ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δήμαρχος Θέρμης: “Αποτράπηκε η ολική καταστροφή του Νέου Ρυσίου, κινδύνεψε και το αεροδρόμιο! Αποζημιώσεις και για τον Άρη”

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για το θέμα των καταστροφών στο αθλητικό κέντρο του Νέου Ρυσίου.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Για τις ζημιές στο Ρύσιο:

Το αθλητικό κέντρο του Άρη είναι εφαπτόμενο με το ποτάμι, το οποίο έρχεται από την Χαλκιδική. Οι καταστροφές από την Χαλκιδική έφεραν μεγάλους όγκους νερού, έφτασε μέχρι το χείλος των αναχωμάτων και έσπασε σε τρία σημεία, τα οποία τα επιληφθήκαμε.

Όμως από την γέφυρα που υπερχείλισε πήγε νερό στο Ρύσιο, αν περνούσε από εκείνη την γέφυρα και πήγαινε στην επόμενη θα είχαμε ολική καταστροφή, θα πλημύριζε το αεροδρόμιο.

Εμείς πάντως δεν είχαμε αρμοδιότητα εκεί, είναι της περιφέρειας το ποτάμι. Όλοι πάντως ήμασταν εκεί, αλλά κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι.

Για τις ζημιές και τις αποζημιώσεις:

Αν δεν είχε σταματήσει τα φερτά η γέφυρα θα υπήρχαν τεράστια προβλήματα. Κινδύνεψε και το αεροδρόμιο Μακεδονία. Εάν δεν σταματούσαμε με παρεμβάσεις το ρέμα, τότε θα είχε πλημμυρίσει και το αεροδρόμιο, το οποίο είναι σαν μια ωρολογιακή βόμβα, όταν υπάρχουν τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα. Με αυτό που συνέβη βλέπει αυτό το σοβαρό θέμα και το κράτος, το θέμα με τις χαμηλές γέφυρες.

Έχουμε κάνει τις κινήσεις μας να κηρυχθεί η περιοχή έκτακτης ανάγκης, θα υπάρχουν αποφάσεις και αποζημιώσεις. Θα υπάρχουν πραγματογνώμονες, θέλουμε να γίνουν οι διαδικασίες γρήγορα. Εμείς δεν πρόκειται να καθυστερήσουμε ούτε μία μέρα.

Ήρθα σε επαφή με τους ανθρώπους του Άρη, είναι εκεί και έχουν ξεκινήσει τα έργα αποκατάστασης.

To Top