ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δίκη Τόσκο: Πρόταση από τον εισαγγελέα για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από αμέλεια!

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αναβιώνει η  υπόθεση θανάτου του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού, Τόσκο Μποτζατζίσκι, τον Ιανουάριο του 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Τη μετατροπή της κατηγορίας που βαρύνει την 27χρονη για το θάνατο του Τόσκο σε ανθρωποκτονία από αμέλεια και όχι από πρόθεση πρότεινε κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, όπως αναφέρει το thesstoday.gr !

Όσον αφορά τον 49χρονο ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να κατηγορηθεί για συμμετοχή σε συμπλοκή και διατάραξη κοινής ειρήνης, και όχι για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αναλυτικά σύμφωνα με το ενημερωτικό σάιτ:

Κατά την αγόρευσή του, εξήγησε αναλυτικά τα συμβάντα που προκύπτουν σε αυτές τις κατηγορίες, λέγοντας πως η 27χρονη κατηγορούμενη, κατά την διάρκεια του τραγικού δυστυχήματος, βρισκόταν σε πανικό, και την στιγμή που είχε μπροστά της πεσμένο τον Τόσκο, έκανε ελιγμό δεξιά, με πρόθεση να αποφύγει το «εμπόδιο».

«Ήταν πανικόβλητη προκειμένου να φύγει από την συγκέντρωση. Επίσης, δεν προκύπτει πως υπάρχει συνεννόηση μεταξύ της 27χρονης και των οπαδών, καθώς οι ίδιοι, εξαπέλυσαν εχθρική επίθεση προς αυτή, χτυπώντας με κοντάρια το όχημά της. Παράλληλα, δεν προκύπτει πως η κατηγορούμενη γνώριζε πως βρισκόταν ο ίδιος ο Τόσκο κάτω στο έδαφος.

Όσον αφορά τον 49χρονο κατηγορούμενο, ο εισαγγελέας ανέφερε πως φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σχέση με το συμβάν, καθώς διαφάνηκε ότι παρακολουθούσε τα αυτοκίνητα. Ωστόσο, «δεν προκύπτει πως οργάνωσε την συγκέντρωση, αλλά φαίνεται απλώς να συμμετέχει σε αυτή. Ακολούθησε τους οπαδούς, βγήκε από το όχημα που βρισκόταν μαζί με την 27χρονη, και έπειτα κινήθηκε προς το σημείο του συμβάντος, με σκοπό να συμμετάσχει στη συγκέντρωση, και όχι να την σταματήσει. Δεν ταιριάζουν οι χρόνοι με την στιγμή του θανάτου». 

Ο εισαγγελέας τόνισε πως είναι προφανές, πως ο λόγος που δεν τον αναγνώρισε κανένας, είναι διότι ο ίδιος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. «Ο πρώτος μάρτυρας αναφέρθηκε στο έντονο βλέμμα του 49χρονου κατηγορούμενου, και τον αποκάλεσε «φονιά». Η αλήθεια είναι πως εμείς από την έδρα, μπορούμε να δούμε πως ο κατηγορούμενος έχει ένα πολύ έντονο και χαρακτηριστικό βλέμμα, όχι όμως, ενός φονιά. Έτσι, η πρόταση μου είναι να κατηγορηθεί για συμμετοχή σε συμπλοκή και διατάραξη κοινής ειρήνης. 

Σχετικά με τους υπόλοιπους 5 κατηγορούμενους, ο εισαγγελέας ανέφερε πως όλοι τους βρίσκονταν στο σημείο, και συμμετείχαν στην συγκέντρωση, αλλά δεν έχουν σχέση με το θάνατο, καθώς είχαν αποχωρήσει από τον χώρο, την ώρα που υπήρχε ένταση, και έφυγαν πανικόβλητοι. «Οι κατηγορίες που προτείνω για τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους είναι η συμμετοχή σε συμπλοκή και διατάραξη κοινής ειρήνης».

 

 

To Top