ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δίνουν 1.500 εισιτήρια στον Άρη! Στο στολίδι της Κύπρου, το ΑΕΚ Arena της Λάρνακας η ρεβάνς

Στο στολίδι της Κύπρου, το ΑΕΚ Arena της Λάρνακας θα γίνει το ΑΕΛ-Άρης, ο αγώνας ρεβάνς της 1ης Αυγούστου. Ο λόγος είναι ότι η φυσική έδρα της ΑΕΛ, δεν έχει άδεια από την ΟΥΕΦΑ.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Το γήπεδο της Λάρνακας είναι χωρητικότητας 8.000 θέσεων. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, η διοίκηση της Κυπριακής ομάδας δίνουν ένα “πέταλο” για τις ανάγκες των φιλάθλων του Άρη, το οποίο είναι 1.700 θέσεων, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ, προορίζεται η παραχώρηση 1.500 εισιτηρίων.

Στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνεργασίας, ο Άρης θα παραχωρήσει την Θύρα 4 του Κλεάνθης Βικελίδης, που είναι 1.200 θέσεων.

Το AEK Arena της Λάρνακας θεωρείται ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο, μόλις τριών χρόνων και έγινε σε χρόνο ρεκόρ.

Διαβάστε εδώ την σχετική περιγραφή από το σάιτ της Κυπριακής ΑΕΚ:

Έδρα της ΑΕΚ Λάρνακας είναι το ΑΕΚ ΑRENA- εις μνήμην Γεώργιου Καραπατάκη, προς τιμή του πατέρα του προέδρου της ΑΕΚ, Άντρου Καραπατάκη.

Το ποδοσφαιρικό γήπεδο κατασκευάστηκε στην Λάρνακα δίπλα από το Νέο ΓΣΖ, που αποτέλεσε την έδρα της ομάδας από την ίδρυση της το 1994 μέχρι και το 2016.

Η γη ανήκει στο Γυμναστικό Σύλλογο Ζήνωνα, με το οποίο συμφωνήθηκε η δημιουργία γηπέδου, που θα εξυπηρετούσε τις σύγχρονες ανάγκες της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ.

Το γήπεδο ανήκει στην εταιρεία Balltown Holdings Public Ltd, που ιδρύθηκε για τον σκοπό αυτό από το Σωματείο της ΑΕΚ. Η Balltown Holdings Public Ltd είναι μία συμμετοχική εταιρεία με μετόχους τον κόσμο της ΑΕΚ.

Το γήπεδο στην τελική του μορφή θα έχει χωρητικότητα 8000 θέσεων. Το κόστος της κατασκευής του γηπέδου εκτιμάται σε περίπου €8,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων το €1 εκατομμύριο προήλθε από την αγορά μετοχών από τα Μέλη και τους φίλους της ΑΕΚ.

Η Δυτική κεντρική εξέδρα ονομάστηκε Γεώργιος Καραπατάκης (1885 θέσεων), η Ανατολική εξέδρα AJK Group (2008 θέσεων), η Νότια εξέδρα Πετρολίνα (1706 θέσεων) και η Βόρεια εξέδρα Λάρνακα (1704 θέσεων).

Κάθε εξέδρα χωρίζεται σε διάφορα τμήματα που φέρουν τις ονομασίες περιοχών και χωριών της επαρχίας Λάρνακας.

Το γήπεδο κατασκευάζεται σε δύο φάσεις, με την πρώτη φάση να ξεκινά στις 7 Σεπτεμβρίου 2015 και να ολοκληρώνεται ένα χρόνο αργότερα.

Η πρεμιέρα του γηπέδου πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2016, με τον αγώνα της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΑΕΚ-Άρης, με την ΑΕΚ να παίρνει την νίκη με 4-0.

Η τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου έγινε στις 16 Νοεμβρίου 2015 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

  

H τελετή των επίσημων εγκαινίων έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2016 και πάλι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

  

Στην τελική του μορφή το γήπεδο θα είναι κατηγορίας 4 της UEFA και θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες ομίλων οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

To Top