ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δέκα χρόνια από τότε που ο Μέσι έπαθε… Μαραντόνα (video)

Αύριο συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το πρώτο γκολ – έργο τέχνης του Λίονελ Μέσι, που θύμισε το φοβερό τέρμα που είχε πετύχει ο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία, στο Μουντιάλ του 1986.

Πολλοί λένε ότι είναι το πρώτο γκολ – ποίημα του Μέσι στην καριέρα του. Ήταν 18 Απριλίου του 2007, στον πρώτο ημιτελικό του «Κόπα Ντελ Ρέι», όταν η Μπαρτσελόνα αντιμετώπιζε τη Χετάφε.

Ο Μέσι πήρε την μπάλα από το κέντρο του γηπέδου από τον Τσάβι, πέρασε τον Χάβι Παρέδες, πήρε μέτρα προς τα μπροστά και έφτασε στην περιοχή προσπερνώντας εύκολα τους Αλέξις και Μπελενγκέρ. Ο τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να τον κόψει και αφού πέρασε και τον Κορτές, πέτυχε ένα αξέχαστο γκολ που θύμισε πολύ εκείνο που είχε σημειώσει ο Μαραντόνα με την Εθνική Αργεντινής κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό και θεωρείται ακόμα ένα από τα καλύτερα στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων.

Ήταν μια εκπληκτική ενέργεια από τον άσο των «μπλαουγκράνα» που μέσα σε σχεδόν 12 δευτερόλεπτα διέσχισε 55 μέτρα με τη μπάλα, πέρασε έξι αντιπάλους και πέτυχε ένα υπέροχο γκολ.

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 5-2 εκείνο το παιχνίδι, όμως στον επαναληπτικό η Χετάφε με νίκη 4-0, ήταν εκείνη που πήρε την πρόκριση στον τελικό.
Ο Μέσι ήταν τότε 19 χρονών κι εκείνο το γκολ ήταν από τα πρώτα δικά του που έκαναν τον γύρο του κόσμου και έδειξε σε όλους τις μαγικές του ικανότητες με τη μπάλα.

Δείτε το γκολ του Μέσι κόντρα στη Χετάφε:

To Top