Οι… αμαζόνες του Άρη καλπάζουν στην κορυφή και εύχονται “Καλή Ανάσταση” στην κιτρινόμαυρη οικογένεια (PRESSARIS-photos)

«Come back» (όπως λέει και το γνωστό άσμα της Άντζελας Δημητρίου και ήταν το σουξέ της τελευταίας αποστολής των «κίτρινων») στην Α΄ Εθνική έκανε εδώ και λίγες ημέρες η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Άρη, αφού το «διπλό» που πήρε στο Δημοτικό Στάδιο της Αγίας Βαρβάρας ήταν αρκετό για να τις δώσει το εισιτήριο της… επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια. Oι… αμαζόνες του Άρη καλπάζοντας στην κορυφή στέλνουν… “αναστάσιμο” μήνυμα στην κιτρινόμαυρη οικογένεια.

Το PRESSARIS συνάντησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το γήπεδο που χρησιμοποίησαν ως έδρα τους στα περισσότερα ματς και τα κορίτσια του Ηλία Σαλαμανή φέτος, τις Μελίνα Κώττα, Χριστίνα Χυτούδη και Αγγελική Κεχαγιά και έκανε μαζί τους μια άκρως ποδοσφαιρική συζήτηση! Στο τέλος, μάλιστα, αποδείχθηκε πως γυναίκες και μπάλα πάνε μαζί!

Κώττα: «Τα συστατικά της επιτυχίας»

Η Μελίνα Κώττα είναι από τις πιο έμπειρες παίκτριες της φετινής ομάδας του Άρη, με την ίδια να φοράει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα «κιτρινόμαυρα» και να παραδέχεται: «Η φετινή χρονιά δεν είχε καμία σχέση με την περσινή. Σε όλους τους τομείς…. Κατ΄ αρχήν, σε διοικητικό επίπεδο το κλίμα άλλαξε, με την ανάληψη της ομάδας από τον κύριο Βουτσά. Από την άλλη πλευρά, το αγωνιστικό επίπεδο ήταν πιο χαμηλό. Ωστόσο, όλα τα κορίτσια πεισμώσαμε περισσότερο για την άνοδο’, για να σταθεί στα συστατικά της επιτυχίας:

«Ο στόχος μας, λοιπόν, επετεύχθη και είμαστε πολύ χαρούμενες. Προσπάθεια, θέληση και πάθος σε όλα τα παιχνίδια ήταν τα στοιχεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Η ευχή μου; Καλή Ανάσταση σε όλα τα μέρη του Άρη».

Χυτούδη: «Από τις καλύτερες χρονιές…»

Η Χριστίνα Χητούδη αποτελεί μαζί με την Μελίνα Κώττα το αμυντικό δίδυμο της ομάδας και είναι «γέννημα-θρέμμα» του συλλόγου: «Ξεκίνησα ν΄ ασχολούμαι με το γυναικείο ποδόσφαιρο πριν από έξι χρόνια. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω πάντα, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις των γονιών μου» τονίζει και προσθέτει:

«Βρίσκομαι έξι χρόνια στην ομάδα και θεωρώ πως η φετινή χρονιά ήταν από τις καλύτερες και από άποψη κλίματος, αλλά και αγωνιστικά. Είμαστε πλέον και πάλι στην Α΄ Εθνική και έτοιμες να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε», για να σταθεί και στην παρουσία του κυρίου Βουτσά:

«Ο κύριος Βουτσάς είναι ένας άνθρωπος, που έχει αναλάβει το τμήμα για κάποια χρόνια. Δείχνει να την πιστεύει την ομάδα, όπως και εμείς αυτόν, γιατί είναι γεγονός πως πολλοί στο παρελθόν μας μοίρασαν υποσχέσεις, αλλά στην πράξη δεν έκαναν τίποτα. Ήδη γίνονται κάποιες κινήσεις για τη νέα χρονιά, αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς. Για το Πάσχα εύχομαι καλές γιορτές και φυσικά την… Ανάσταση σε όλους».

Από την πλευρά της, η Αγγελική Κεχαγιά, που είναι από τις «βενιαμίν» της ομάδας, καθώς είναι μόλις 16 ετών, ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια αμφιταλαντεύονταν ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και στην ενόργανη γυμναστική, επιλέγοντας τελικά το πρώτο: «Προέρχομαι από ποδοσφαιρόφιλη οικογένεια, οπότε δεν θα μπορούσα να ξεφύγω και εγώ από αυτό!», παραδέχεται με αφοπλιστική ειλικρίνεια και συμπληρώνει:

«Έρχομαι από μικρή στο Χαριλάου και η αλήθεια είναι πως φέτος στενοχωρήθηκα πολύ με την κατάσταση, που διαμορφώθηκε στην ανδρική ομάδα. Σίγουρα, δεν ευθύνονται μόνο οι παίκτες, αλλά και η διοίκηση». Σε ερώτηση για το αν θα τα καταφέρει και η ανδρική ομάδα να επανέλθει, όπως έκανε το γυναικείο τμήμα, απάντησε: «Φυσικά! Αρκεί να το πιστέψουν και να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να βοηθήσουν!».

Μάλιστα, η 16χρονη φορ των «κίτρινων» πέτυχε φέτος και το παρθενικό της τέρμα και χάρισε στην ομάδα της την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας μέσα στον Βόλο. Η ίδια θυμάται: «Πέρασα αλλαγή στο 113΄ (σ.σ. το ‘13’ είναι το αγαπημένο της νούμερο και αυτό φοράει στη φανέλα… λόγω Σηφάκη!) και σκόραρα. Ήταν κάτι που το περίμενα πολύ καιρό, αλλά όταν έγινε «πάγωσα» και δεν μπορούσα καν να το πανηγυρίσω».

Σε ερώτηση για το αν τελικά γυναίκες και ποδόσφαιρο μπορούν να… συνυπάρξουν, αλλά και ποια είναι τα σχόλια των ανδρών όταν μαθαίνουν την ενασχόλησή τους με την μπάλα, και οι τρεις είχαν την άποψη: «Οι απόψεις διίστανται: άλλοι λένε ότι γυναίκες και ποδόσφαιρο δεν κολλάνε και άλλοι εντυπωσιάζονται. Εμείς είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε φυσικά πως γυναίκες και ποδόσφαιρο πάνε μαζί!

Όσο για την οικογένεια του Άρη η ευχή μου είναι να έρθουν καλύτερες μέρες»

* Ευχαριστούμε το ARIS MEGASTORE για τη φιλοξενία.

To Top