ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: Επέκταση της κατηγορίας σε εγκληματική οργάνωση θα ζητήσει ο Κούγιας

Τριακόσιες πενήντα μία ημέρες από το βράδυ της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, η πόρτα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης θα ανοίξει αύριο το πρωί για τους 12 κατηγορούμενους της φρικιαστικής υπόθεσης που συγκλόνισε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία φέρνοντάς την αντιμέτωπη με τον άδικο χαμό ενός νέου, αλλά και με το θηρίο της τυφλής οπαδικής βίας.

Μιλώντας στη Voria.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι τόσο η οικογένεια όσο και ο ίδιος είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για τη δίκη προσθέτοντας ότι θα ζητήσουν την επέκταση της κατηγορίας σε εγκληματική οργάνωση.

«Τόσο η οικογένεια Καμπανού, δηλαδή η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του αείμνηστου Άλκη και εγώ βεβαίως είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για να ξεκινήσει η δίκη την Τετάρτη. Δεν θα επιτρέψουμε να μην ξεκινήσει η δίκη εκτός εάν υπάρχουν πολύ σπουδαίοι λόγοι που καθορίζονται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Βεβαίως, μια δίκη με 12 κατηγορουμένους, οι οποίοι είναι κρατούμενοι και οι οποίοι εκπροσωπούνται από δύο ή τρεις δικηγόρους -και μάλιστα αξιόλογους συναδέλφους- δύσκολα να μην έχει κάποιο πρόβλημα. Αλλά θεωρώ το πρόβλημα αυτό ότι δεν μπορεί να αποτρέψει την έναρξη της δίκης. Εμείς ερχόμαστε στην υπόθεση αυτή αποφασισμένοι να ζητήσουμε την επέκταση της κατηγορίας σε εγκληματική οργάνωση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

Πρόσθεσε ότι θα ζητήσουν επίσης τη συνένωση της δικογραφίας αυτής «μετά το τέλος της δίκης», γιατί είναι σε άλλο δικονομικό στάδιο, «με την υπόθεση – η οποία κατά την άποψη μου ήταν μια ατυχής επιλογή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης- που όταν ανακαλύφθηκαν τα όπλα στη λέσχη αυτή από όπου ξεκίνησαν οι άνθρωποι που αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη έγινε μια ξεχωριστή δίκη και αποδόθηκαν όλα τα όπλα σε έναν κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν ο πρώτος που συνελήφθη».

Ο κ. Κούγιας τόνισε ότι «έτσι θα βρει τον δρόμο και το αδίκημα της εγκληματικής οργανώσεως» αλλά κυρίως θα αποδοθεί στους κατηγορούμενους «το αδίκημα της διακεκριμένης κατοχής όπλων που είναι επίσης κακούργημα».

Χαρακτήρισε ως «πρωτοφανή στα παγκόσμια δεδομένα» το ότι παρά την άγρια δολοφονία του Άλκη και τη σωρεία των αποδεικτικών στοιχείων, κανένας από τους κατηγορούμενους δεν παραδέχεται ότι χτύπησε τον 19χρονο.

«Είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια δεδομένα να έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πολτοποιημένο κεφάλι από χτυπήματα, κατακρεουργημένο από μαχαίρια καράμπιτ, δρεπάνια, να υπάρχει βίντεο ότι όλοι συμμετέχουν και ούτε ένας από τους κατηγορούμενους να μην παραδέχεται ότι χτύπησε, ούτε ένας από τους κατηγορούμενους να μη λέει αλήθεια στην προανάκριση και την ανάκριση και να κατονομάζει κάποιον άλλον. Οπότε έχουμε μια παραπομπή για όλους με το ίδιο αντικείμενο, δηλαδή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και με τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον των δύο άλλων νεαρών που γλύτωσαν από θαύμα και κατηγορουμένους που κανείς από αυτούς δεν παραδέχεται καμία πράξη. Είναι μια υπόθεση που πραγματικά κατά την ταπεινή μου άποψη όσον αφορά το στάδιο το προδικαστικό δηλαδή τον χρόνο που έγινε η προανάκριση και η ανάκριση δεν υπάρχει προηγούμενο. Να δούμε τώρα μήπως οι κατηγορούμενοι μετανόησαν και θέλουν να πουν ορισμένα πράγματα διαφωτιστικά, ώστε και η δική τους ψυχή να ηρεμήσει και να έχουν μια ήσυχη συνείδηση και η οικογένεια του Άλκη Καμπανού να πάρει σαφείς απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη με το παιδί τους», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Η δίκη ξεκινά το πρωί της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αναμένεται να υπάρξει ισχυρή αστυνομική παρουσία προκειμένου να τηρηθεί η τάξη και να διεξαχθεί η δίκη σε ήρεμο κλίμα.

To Top