«Δήμιος» ο Ντρογκμπά στο Μόναχο, στην κορυφή η Τσέλσι! (videos)

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά πήρε αυτό που δικαιούταν εδώ και χρόνια και έστειλε την Τσέλσι στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της, κερδίζοντας τους Βαυαρούς της Μπάγερν με τον τρόπο που πονάει περισσότερο: Μέσα στο σπίτι τους και μάλιστα στη διαδικασία των πέναλτι, έπειτα από έναν αγώνα που αποτέλεσε μονόλογο των Γερμανών, τουλάχιστον στα 90 λεπτά.

Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στη «Φούσμπαλ Αρένα» του Μονάχου απέδειξε ότι η «κατάρα» που κουβαλά ο γηπεδούχος είναι πιο ισχυρή από την παροιμιώδη ικανότητα των Γερμανών από τα 11 βήματα.

Με την Τσέλσι να αδυνατεί να αναπληρώσει αποτελεσματικά τις απουσίες των τιμωρημένων παικτών (ο 22χρονος μπακ – χαφ Μπέρτραντ έκανε ντεμπούτο στον τελικό, γεγονός πρωτοφανές) και να κλείνεται στην άμυνα, η Μπάγερν κυριάρχησε απόλυτα, όπως δείχνει και το 16-0 (!) στα κόρνερ.

Παρότι όμως πολλοί πίστεψαν πως όλα τέλειωσαν όταν ο Τόμας Μίλερ άνοιξε το σκορ στο 83’, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είχε αντίθετη άποψη και ισοφάρισε με κεφαλιά – οβίδα στο 88’, στο πρώτο κόρνερ που κέρδισαν οι «μπλε»!

Στην παράταση, η κατάσταση ήταν πιο ισορροπημένη, αλλά και πάλι οι Βαυαροί είχαν ανεπανάληπτη ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα, αφού ο Ριμπερί κέρδισε πέναλτι στο 95’ από τον (παραλίγο μοιραίο) Ντρογκμπά. Ωστόσο, η εκτέλεση του Ρόμπεν ήταν κάκιστη και κατέληξε στην αγκαλιά του Τσεχ.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, στην οποία η Μπάγερν δεν είχε ηττηθεί ποτέ στην ευρωπαϊκή ιστορία της, μετρώντας «4 στα 4», με νωπό το θρίαμβο επί της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Μπερναμπέου» στα ημιτελικά. Αυτή τη φορά, όμως, εκείνοι που τότε γελούσαν, έκλαψαν με μαύρο δάκρυ.

Μολονότι ο Χουάν Μάτα αστόχησε στο πρώτο πέναλτι της Τσέλσι και ο εκπληκτικός Μάνουελ Νόιερ έκανε ό,τι μπορούσε για την ομάδα του (μέχρι που σκόραρε, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση του τρίτου πέναλτι!), οι συμπαίκτες του δεν τα κατάφεραν στο φινάλε: Ο Ίβιτσα Όλιτς και ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ απέτυχαν να σκοράρουν και έτσι ο Ντρογκμπά είχε την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας, στέλνοντας τους Λονδρέζους στην κορυφή. Και αυτό ακριβώς έκανε…

Η απονομή βρήκε τους Φρανκ Λάμπαρντ και τον (τιμωρημένο) Τζον Τέρι να σηκώνουν το βαρύτιμο τρόπαιο, μέσα σ’ ένα θλιμμένο γήπεδο, που είχε μισοαδειάσει, και με τους Βαυαρούς να πνίγονται στα δάκρυα.

Ο θρίαμβος της Τσέλσι της δίνει, παράλληλα, το δικαίωμα να συμμετάσχει και στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ ως κάτοχος του τροπαίου, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την 4η του φετινού αγγλικού πρωταθλήματος, Τότεναμ.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Τίμοστσουκ, Κοντέντο, Κρος, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ (85′ Φαν Μπούιτεν), Ριμπερί (96′ Όλιτς), Γκόμεζ.
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποσίνγκουα, Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Κόουλ, Λάμπαρντ, Μίκελ, Καλού (85′ Τόρες), Μάτα, Μπερτράντ (73′ Μαλουντά), Ντρογκμπά.

Το 1-0 από τον Τόμας Μίλερ:

Η ισοφάριση 1-1 από τον Ντρογκμπά:

Το χαμένο πέναλτι του Ρόμπεν στην παράταση:

Η διαδικασία των πέναλτι:

Η απονομή του τροπαίου στην Τσέλσι:

To Top