ΜΠΑΣΚΕΤ

Γυμναστής και στις ακαδημίες μπάσκετ – Νέα πρωτοποριακή κίνηση στον Άρη!

Ο Κώστας Μαυράκης θα είναι υπεύθυνος του προγράμματος εκγύμνασης των νεαρών αθλητών. Έχει δοθεί άλλωστε μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι και η θέση αυτή απαιτούσε κάποιον με μεγάλη εμπειρία.

«Η σωστή εκγύμναση των παιδιών είναι κάτι που πρέπει να το κάνουν όλες οι ομάδες και οι περισσότερες ακαδημίες. Για μένα θα έπρεπε όλες οι ακαδημίες να έχουν γυμναστή. Να μαθαίνουν στα παιδιά πράγματα που θα τους βοηθήσουν σημαντικά στην εξέλιξη τους. Φαίνονται απλά πράγματα αλλά τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να κάνουν τα βασικά και σε παράλληλη κατεύθυνση με το μπασκετικό κομμάτι να λειτουργούν», ήταν το πρώτο σχόλιο του Κώστα Μαυράκη ο οποίος στην συνέχεια τόνισε: «Από τις μικρότερες ηλικίες των 6-7 χρονών θα πρέπει τα παιδιά να έχουν την πρώτη τους επαφή με τον γυμναστή να μαθαίνουν κάποια χρήσιμα πράγματα που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον. Σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να αρχίσει να κάνει εκγύμναση να αποκτά ευλυγισία. Η εκγύμναση πρέπει να παρέχεται στα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία».

Ποια είναι τα στοιχεία τα οποία επεξεργάζεται σε αυτές τις ηλικίες ο γυμναστής;

«Με τα παιδιά κάνουμε ισσοροπία συναρμογή ταχύτητα, αλτικότητα κάποια στοιχεία φυσικής κατάστασης. Τους μαθαίνουμε πως να κάνουν σωστές διατάσεις, πως να τρέχουν σωστά, πως να βελτιώνουν το άλμα τους. Δεν γίνεται οι ακαδημίες να δουλεύουν χωρίς γυμναστές. Δεν θα πρέπει να θεωρούν πολυτέλεια τον γυμναστή οι ομάδες. Ο ρόλος του γυμναστή δεν περιορίζεται μόνο στο κομμάτι της εκγύμνασης».

To Top