ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δίκη Άλκη: Παραπλάνηση του δικαστηρίου απέδωσε στον Γαλεντέρη η εισαγγελέας

Προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού απέδωσε στον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Κλιάμπα.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα, που κλήθηκε ως τεχνικός σύμβουλος δύο κατηγορούμενων, η εισαγγελέας ζήτησε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά το πέρας της δίκης προκειμένου να εξεταστεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς πραγματογνωμοσύνης.

Αφορμή στάθηκε μία φωτογραφία από διεθνή βιβλιογραφία που χρησιμοποίησε ο μάρτυρας στην έκθεσή του. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε πως τα τραύματα στο κεφάλι του Άλκη δεν μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατό του και τόνισε ότι προήλθαν από χέρια και πόδια, αλλιώς θα έπρεπε να συνδέονται με θλαστικά εντυπώματα. Δείχνοντας τη φωτογραφία ενός κρανίου, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι πρόκειται για τραύμα από θλων όργανο και συγκεκριμένα από ράβδο. Όπως παρατήρησε όμως η εισαγγελέας, στο εν λόγω σύγγραμμα, το τραύμα που επικαλέστηκε ο μάρτυρας αποδίδεται σε νύσσον και τέμνον όργανο -σε μπαλτά- και όχι σε θλων όργανο.

Νωρίτερα η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα για να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροτομή, Λήδας Κοβάτση, και των τριών συναδέλφων της που κατέθεσαν ως τεχνικοί σύμβουλοι/μάρτυρες υπεράσπισης τεσσάρων εκ των κατηγορούμενων.

«Δεν υπάρχει λόγος να υποβληθούν σε αυτήν τη δοκιμασία, καθώς έχει γίνει κατανοητό τι αναφέρει ο καθένας», ανάφερε η εισαγγελέας.

ΠΗΓΗ: VORIA

 

To Top