“Δέκα χρόνια χόρτασε ψέμματα ο κόσμος του Άρη”

Ο βετεράνος τερματοφύλακας του Άρη και πρώην μέλος της διοικούσας επιτροπής, Αλέκος Κατσιαούνης, μίλησε για τη δύσκολη συνέχεια της ομάδας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει όλοι στο σύλλογο να κρατήσουν την ψυχραιμία τους.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα Κατίδη:

«Για εμάς το θέμα του Κατίδη είναι δευτερεύον. Θεωρώ πως δεν κατάλαβε πραγματικά τι έκανε. Είναι ένα άτομο ιδιόρρυθμο που δεν σκέφτηκε την ένταση που θα δημιουργούσε με την κίνηση που έκανε. Η τιμωρία του όμως είναι υπερβολική. Τα αρμόδια όργανα θα αποφασίσουν την τιμωρία του.»

Για τον Άρη και τη δύσκολη συνέχεια:

«Πιστεύω το χθεσινό αποτέλεσμα (σ.σ. Πανθρακικός – Ξάνθη 0-2) ήταν πολύ ευνοϊκό για τον Άρη. Μετά την ήττα στα Γιάννινα τα περιθώρια είχαν στενέψει. Πρέπει εμείς από την πλευρά μας να εκμεταλλευτούμε κάποια πράγματα και να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε, για να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε την παραμονή μας. Όλη η χρονιά ήταν δύσκολη.»

Για την έφεση του εισαγγελέα που ζητάει την τιμωρία της έδρας:

«Ο Άρης είναι μία ομάδα που έχει τεράστια προβλήματα. Όσοι θέλουν να ρίξουν «αλάτι στην πληγή» νομίζω ότι παίζουν άσχημα παιχνίδια. Η απόφαση ουσιαστικά ήταν για το γεγονός που έγινε στη Βέροια. Πρέπει να σταθούμε σε άλλα γεγονότα που έχουν γίνει εις βάρος του Άρη. Έχει χάσει πραγματικά πολύτιμους βαθμούς από σφυρίγματα διαιτητών και ας μην μπλέκουμε τα πράγματα περισσότερο. Θεωρώ ότι στον Άρη πρέπει όλοι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, η κατάσταση είναι ακόμα διαχειρίσιμη.»

Για το αν το πρόβλημα στον Άρη έχει να κάνει μόνο με τη διαιτησία ή με αδυναμίες της ομάδας που δεν καλύφθηκαν νωρίτερα:

«Ο Άρης είναι μια ομάδα με πολλά προβλήματα, οι άνθρωποι που τα δημιούργησαν δεν είναι αυτή τη στιγμή στον σύλλογο. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να μην εγκαταλείψουμε το σύλλογο σε καμία περίπτωση. Πρέπει να βρούμε τρόπους να σώσουμε την ομάδα που φυσικά και έχει αδυναμίες από την αρχή της σεζόν. Δε σημαίνει όμως επειδή μια ομάδα είναι μέτρια αγωνιστικά πρέπει να αντιμετωπίζει και τέτοια συμπεριφορά.»

Για τους πέντε προπονητές που έχει αλλάξει ο Άρης:

«Αν η ομάδα έκανε ένα σερί και μπορούσε να «ξεμπουκώσει» βαθμολογικά και να είχε μια ανάσα θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Όταν φύγαμε εμείς από τη διοίκηση είπαμε ότι όποιον προπονητή πάρουμε θα πρέπει να στηριχθεί μέχρι το τέλος της περιόδου. Με τον κ. Αλκαράθ, έπρεπε να σκεφτούν πιο σοβαρά και πιο σίγουρα βρίσκοντας μία τελείως διαφορετική λύση, γιατί είχε καλά αποτελέσματα.»

Για το αν οι προηγούμενοι προπονητές είχαν τη στήριξη της διοίκησης:

«Με τον κ. Κατσαβάκη υπήρχε αμφισβήτηση από την αρχή της σεζόν. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε καλύτερο το κλίμα στην ομάδα. Ο κ. Ζαμπέτας είχε μια τελείως διαφορετική άποψη για τον προπονητή. Μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, κρατήσαμε τον κ. Κατσαβάκη πέντε αγωνιστικές αλλά δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που θέλαμε και έγινε η πρώτη αλλαγή. Είχαμε από την αρχή προβλήματα αγωνιστικά και δεν μπόρεσαν οι προπονητές να βρουν ισορροπία στην ομάδα.»

Για το αν θα μπορούσαν από την πρώην διοίκηση αλλά και την τωρινή να γίνουν κάποια πράγματα που δεν έγιναν ώστε να είναι καλύτερα η ομάδα αυτή τη στιγμή:

«Όταν εμείς πήγαμε να διοικήσουμε στον Άρη, ήταν η χειρότερη στιγμή του συλλόγου εδώ και 99 χρόνια. Πιστεύω πως όταν φύγαμε εμείς και ήρθε η νέα διοίκηση αντιμετώπισαν και αυτοί προβλήματα.

Σε αυτό που καταλήγω εγώ είναι ότι στον Άρη ήταν τόσο έντονα τα προβλήματα, που δε δημιουργήθηκαν από ανθρώπους που ήταν και είναι τώρα στη διοίκηση και έπρεπε αυτοί οι άνθρωποι να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση. Ήταν τεράστιο το βάρος για να μπορέσουν κάποιοι άνθρωποι να αλλάξουν όλα αυτά που διαχειρίστηκαν κάποια άτομα τα τελευταία 10 χρόνια.»

Για το πως μπορεί να αλλάξει αυτό το κλίμα στο επόμενο χρονικό διάστημα:

«Πιστεύω ότι πρέπει να έρθουν καινούργιοι άνθρωποι για να βοηθήσουν τον Άρη. Δεν πρέπει ποτέ να κοιτάξουμε πίσω και να μην μας ακολουθούν «φαντάσματα» ανθρώπων που κάνουν μόνο κακό στο σύλλογο. Πρέπει να έρθουν 2-3 άνθρωποι που έχουν οικονομική επιφάνεια και γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Να μπουν στην ομάδα και σιγά- σιγά να αποκτήσει υγεία. Πρέπει να κάνει υπομονή ο κόσμος του Άρη.»

Τέλος, για τα πρόσωπα του παρελθόντος και γιατί πρέπει να «διαγραφούν»:

«Μόνο που ακούγονται ονόματα του παρελθόντος στα ΜΜΕ κάνουν κακό στην ομάδα. Όλα τα ονόματα πρέπει να διαγραφούν. Δεν μπορούμε να μείνουμε σ’ αυτούς γιατί ο σύλλογος θέλει καινούριες λογικές, καινούργια άτομα και καινούργια φιλοσοφία γιατί ο κόσμος τα τελευταία 10 χρόνια έχει χορτάσει από ψέματα.»

To Top