Γρόλλιος στο PRESSARIS: “Γιατί τώρα διοίκηση Πρωτοδικείου, γιατί δεν έγινε η γενική συνέλευση”

O Χρήστος Γρόλλιος συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες που αφορούν στον σχηματισμό διοίκησης Πρωτοδικείου. Οι εξελίξεις τον αφήνουν ικανοποιημένο. Ο ίδιος απάντησε στις ερωτήσεις του PRESSARIS και εξήγησε για ποιον λόγο δεν έγινε γενική συνέλευση από την ΚΜΑ…

Πότε κατατέθηκε η αίτηση για το Πρωτοδικείο;

Η αίτηση κατατέθηκε την Τετάρτη και είχε οριστεί σήμερα ως μέρα συζήτησης το θέμα. Έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα

Για ποιον λόγο;

«Ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχε διοικητικό κενό και τα θέματα που αφορούν τον Αρη χρίζουν ταχύτητας. Ίσως και νωρίτερα έπρεπε να έχει δρομολογηθεί, αλλά υπήρξαν διαδικαστικά προβλήματα, τα οποία όλοι γνωρίζεται».

Οι νομικοί επέμεναν ότι πρέπει να υπάρχει διοίκηση ενόψει άρθρου 99…

Βασικός λόγος που έπρεπε να “τρέξουν” οι εξελίξεις ήταν το άρθρο 99. Αλλά ούτως ή άλλως, έπρεπε να υπάρχει διοίκηση. Υπάρχει ανάγκη για λήψεις αποφάσεων, πολλά μέτωπα είναι ανοιχτά, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να υπολειτουργεί η ΠΑΕ. Η έλλειψη διοίκησης θα τορπίλιζε την προσπάθεια που γίνεται για το άρθρο 99.

Γιατί διοίκηση Πρωτοδικείου και όχι προηγουμένως γενική συνέλευση;

Από τη στιγμή που αρνήθηκαν τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, οι οποίοι είχαν την εντολή από την ΚΜΑ, αντιλαμβάνεστε ότι έπρεπε να τρέξουν εξελίξεις. Πήρε την πρωτοβουλία η ΚΜΑ και ο ΑΣ και έτσι αιτήθηκαν το διορισμό προσωρινής διοίκησης. Αν περιμέναμε τη Γενική Συνέλευση θα υπήρχε καθυστέρηση τουλάχιστον σχεδό τριών βδομάδων ημερών, άρα θα υπερβαίναμε την ημερομηνία της συζήτησης για το άρθρο 99 που είναι στις 11 Ιανουαρίου.

Γενική συνέλευση θα γίνει τελικά, έστω κι εκ των υστέρων;

Ναι, σίγουρα. Θα ακολουθήσει η γενική συνέλευση της ΚΜΑ για να δώσουν τη δική του επιβεβαίωση. Η νέα διοίκηση πάντως θα κριθεί και από την εξέλιξη της υπόθεσης του άρθρου “99” και φυσικά από το έργο της. Αν έχει επιτυχημένες κινήσεις, τις οποίες εύχομαι και πιστεύω, το μέλλον της μπορεί να είναι μεγαλύτερο. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος

Για το θέμα της ΕΠΟ σε σχέση με το άρθρο 99 τι σχολιάζεται;
Είναι αδιανόητο μια ΠΑΕ που πρέπει να σέβεται τους νόμους και εγκαλείται όταν δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της, να μην της επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει νόμους του κράτους όταν έχει τη δυνατότητα. Πιστεύω ότι το θέμα με την ΕΠΟ θα έχει μέλλον. Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε την άποψη μας, αλλά θα την υποστηρίξουμε. Είναι αδιανόητο η ΕΠΟ να παραβεί την προσωρινή διαταγή που έχει ο Αρης, διότι αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύονται οι εκτελέσεις αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των επιτροπών της ΕΠΟ.

To Top