νέου Ρυσίου. Αν δεν ήταν αυτό θα είχαμε τελειώσει. Οι υπόλοιπες ομάδες που είναι σε περίοδο εκκαθάρισης είναι σε θέση να ολοκληρώσουν πιο γρήγορα, γιατί δεν έχουν περιουσιακό στοιχείο. Και ενώ σαν Άρης θα δώσουμε χρήματα για το Ρύσιο διότι ορίστηκε και η αρχική τιμή «τιμωρούμαστε» για την καθυστέρηση. Άλλες ΠΑΕ κάνουν εκκαθάριση χωρίς να δώσουν ούτε ευρώ στο δημόσιο. Αυτό είναι το άδικο της υπόθεσης. Ο Άρης έχει κάνει όλες τις ενέργειες και τώρα γίνεται και η διαδικασία σχετικά και με το Νέο Ρύσιο».

Για πληροφορίες από ΙΚΑ ή εφορία: «Στα δικαστήρια που έχουν γίνει μέχρι τώρα, τόσο το ΙΚΑ, όσο και το ελληνικό δημόσιο έχουν ζητήσει αναβολή. Δηλαδή, ενώ κατηγορούμαστε για κωλυσιεργία, αμφότεροι ζήτησαν αναβολή, άρα δεν τους ενδιαφέρει μια γρήγορη διευθέτηση του θέματος».

Για την ενημέρωση στην ΕΕΑ: «Με την ενημέρωση που κάναμε στην ΕΕΑ, διαπίστωσαν και οι ίδιοι πως η καθυστέρηση δεν είναι θέμα του Άρη και γι΄ αυτό το λόγο αποφάσισε η Επιτροπή να στείλει σχετικές επιστολές σε δημόσιο και ΙΚΑ για να επισπευτούν οι διαδικασίες. Ενώ είδαν και οι ίδιοι πως δεν είναι δικό μας θέμα, θέλουν να μας βάλουν κυρώσεις δηλαδή πως δεν μπορούμε να συστήσουμε νέα ΠΑΕ».

Για τις προσπάθειες του Άρη: «Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια. Όσοι φίλοι της ομάδας, που έχουν την εμπειρία μπορούν να βοηθήσουν, ας το κάνουν. Μακάρι να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα. Αρκετοί συνάδελφοι βοηθούν, γιατί όλοι θέλουμε να δοθεί λύση στο θέμα του Άρη. Όταν κουβαλάς στη πλάτη σου το όνομα του Άρη 05380είναι ακόμη πιο δύσκολο».

To Top