Δίκη Νεϊμάρ: Ο κίνδυνος φυλάκισης μέχρι και δυο χρόνια (video)

Ξεκίνησε από χθες στη Βαρκελώνη η δίκη για την υπόθεση DIS, μια εταιρεία που στο παρελθόν κατείχε μέρος των δικαιωμάτων του Νεϊμάρ όταν βρισκόταν στη Βραζιλία και ήταν παίκτης της Σάντος.

Η DIS έφερε σε δίκη τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, τον πατέρα και τη μητέρα του, τους πρώην προέδρους της καταλανικής ομάδας Σάντρο Ροσέλ και Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, την Μπαρτσελόνα, τη Σάντος και τον πρώην πρόεδρό της Οντίλιο Ροντρίγκες, με μια καταγγελία στην οποία ζητούνται πρόστιμα εκατομμυρίων, ακόμη και φυλάκιση για τους κατηγορούμενους.

Ο Βραζιλιάνος διεθνής κατηγορείται για τη μεταγραφή του από τη Σάντος στους «Μπλαουγκράνα» το 2013 έναντι 57,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες της DIS, της βραζιλιάνικης επενδυτικής εταιρείας, που κατείχε τότε το 40% των δικαιωμάτων του παίκτη, το ποσό της μεταγραφής ήταν αρκετά υψηλότερο και η μετακόμισή του στην Μπαρτσελόνα κόστισε 107 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους.

Μεταξύ των φερόμενων εγκλημάτων υπάρχει κι αυτό της απάτης, που συνδέεται με δύο συμβάσεις: η μία απ΄ αυτές αφορά έναν φιλικό αγώνα για 4,5 εκ. ευρώ (που δεν έχει παιχτεί ποτέ) και η άλλη μια προνομιακή οψιόν αξίας 7,9 εκατομμυρίων για τρεις παίκτες.

Η DIS υποστηρίζει ότι οι συμβάσεις δεν συνάδουν με την πραγματικότητα και ότι στην πραγματικότητα αποτελούν κρυφή πληρωμή για τη μεταγραφή, από την οποία η εν λόγω εταιρεία θα πρέπει να λάβει το αναλογικό μερίδιό της.

Για αυτά τα δύο εγκλήματα, αυτό που ζητά η Εισαγγελία, που επίσης εμπλέκεται στη δίκη, είναι: δύο χρόνια φυλάκιση, τρία χρόνια απαγόρευση και πρόστιμο 10 εκατομμυρίων για τον Νεϊμάρ, τον πατέρα του και τη μητέρα του.

Πέντε χρόνια φυλάκιση και 10 εκατομμύρια πρόστιμο για τον Σάντο Ροσέλ, 8,4 εκατομμύρια πρόστιμο για την Μπαρτσελόνα και 1,4 εκατομμύρια για τη Σάντος και την εταιρεία N&N των γονιών του Νεϊμάρ. Αντίθετα, η Εισαγγελία δεν ζητά τίποτα εναντίον του Μπαρτομέου.

Η DIS από την πλευρά της ζητά αυστηρότερες ποινές, με έως και 5 χρόνια φυλάκιση για τον Νεϊμάρ, ενώ τα στοιχεία που σχετίζονται με τα πρόστιμα ανεβαίνουν πολύ και πλησιάζουν τα 200 εκατομμύρια ανά κατηγορούμενο.

To Top