ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δίκη Άλκη: «Βγήκαν άτομα από τα αυτοκίνητα και έγινε ένας πανικός»

Στο βήμα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κατέθεσε με την σειρά του ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου, μάρκας BMW, που που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το σημείο της άγριας επίθεσης που δέχθηκαν ο Άλκης και η παρέα του.

Ο μάρτυρας περιέγραψε όσα πρόλαβε να δει, χωρίς ωστόσο να δίνει πολλές λεπτομέρειες, καθώς στις περισσότερες ερωτήσεις, τόσο της προέδρου της έδρας, όσο και της εισαγγελέως αλλά και των δικηγόρων, ο ίδιος απαντούσε «δεν θυμάμαι».

Όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου για πρώτη φορά, τι έγινε εκείνο το βράδυ, ο μάρτυρας απάντησε συγκεκριμένα «σταμάτησαν τα αυτοκίνητα μπροστά μας, το ένα έστριψε, και τα δύο ήταν ακινητοποιημένα μπροστά μας. Μετά έγινε ένα μπούγιο, μια φασαρία».

Ο αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως σταμάτησε με την σειρά του, πίσω από τα δύο οχήματα, χωρίς να επιχειρήσει να τα προσπεράσει. «Βγήκαν από τα αυτοκίνητα και έγινε ένας πανικός. Στο στενό δεν βλέπαμε τι γινόταν (σ.σ. στο σημείο της δολοφονίας), βλέπαμε μόνο μπροστά μας τον πανικό, σαν να γινόταν φασαρία. Κάποιοι πήγαν εκεί (σ.σ. στο σημείο), και κάποιοι μείνανε μπροστά μας. Είδα δύο άτομα σίγουρα να κρατάνε αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά, όπως φορούσαν και κουκούλες. Εγώ κοιτούσα αυτούς που ήταν μπροστά μας, όλα έγιναν γρήγορα».

Στη συνέχεια επεσήμανε πως επειδή φοβήθηκε, μπήκε στον μονόδρομο (σ.σ. οδός Γαζή), ώστε να μην του σπάσουν το αμάξι. «Παιδιά της γειτονιάς που ήρθαν μάλλον για να βοηθήσουν, πέταξαν μια καρέκλα σε ένα από τα αυτοκίνητα. Εγώ έφυγα, και δεν ξαναπέρασα από εκεί μπροστά. Άκουγα φωνές σαν να μαλώνουν, δεν άκουσα κάτι συγκεκριμένο. Νόμιζα ότι γίνεται φασαρία».

Ο μάρτυρας εκείνο το βράδυ είχε πάρει κρυφά το αυτοκίνητο από τον πατέρα του, και για αυτό ανέφερε πως «φοβήθηκα περισσότερο μην μου σπάσουν το αμάξι, κλείδωσα και τις πόρτες».

Την επόμενη ημέρα από το περιστατικό, όταν ξύπνησε ο μάρτυρας για να πάει σχολείο, είδε το αυτοκίνητό του στο διαδίκτυο, «και έλεγαν ότι από αυτό βγήκαν κάποια άτομα. Αργότερα το είπα στον πατέρα μου, ότι ήμουν μπροστά σε μια φασαρία με άτομα που φορούσαν κουκούλες, και ο ίδιος μου είπε να πάω να καταθέσω στην αστυνομία».

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του μάρτυρα.

Πηγή: ThessToday.gr

To Top