ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δίκη Άλκη Καμπανού: Για τις 6 Ιουνίου μετατέθηκε η εισαγγελική πρόταση

Διεκόπη η δίκη των «12» που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας με τις απολογίες των κατηγορουμένων στις 11 Μαΐου, σήμερα ήταν προγραμματισμένη την αγόρευση της Εισαγγελέως.

Η εισαγγελέας, ωστόσο, έκανε γνωστό πως δεν είναι ακόμη έτοιμη και θα χρειαστεί επιπρόσθετο χρόνο ώστε να μελετήσει αναλυτικά τα έγγραφα της δικογραφίας, με μέρος των συνηγόρων να χαρακτηρίζει την εξέλιξη ως «αναμενόμενη» και «αναγκαία», δεδομένου του ογκοδέστατου φακέλου που έχει στα χέρια της. Προϊδέασε μάλιστα το ακροατήριο ότι η αγόρευσή της θα κρατήσει περισσότερες από 10 ώρες.

«Δεν μπορείς να τα θυμάσαι όλα απ’ έξω, ούτε θέλεις να ξεχάσεις κάτι», ανέφερε η ίδια και κάλεσε όλους τους παράγοντες της δίκης να «εξοπλιστούν με υπομονή». Από πλευράς τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των «12» χαρακτήρισαν ως δικαιολογημένη αυτή την εξέλιξη. Κάποιοι παραδέχτηκαν μόνο ότι τραυμάτισαν τους άλλους δύο φιλάθλους του Άρη, αλλά επέλεξαν να μη μιλήσουν για την επίθεση άλλων συγκατηγορούμενων τους προς τον Άλκη, πέραν του 21χρονου που ομολόγησε. Όλοι τους ζήτησαν συγγνώμη από τους χαροκαμένους γονείς και τις οικογένειες των άλλων δύο θυμάτων.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη 6 Ιουνίου.

Στις 11 Μαΐου ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων. Κατά τη διάρκεια των απολογιών των 12, μόνο ένας από αυτούς παραδέχθηκε πως χτύπησε τον Άλκη και σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, ήταν εκείνος που κατάφερε το χτύπημα στη μηριαία αρτηρία. Κάποιοι από τους υπόλοιπους ισχυρίστηκαν πως χτύπησαν τους φίλους του Άλκη.

To Top