ΑΠΟΨΕΙΣ

Δίνει εντολή ο μάνατζερ στον “πελάτη” παίκτη του;

Όσα δήλωσε χθες δημοσίως ο Νίκος Λώτσος για τον “πελάτη” παίκτη του Λευτέρη Μποχωρίδη σε κάνουν να αναρωτιέσαι. Τελικά ο παίκτης προσλαμβάνει εκπρόσωπο ή ο μάνατζερ επιλέγει παίκτες;

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αφήνοντας στην άκρη την επιθυμία του παίκτη να αλλάξει ομάδα και να παίξει για τον Παναθηναϊκό, διότι αυτό είναι μια προσωπική επιλογή η οποία φυσικά έχει το τίμημά της από τη στιγμή που ο Μποχωρίδης έχει συμβόλαιο, είναι… μνημειώδη όλα όσα δήλωσε χθες ο εκ των κορυφαίων μάνατζερ στην Ευρώπη.

Μιλώντας δημόσια παραδέχθηκε πως έδωσε ο ίδιος εντολή στον “πελάτη” παίκτη του – αυτόν ο οποίος τον προσέλαβε, για να μην μπερδεύεστε με τους ρόλους – να μην κατέβει στις προπονήσεις της ομάδας με την οποία έχει συμβόλαιο και δεν έχει δικαίωμα προσφυγής, διότι είναι πληρωμένος.

Αναρωτιέται κανείς αν με αυτές τις δηλώσεις ο Νίκος Λώτσος διαφύλαξε τα συμφέροντα του “πελάτη” παίκτη του ή τα υπονόμευσε.

Ο Άρης αν θέλει κάνει σήμερα καταγγελία τον Μποχωρίδη στον ΕΣΑΚΕ λόγω της συμπεριφοράς του παίκτη που απέχει από τις προπονήσεις αδικαιολογήτως με “εντολή” του ατζέντη του.

Πέρα, όμως, από την επαγγελματική προσέγγιση της υπόθεσης, ο Λώτσος όχι απλά υποβίβασε ως προσωπικότητα τον Μποχωρίδη, αλλά τον έκανε να μοιάζει ένα άβουλο ον, δίχως δική του γνώμη και άποψη.

Του έδωσε εντολή να μην πάει στην προπόνηση; Εντολές ένας 25χρονος δεν παίρνει από κανέναν, ούτε από την οικογένειά του και εμφανίζεται ο εκπρόσωπός του να δηλώνει δημόσια ότι με εντολή δική του δεν προπονείται ο “πελάτης” παίκτης του;

Το αν ο Μποχωρίδης υπάκουσε στον μάνατζέρ του ή άγεται και φέρεται από τις εντολές του εκπροσώπου του, είναι θέμα δικό του και λογαριασμός δεν πέφτει σε κανέναν, αλλά υπάρχουν και κάποιες απορίες.

Ο Νίκος Λώτσος εκτός από τον Μποχωρίδη εκπροσωπεί δεκάδες παίκτες και προπονητές. Μεταξύ αυτών θα επιλεγούν δύο συγκεκριμένοι για να δοθεί στον κόσμο η δυνατότητα να συγκρίνει και να κρίνει την στάση του έναντι του Άρη.

Ο Βασίλης Καββαδάς που πρόσφατα υπέγραψε στον Ηρακλή, πέρασε μια διετία στην ΑΕΚ. Υπάρχει ή όχι οφειλή άνω των 150.000 ευρώ στον παίκτη; Αν υπάρχει ένα τέτοιο ποσό ως οφειλή είναι περισσότερο ανακόλουθος ο Γουλιέλμος (με τα χιλιάδες λάθη του και τις κακές επιλογές στο διοικείν της ΚΑΕ και την διαχείριση σημαντικών θεμάτων) και ο Άρης ή ο Μάκης Αγγελόπουλος και η ΑΕΚ;

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, που επίσης εκπροσωπείται από τον Λώτσο, έχει λαμβάνειν από τον ΠΑΟΚ ολόκληρο το συμβόλαιο της περσινής σεζόν, κοντά στα 80.000 ευρώ, ίσως και περισσότερα. Για την περσινή χρονιά δεν έχει πάρει ευρώ! Βγήκε ο κύριος Λώτσος να εκφραστεί για την ανακολουθία του ΠΑΟΚ; Τον άκουσε κανείς;

Ο κύριος Λώτσος προέτρεψε πέρσι τον Μποχωρίδη να υπογράψει στον ΠΑΟΚ. Φέρεται να του έλεγε πέρσι ότι θα χάσει τα λεφτά του στον Άρη και θα ήταν προτιμότερο να παίξει στον ΠΑΟΚ.

Ο Μποχωρίδης τον άκουσε αρχικά, πήρε πίσω την πρώτη απόφασή του, έμεινε στον Άρη και πληρώθηκε το συμβόλαιό του στο 80-90% και έχει στα χέρια του συναλλαγματική που καλύπτει και την οφειλή από το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον Μάνο Λάσκαρη (για το μισό της σεζόν 2017-18) και το (μικρό) υπόλοιπο της φετινής σεζόν. Αν πήγαινε στον ΠΑΟΚ μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει τι θα έπαιρνε…

Πρέπει να σημειωθεί επίσης πως το μεγαλύτερο συμβόλαιό του, αυτό με τον Παναθηναϊκό όταν πήρε μεταγραφή από τον Άρη, το έκανε ο Μποχωρίδης με εκπρόσωπο τον Γιώργο Σφαιρόπουλο, διότι ο Νίκος Λώτσος τότε είχε… απαγορευτικό από τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Προσπαθεί ένας απλός παρατηρητής να διαπιστώσει την συμβολή του εκπροσώπου στην διαφύλαξη των συμφερόντων του “πελάτη” παίκτη και δεν την βλέπει, διότι το προηγούμενο και επόμενο συμβόλαιο του Μποχωρίδη – μεταξύ αυτό του Παναθηναϊκού – ήταν με τον Άρη και όχι ιδιαίτερα υψηλά.

Για το τάιμινγκ της απόφασης Μποχωρίδη να θέσει εαυτό εκτός Άρη κρίνει ο καθένας αν είναι σωστό ή όχι.

Για το αν είναι ή όχι ευκαιρία ο Παναθηναϊκός για τον Μποχωρίδη που τον επέλεξε αφού τραυματίστηκε ο Γιάννης Αθηναίου τέλη Αυγούστου και ενώ είναι τυπικά ελεύθερος ο παίκτης από τις 15 Ιουλίου, δεν πέφτει λόγος σε κανέναν, γιατί πολύ απλά αυτό κρίνει ο παίκτης. Αυτός θα χρεωθεί την αποτυχία ή επιτυχία της απόφασής του.

Το ότι ο Μποχωρίδης χάρισε χρήματα είναι γεγονός και τον τιμά και καταγράφηκε πολλές φορές.

Το ότι είναι πληρωμένος έστω και με μικρή καθυστέρηση – η άλλη επιλογή ήταν ο… ΠΑΟΚ πέρσι, για να μη ξεχνιόμαστε – είναι επίσης γεγονός.

Αυτά όμως δεν σημαίνουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν ένας μάνατζερ – όσο “μεγάλος” κι αν είναι αυτός – ή ένας παίκτης σε μια ομάδα.

ΥΓ: Στην αναμονή της αντίδρασης της ΚΑΕ Άρης και του ιδιοκτήτη της για το συγκεκριμένο θέμα.

To Top