ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δήμαρχος Στροβόλου από την Κύπρο: “Δικαιοσύνη για τον Άλκη…”

Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, Δήμαρχος Στροβόλου έστειλε το δικό του μήνυμα από την Κύπρο με αφορμή τη σημερινή δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. 

Στο μήνυμα του αναφέρει:

“Τόσο η οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού όσο και η μεγάλη οικογένεια του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης περιμένουμε την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας, προσβλέποντας στην απονομή δικαιοσύνης. Δεν επιζητούμε εκδίκηση, ούτε σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο, αλλά θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ μέσω της δικαστικής διαδικασίας και της κινητοποίησης των θεσμών, να εμπεδωθεί στην κοινωνία ότι τέτοιες πράξεις απρόκλητης βίας που οδήγησαν στη δολοφονία ενός νέου παιδιού, δεν χωρούν στον αθλητισμό και στην κοινωνία μας.

Ο Άλκης χάθηκε στα δεκαεννιά του χρόνια, μόνο και μόνο διότι ήταν με τον Άρη. Τα τελευταία λόγια αυτού του παιδιού έμειναν χαραγμένα στη μνήμη όλων μας: «Μη με χτυπάτε άλλο». Κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να βιώσει αυτό που βίωσε ο Άλκης και η οικογένειά του, εν καιρώ ειρήνης, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, χωρίς ο ίδιος να φταίξει σε τίποτα. Kανένας γονιός δεν θα έπρεπε να θάψει το παιδί του υπό τέτοιες συνθήκες.

Σύντομα συμπληρώνεται ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς τον Άλκη. Το παιδί με το γλυκό χαμόγελο, μπορεί να μην είναι πια μαζί μας, αλλά με τον τόσο άδικο θάνατό του έγινε σύμβολο κατά του χουλιγκανισμού. Το χαμόγελο και η ευγένεια του Άλκη ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας, έτσι ώστε να καταφέρουμε να εξοστρακίσουμε εξ ολοκλήρου και δια παντός τέτοια φαινόμενα από την κοινωνία μας. Ως εδώ”.

To Top