Δίκη Άλκη Καμπανού: «Εσείς το κάνατε» ξέσπασαν οι γονείς του (video)

Ξέσπασαν στη διάρκεια της δίκης οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού κατά την προβολή ενός επεξεργασμένου βίντεο, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Στο στάδιο εξέτασης των αναγνωστέων εγγράφων, συνήγορος υπεράσπισης των 10ου και 11ου κατηγορουμένων κατέθεσε ένα στικάκι με οπτικοακουστικό αρχείο, που περιείχε ένα απόσπασμα από τα γνωστά βίντεο, διάρκειας 50″ το οποίο υπέστη ειδική επεξεργασία. Στο βίντεο απομονώθηκε η κραυγή του Άλκη ώστε να φανεί ποτέ έφυγαν οι δράστες πάνω από τον άτυχο νεαρό, τη νύχτα της άγριας επίθεσης εναντίον του στη συμβολή των οδών Γαζή και Πλαστήρα.

“Τι κοιτάτε; Εσείς ήσασταν, εσείς το κάνατε. Αυτοί ήταν και οι δώδεκα” φώναξε η μητέρα του Άλκη Καμπανού ζητώντας να συνεχίσει η προβολή του βίντεο. “Συνεχίστε! Το θέλουμε κι εμείς αυτό το βιντεάκι. Όλη η Ελλάδα τα είδε αυτά τα βίντεο!” είπε ο πατέρας του Άλκη που φώναξε να το ξαναπαίξουν, με την μητέρα του να ψελλίζει «τέρατα».

Σημειώνεται πως χθες αργά το μεσημέρι προκλήθηκε και μία αντίδραση από κάποιους συνηγόρους υπεράσπισης και μάλιστα ένας εξ αυτών υπέβαλε ένσταση να μην προβληθεί το συγκεκριμένο βίντεο, που δείχνει την ώρα της επίθεσης από το μπαλκόνι. Ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ στο εδώλιο για το φόνο του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022 θα βρίσκονταν οι 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ. Οι κατηγορούμενοι δεν είναι με τη σειρά, γιατί οι περισσότεροι απουσιάζουν και ζητήθηκε να καταθέσουν κυρίως την Πέμπτη που είναι η επόμενη δικάσιμος.

To Top