Γυναικείο βόλεϊ: Ο Άρης επιστρέφει στο γήπεδο και κοιτάει ψηλά!

Η Volleyleague των γυναικών ξεκινάει και πάλι, με τον Άρη να έχει φτιάξει ένα ρόστερ με ταλέντο και εμπειρία, στοχεύοντας ψηλά.

Τα κορίτσια του βόλεϊ κοιτούν ψηλά.

Είναι μόλις ένα από τα τρία τμήματα του Άρη μετά το ποδοσφαιρικό και το μπασκετικό, την σεζόν του κορωνοιού που θα αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα.

Ευκαιρία λοιπόν να το στηρίξουμε όλοι οι Αρειανοί ειδικά μάλιστα όταν οι ίδιοι οι άνθρωποι του τμήματος έκαναν ότι μπορούσαν αυτό το χρονικό διάστημα ώστε να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την ομάδα με σκοπό να πρωταγωνιστήσει!

Το πρωτάθλημα βόλλευ γυναικών ξαναρχίζει το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου (ο Άρης φιλοξενείται στην Λαμία) με σημαντικές αλλαγές αφού κάποιες από τις πρωταγωνίστριες ομάδες αποδέσμευσαν οριστικά τις ακριβοπληρωμένες ξένες κυρίως παίκτριες τους, όπως ο νταμπλούχος Ολυμπιακός αλλά και ο Πανναξιακός, ενώ άλλες όπως ο Παναθηναϊκός, η Θήρα και κυρίως ο ΠΑΟΚ βρήκαν την ευκαιρία να ενισχυθούν και να παρουσιάζονται ως φαβορί πλέον για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Άρης δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και αποφάσισε να ενισχυθεί χτυπώντας τα φαβορί με 2 πολύ καλές μεταγραφές της τελευταίας στιγμής αποκτώντας την Καναδή ακραία Βίκυ Σαβάρντ (1.87) και την σπουδαία Ελληνίδα λίμπερο Πέννυ Ρόγκα. Στόχος: Όσο ψηλότερα γίνεται, γιατί όχι και στην κορυφή! Ύστερα από 2 αγωνιστικές που έγιναν με τα προ-lockdown ρόστερ τον Οκτώβριο, ήδη ο Άρης μετρά 2/2 νίκες έχοντας κερδίσει σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και την πανάκριβη ομάδα του Παναθηναϊκού.

Το μπάτζετ του Άρη μπορεί να μην είναι τόσο ψηλό όσο των αντιπάλων του αλλά τα τελευταία χρόνια γίνεται σπουδαία δουλειά στον σύλλογο και η ομάδα έχει αποκτήσει χαρακτήρα και ομοιογένεια κάτω από την σταθερή από το 2013 διοίκηση του κ.Ιωάννη Ρεντζεπέρη, ενός ανθρώπου του βόλλευ της Θεσσαλονίκης και του έφορου-κρυφού ήρωα Γιάννη Γιαννάκη επίσης λάτρη του αθλήματος, που ασχολείται με την ομάδα 7 μέρες την εβδομάδα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Άρης είναι η μόνη ομάδα στην ιστορία του Ελληνικού γυναικείου βόλλευ που σε μια χρονιά (2018) κατέκτησε όλους τους τίτλους στα τμήματα υποδομών και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα στα τμήματα παγκορασίδων, κορασίδων και νεανίδων ενώ έφτασε και στον τελικό των γυναικών χάνοντας τον τίτλο απο την πάμπλουτη ομάδα του Όλυμπιακού, όντας η 2η μόλις ομάδα απο την Βόρεια Ελλάδα που φτάνει σε τελικό πρωταθλήματος μετά τον Φιλαθλητικό.

Άλλωστε ο Άρης στο βόλλευ γυναικών είναι ο δεύτερος επίσης σύλλογος με τις περισσότερες συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορία πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό.

Στις ακαδημίες σήμερα συμμετέχουν πάνω από διακόσια κορίτσια και κάθε χρόνο κάποιες από αυτές προωθούνται στην πρώτη ομάδα δίπλα σε παίκτριες παγκοσμίου επιπέδου όπως οι Γκλιγκόροβιτς, Σιμόν, Μοντάνιο και άλλες που πέρασαν από τον Άρη τα τελευταία χρόνια, ενώ πέντε αθλήτριες του συλλόγου πήραν υποτροφία σε Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο.

Εκτός από τις νεαποκτηθείσες, σημαντικές μονάδες στο ρόστερ θεωρούνται η πασαδόρος Κωνσταντίνα Δρακουλίδου (1.80) που αν και νεαρή είναι έμπειρη και έχει την ψυχολογία της νικήτριας. Έχει ηγετική θέση στην ομάδα και ξέρει να φτιάχνει την ψυχολογία των συμπαίκτριων της.

Ή Αμερικανίδα Κέιτι Έβανς (1.86) αν και αγωνίζεται πρώτη χρονιά σαν επαγγελματίας είναι εκρηκτική και επιθετικά είναι ασταμάτητη αν βρεθεί σε καλή μέρα, ενώ είναι η πρώτη σκόρερ στην ομάδα μέχρι στιγμής.

Η Σάνια Τζούριτς (1.82) που αποκτήθηκε το καλοκαίρι είναι η αρχηγός της εθνικής Βοσνίας και θεωρείται η πιο έμπειρη της ομάδας όπως και μια από τις καλύτερες μπλόκερ της Α1.

Παρά τις σειρήνες ο Άρης κατάφερε να διατηρήσει την μόλις 17χρονη διαγώνιο Μάρθα Ανθούλη (2.02) το κορίτσι – θαύμα που κλέβει την παράσταση στο ελληνικό βόλεϊ και έχει προκαλέσει τον θαυμασμό των Αμερικάνικων Πανεπιστημίων, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη.

“Δεχτήκαμε προτάσεις από τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αλλά προτιμήσαμε να μείνει στον Άρη όπου υπάρχει πολύ καλή οργάνωση και μεγάλο ενδιαφέρον από τους παράγοντες του” λένε οι γονείς της.

Η ομάδα φέτος έχει την χαρά να στηρίζεται από συνεργάτες που τις δίνουν την απαραίτητη ώθηση για να είναι μια από τις πιο σταθερές και φερέγγυες δυνάμεις του γυναικείου βόλεϊ. Κεντρικός χορηγός στη φανέλα σε αυτήν την δύσκολη χρονιά είναι η εταιρεία Macon που ασχολείται με δομικά και οικοδομικά υλικά, ενώ πολύτιμη είναι η αρωγή άλλων φίλων του Άρη, όπως της συμβουλευτικής εταιρείας Evio Control αλλά και οπαδών όπως του ΣΑΦΑΘ (Σύνδεσμος Αθηναίων Φιλάθλων Άρη Θεσ/νίκης).

Τα γήπεδα του βόλλευ θα παραμείνουν φυσικά και αυτά κλειστά για τους θεατές λόγω του ιού, αλλά με δεδομένο πως για τον Αρειανό υπάρχουν μόλις λίγα τμήματα που θα αγωνιστούν φέτος στα αντίστοιχα πρωταθλήματα τους (μέχρι νεωτέρας) είναι μια μεγάλη ευκαιρία να υποστηρίξουμε το βόλλευ γυναικών σε μια χρονιά που κάνει μεγάλα όνειρα στοχεύοντας μέχρι και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Έτσι αποφασίστηκε να κυκλοφορήσουν συλλεκτικά εισιτήρια διαρκείας με την μορφή ενός όμορφου και ιδιαίτερου μπρελόκ!

Η αγορά τους θα σημαίνει αυτόματα τη χορήγηση δωρεάν εισιτηρίου διαρκείας για την επόμενη σεζόν της Volley League, όπου καλώς εχόντων των πραγμάτων ο κόσμος θα επιστρέψει στα γήπεδα.

Κάθε Αρειανός που θα στηρίξει την ομάδα, γίνεται μέλος αυτής και θα λάβει το προσωπικό του ξύλινο μπρελόκ που -ποιός ξέρει- αν η ομάδα φέρει το πολυπόθητο τρόπαιο στον σύλλογο θα αποκτήσει μεγάλη συλλεκτική αξία και θα γίνει ένα μοναδικό οπαδικό ενθύμιο.

Άλλωστε ο Άρης είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος γιατί πάντα είχε και έχει την υποστήριξη των φιλάθλων του.

Πώς θα γίνετε κάτοχος ενός από τα συλλεκτικά – συμβολικά εισιτήρια

διαρκείας: Τηλεφωνήστε στον Α.Σ. Άρης στο 2310306402 όλες τις καθημερινές μεταξύ 10:00 με 15:00 και θα σας αποσταλεί όπου και αν κατοικείτε στην Ελλάδα.

Το ρόστερ:

Πασαδόροι: Κωνσταντίνα Δρακουλίδου, Ευαγγελία Τάνη

Κεντρικές: Σάνια Τζούριτς, Σουλτάνα Κιουτσιούκη, Λαμπριάνα Πίττα, Δέσποινα Λαμπριανίδου

Λίμπερο: Όλγα Πετρινόλη, Φαβιόλα Τέρζιου, Πένυ Ρόγκα

Ακραίες: Άννα Μυλωνά, Άννα Γιορανίδη, Κάταλιν Έβανς

Διαγώνια: Μάρθα Ανθούλη

Προπονητής: Θανάσης Δράμπας

To Top