Δίδυμο Αριστοτέλη – Αρχιμήδη στο κέντρο της Βενεζουέλας!

Οι Αριστότελες (Αριστοτέλης) Ρομέρο και Αρκίμεντες (Αρχιμήδης) Φιγκέρα συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών μέσων για την εθνική Βενεζουέλας στην εκτός έδρας φιλική ήττα από την αντίστοιχη επίλεκτη της Χώρας των Βάσκων. Ο πρώτος, μάλιστα, σκόραρε.

Η εθνική Βενεζουέλας γνώρισε την ήττα (4-2) από την αντίστοιχη επίλεκτη της Χώρας των Βάσκων σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο “Estadio de Mendizorroza” της Βιτόρια.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της “βινοτίντο”, Ραφαέλ Δουδαμέλ, παρέταξε τους Ρομέρο και Φιγκέρα ως δίδυμο στους χαφ. Δύο παίκτες με μικρά ονόματα (αρχαίας) ελληνικής προέλευσης.

Ο Αριστοτέλες (Αριστοτέλης) Ρομέρο είναι 22χρονος μέσος που αγωνίζεται με την Κροτόνε στη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος (Serie B) ενώ έχει περάσει κι από τη Σλοβενία με τη φανέλα της Ανκαράν. Ήταν αυτός που σκόραρε και διαμόρφωσε το 1-1 για την εθνική ομάδα της χώρας της Νοτίου Αμερικής.

Ο Αρκίμεντες (Αρχιμήδης) Φιγκέρα (με τον αριθμό 5 στην κεντρική φωτογραφία) είναι 29χρονος μέσος που αγωνίζεται στο Περού με τη φανέλα της Ουνιβερσιτάριο.

Σπάνιο, αλλά αληθινό. Τα ονόματα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφου και μαθηματικού (αντίστοιχα) – στην ισπανική τους έκδοση – σε ποδοσφαιρικό χώρο.

To Top