ΜΠΑΣΚΕΤ

Γρόλλιoς: “Λύσεις άμεσα για το μπάσκετ, 5.300 μέλη έχει σήμερα ο ΑΣ, εκλογές για νέα διοίκηση 22/7”

Ο νομικός εκπρόσωπος του ερασιτέχνη Άρη, Χρήστος Γρόλλιος, αναφέρθηκε στην προσεχή έκτακτη γενική συνέλευση για το τμήμα μπάσκετ, που βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio

Θα γίνει τακτική γενική συνέλευση στις 22 Ιουλίου, με θέμα αρχαιρεσίες γιατί κλείνουμε μια μακρά περίοδο που το παρόν διοικητικό συμβούλιο όπου τουλάχιστον δεν δημιούργησε τρέχουσες οφειλές, και πλέον θα προσκληθούν τα μέλη του ΑΣ Άρης να εκλέξουν διοίκηση.

Η 22η Ιουλίου φαντάζει όμως μακρινή ημερομηνία για το τμήμα μπάσκετ. Για αυτό επιλέχθηκε να γίνει μια έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 8 Ιουλίου, που είναι το νωρίτερο που γίνεται αυτήν την στιγμή. Υπήρχαν απόψεις, όπως και η δική μου ότι θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα αυτή η γενική συνέλευση.

Θέλουμε ο κόσμος του Άρη να μπορέσει να παρευρεθεί, αλλά να είναι παρών και ο Δημήτρης Γουλιέλμος. Είναι χρυσή ευκαιρία στις 8 Ιουλίου να υπάρξει μια συζήτηση και μια λήψη αποφάσεων. Η 8η Ιουλίου είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών, αλλά δεν μπορούσε να πάρει πιο πίσω. Πρέπει να γίνουν κινήσεις, σχετικά με παίκτες, προπονητές και όχι μόνο. Και να μοιραστεί το ότι συμβαίνει ο Δημήτρης Γουλιέλμος με όλα τα ζωντανά κύτταρα του συλλόγου.

Για το ποια μέλη του ερασιτέχνη μπορούν να συμμετέχουν:

Στον ερασιτέχνη υπάρχουν χιλιάδες μέλη. Με ότι συνέβη πέρυσι με τα διαρκείας του ποδοσφαίρου έχουν γραφεί πάνω από 5.000 μέλη για τον ΑΣ. Αυτά τα μέλη έχουν πληρώσει το πρώτο εξάμηνο, πληρώνοντας το άλλο μισό του ποσού μπορούν να είναι γραμμένοι αλλά και να έχουν το δικαίωμα της εκλογής. Το θέμα είναι ότι αν δεν συμπληρώσουν αυτά τα μέλη της συνδρομής τους θα διαγραφούν στις 22 του Ιουλίου.

Για το τι μπορούμε να περιμένουμε στην Γ.Σ. για το μπάσκετ:

Θα υπάρξει μία ουσιαστική ενημέρωση, και λήψη αποφάσεων για το τι θα συμβεί στην συνέχεια. Να γνωρίζει η διοίκηση τι θέλει το σώμα του μπασκετικού Άρη.

Για το ότι τα μέλη μπορούν να βοηθήσουν στον τομέα των εσόδων:

Σημαντικό έσοδο του ερασιτέχνη βάσει νόμου είναι τα ποσοστά από ΠΑΕ και ΚΑΕ. Υπάρχει μια έλλειψη σε αυτό το κομμάτι, οπότε το ταμείο πρέπει να ενισχυθεί και από τα μέλη. Υπενθυμίζεται ότι 5.000 μέλη είχε η ΚΜΑ όταν συνεδρίαζε και υπήρχε αυτή η μεγάλη δυναμική.

Για τον ερασιτέχνη και το ότι πρέπει να είναι δυνατός:

Ο Άρης έχει πάνω από 2000 αθλητές, είναι ένα ζωντανό κύτταρο με μια μεγάλη δυναμική, πρέπει πραγματικά να ενισχυθεί και να είναι βιώσιμος ο Άρης από μόνος του. Πρέπει να υπάρχει δυνατός ΑΣ, αυτός είναι που δηλώνει παρόν για να αντιμετωπίζονται οποιαδήποτε προβλήματα.

Για το ότι θα έρθει στην συνέλευση ο Δημήτρης Γουλιέλμος:

Φαντάζομαι και εγώ, ότι δεν έχει κάποιον λόγο να μην έρθει. Είναι καλύτερη η δια ζώσης συζήτηση. Η αγωνία για το μπάσκετ είναι πάντως έκδηλη. Κανένας δεν μπορεί να πορευτεί μόνος του αν δεν έχει την συμπαράσταση του κόσμου. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για τον Δημήτρη Γουλιέλμο να επικοινωνήσει και με τον κόσμο. Μακάρι να έχουν λυθεί όλα μέχρι τότε, και να είναι απλά μια χρυσή ευκαιρία να μας πει τι συνέβη. Σε άλλη περίπτωση είναι μια χρυσή ευκαιρία να ληφθούν αποφάσεις.

Για το τι μπορεί να κάνει ο ερασιτέχνης Άρης:

Δεν μπορείς τυπικά να επιβάλεις καμία αγοραπωλησία. Τυπικά θα πρέπει να μεταβιβάσει ο κ.Γουλιέλμος. Πρέπει βέβαια να υπάρχει μια άλλη λύση. Με αυτά που γνωρίζω πιστεύω ότι θα υπάρχει η ευκαιρία να ακουστούν απόψεις και στην συνέχεια να ληφθούν αποφάσεις. Το κύριο πρόσωπο όμως που θα καθορίσει την συζήτηση θα είναι ο Δημήτρης Γουλιέλμος.

Για το ότι ο ίδιος είχε προτείνει να γίνει νωρίτερα η συγκεκριμένη συνέλευση”:

Δεν είμαι μέλος του Δ.Σ. Είχε γίνει κάποτε η συζήτηση για 26 Ιουνίου, και τον Μάιο θα μπορούσε να είχε γίνει, το θέμα είναι όμως ότι έστω και στις 8 Ιουλίου πρέπει ο κόσμος του Άρη και ο Α.Σ. να δείξει την δυναμική του.

Για το τι ισχύει με τον ορισμό νέας διοίκησης στον ερασιτέχνη:

Αν δεν υπάρχει κάποιο υποψήφιο σχήμα για τις 22 Ιουλίου τότε θα πρέπει να ορίσει και πάλι προσωρινή διοίκηση, οπότε η προσωρινή διοίκηση θα κάνει μια νέα Γ.Σ. εντός του εξαμήνου για να υπάρξει διοίκηση. Δεν τίθεται θέμα υποψηφιότητας. Προτείνονται μέλη και πρέπει να τα επικυρώσει το πρωτοδικείο.

Για το σημερινό διοικητικό συμβούλιο:

Γίνονται πράγματα καθημερινά, με αυτό το Δ.Σ. δεν έχει αυξηθεί το χρέος τουλάχιστον. Τώρα ο κάθε άνθρωπος που διοικεί νιώθει άσχημα όταν δεν του αναγνωρίζονται κάποια πράγματα. Βεβαίως θα πρέπει ο κάθε άνθρωπος να είναι έτοιμος για μια τέτοια κριτική, όταν φυσικά είναι καλόπιστη.

Για το θέμα του Αλεξανδρείου και το κατά πόσο επηρέασαν τα χρέη:

Δεν αποτέλεσε τροχοπέδη στην σύμβαση αυτή το θέμα των χρεών. Είμαι ίσως ο μοναδικός που ήμουν παρών σε όλες τις συναντήσεις. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Γιώργος Βσιλειάδης το πρώτο αίτημα της ΚΑΕ Άρης ήταν η παραχώρηση του Αλεξανδρείου Μελάθρου.

Υπήρξαν αλλεπάλληλες συναντήσεις, υπήρξαν διάφορες απόψεις και προτάσεις, οι οποίες για να υιοθετηθούν θα πρέπει να είναι μια βιώσιμη λύση. Το Παλέ έχει εκατοντάδες χιλιάδες αναγκαίες δαπάνες. Έπρεπε να υπάρχει μια σχέση βάση της οποίας το Παλέ θα πρέπει να είναι κόσμημα.

Με αυτά τα δεδομένη πριν από κάποιους μήνες το υπουργείο κάλεσε τον Α.Σ. προκειμένου να του ανακοινώσει ότι μπορεί πλέον να γίνει η παραχώρηση αυτή, και να διατηρήσει το υπόγειο χώρο η πολιτεία, και να διατηρήσει τα έξοδα του. Ο Α.Σ. Άρης αντιπρότεινε ένα άλλο οικονομικό ποσό που θα μπορούσε να καταστήσει την χρήση του Αλεξανδρέιου βιώσιμη, οπότε είναι γνωστό ότι είναι αναγκαία μια τέτοια επισκευή.

Υπήρξε λοιπόν μια συζήτηση και αναλύσει για το ποσό που αντιστοιχεί η χρήση του κάθε χώρου. Υπήρξαν διάφορες συναντήσεις, με τον ΑΣ να φτάνει στο σημείο να πει ότι θα παραχωρήσει χωρίς αντάλλαγμα το γήπεδο στο μπάσκετ.

Για την εικόνα ότι ΚΑΕ και ΑΣ δεν είχαν καλή συνεργασία:

Μετά από κάποιες συναντήσεις υπήρξε μια εικόνα άσχημη που έβγαινε προς τα έξω. Μετά από ένα σημείο υπήρχε η κοινή δήλωση του κ.Γουλιέλμου και του κ.Ψηφίδη, ότι συνεχίστε και εμείς τα έχουμε βρει. Τις τελευταίες μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αναμενόταν να γίνει μια συνάντηση, δεν ξέρω τι έγινε με αυτήν την συνάντηση.

Για την πλευρά του ΑΣ:

Ο ΑΣ υποχώρησε σε πολλά και στις συζητήσεις με την ΚΑΕ, γιατί η ΚΑΕ είναι Άρης, αλλά και ο ΑΣ είναι αυτός που δημιούργησε το τμήμα μπάσκετ και πήρε τους 19 από τους 21 τίτλους. Και ο Νίκος Γκάλης στον ΑΣ Άρη υπέγραψε. Αυτό που αναφέρω μετά λόγου γνώσεως είναι ότι ΚΑΕ και ΑΣ παρουσιάστηκαν ενωμένοι.

To Top