Δέσμευση της «Αναγέννησης» για 800.000 ευρώ στα σωματεία με διπλασιασμό της επιχορήγησης από τον ΣΕΓΑΣ

Μετά την πρώτη εξαγγελία για σύναψη τουλάχιστον 50 συμβολαίων ομοσπονδιακών τεχνικών, η Κίνηση για την «Αναγέννηση» του κλασικού αθλητισμού, της οποίας ηγούνται μεταξύ άλλων πολλές μεγάλες δόξες του ελληνικού στίβου όπως η Κελεσίδου, η Βασδέκη, ο Κουκοδήμος, η Ουζούνη, ο Παπαδιάς, ο Θεοδωρίδης, ο Παυλακάκης, ο Αλεξόπουλος, o Δημότσιος, ο Ανδριόπουλος, ο Καθηνιώτης, ο Μουτεσίδης αλλά και σχεδόν όλα τα μεγάλα και ιστορικά αθλητικά σωματεία στίβου, έρχεται σήμερα με μία δεύτερη ακόμη πιο ελπιδοφόρα ανακοίνωση-δέσμευση να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό στίβο.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Η «Αναγέννηση», είναι η μοναδική κίνηση που έχει εμφανιστεί να διεκδικεί επίσημα την διοίκηση του ΣΕΓΑΣ στη νέα εποχή που ανατέλλει και η μοναδική που έχει παρουσιάσει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την επόμενη μέρα στον ΣΕΓΑΣ. Με τη νέα της εξαγγελία για διπλασιασμό της ενίσχυσης των σωματείων από την ομοσπονδία με το ποσό των 800.000 ευρώ (αύξηση 100% της επιχορήγησης), δεσμεύεται να στηρίξει περισσότερο και ουσιαστικότερα τα σωματεία και την βάση του αθλητικού οικοδομήματος, ανεξαρτήτως του ύψους κρατικής επιχορήγησης αλλά και της έκτακτης στήριξης από την ΓΓΑ προς τα σωματεία. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Κίνησης για την «Αναγέννηση» του κλασικού αθλητισμού: “Η ομοσπονδία του στίβου ανήκει στα σωματεία της και σε κανέναν άλλο.

Η στήριξή τους από την ομοσπονδία αποτελεί καθήκον και υποχρέωση για κάθε διοίκηση, γιατί τα σωματεία αναπτύσσουν το άθλημα, τα σωματεία δημιουργούν τους αθλητές, τα σωματεία είναι το οικοδόμημα του ελληνικού στίβου και τα σωματεία πρέπει επιτέλους να στηριχθούν πραγματικά και ουσιαστικά. Επί χρόνια τώρα μόλις το 5% του ετήσιου προϋπολογισμού της ομοσπονδίας κατέληγε στα σωματεία-μέλη της ως ενίσχυση του προπονητικού συνολικού τους έργου και της κάλυψης των λειτουργικών αναγκών τους.

Για εμάς αυτό είναι αδιανόητο και απαράδεκτο, είναι μία ανεξήγητη πρακτική και δεσμευόμαστε δημόσια πως θα βάλουμε τέλος σε αυτήν την κατάφωρη αδικία προχωρώντας σε πολλαπλασιασμό της ετήσιας οικονομικής ενίσχυσης των σωματείων, από τον πρώτο χρόνο διοίκησης μας μάλιστα. Το 5% του προϋπολογισμού του ΣΕΓΑΣ που έως τώρα κατέληγε στα σωματεία, θα ανέβει στο 10% και το συνολικό ποσό που θα καταλήγει απευθείας στα ταμεία των αξιολογημένων σωματείων για την ενίσχυση του προπονητικού τους έργου θα φτάνει τα 800.000 ευρώ σε ετήσια βάση από τα σημερινά 400.000 ευρώ.

Αυτό θα επιτευχθεί με ανακατανομή των σημερινών κονδυλίων που χειρίζεται η ομοσπονδία με νέες ιεραρχήσεις και προτεραιότητες. Είναι φυσικό και επακόλουθο ότι με την αύξηση των εσόδων που προσδοκούμε για την Ομοσπονδία, θα υπάρξει η περαιτέρω αναλογική αύξηση των επιχορηγήσεων των σωματείων.

Η στήριξη των σωματείων αποτελεί για την «Αναγέννηση» δημόσια δέσμευση και θα υλοποιηθεί από τον πρώτο χρόνο διοικησης της στο ΣΕΓΑΣ. Κοιτάζουμε μπροστά. Προχωράμε μαζί. Δεν περισσεύει κανείς. Γιατί ο στίβος μας ενώνει”.

To Top