Δίπλαρος στο ραδιόφωνο της ΕΟΚ: “Ήταν αχρείαστη και απαράδεκτη η κίνηση του Γκάλινατ”

Η Καρδίτσα νίκησε με 80-71 του Άρη, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Basket League και ο γκαρντ των θεσσαλών, Νίκος Δίπλαρος, «φιλοξενήθηκε» στο EOK WebRadio.

Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί του Άρη: «Όπως και στα προηγούμενα ματς, μπήκαμε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα και “διαβασμένοι”. Δεν αφήσαμε τον Τολιόπουλο, τον Γκάλινατ, τον Μποχωρίδη να βρουν ρυθμό, καταφέραμε να τους περιορίσουμε στο βαθμό να μη μας δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και το ταξίδι του Άρη απ’ τη Ρουμανία, αλλά εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας. Ο κύριος λόγος των νικών που έχουμε πάρει είναι ότι είμαστε συνεπείς αμυντικά και βγάζουμε περισσότερη ενέργεια απ’ τον αντίπαλο. Είμαστε κι εμείς “διψασμένοι”, θέλουμε να κερδίσουμε και το αξίζουμε όλοι μας, γιατί κάνουμε πάρα πολύ καλή προπόνηση και δεν ήταν η κανονική εικόνα της ομάδας αυτή του 1ου γύρου».

Για τη δύναμη της έδρα τους: «Όσο μπορούμε και κρατάμε την έδρα μας αήττητη, αφού έχουμε χάσει μέχρι στιγμής μόνο απ’ τον Ολυμπιακό, είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Μετράει σίγουρα και είναι πολύ σημαντικό που έχουμε 2.5-3 χιλιάδες κόσμο να μας στηρίζει και να μας βοηθάει. Πρέπει να φεύγεις νικητής απ’ την έδρα σου και μέχρι στιγμής το καταφέρνουμε αυτό και θέλουμε να το συνεχίσουμε».

Για τα παιχνίδια που ακολουθούν με Μαρούσι (21/01) και ΑΕΚ (27/01): «Όλα τα παιχνίδια πας για να τα κερδίζεις στην έδρα σου. Έχει το πουσάρισμα απ’ τον κόσμο, είσαι στο γήπεδό σου, έχεις άλλη ψυχολογία, είσαι πιο ενθουσιασμένος, οπότε πας σίγουρα να “χτυπήσεις” όλα τα ματς εντός έδρας».

Για το επεισόδιο στο τέλος με τον Γκάλινατ και τον κόσμο: «Το είπα κι εχθές ότι σε έναν αγώνα υπάρχουν υψηλοί σφυγμοί, κάποιος έχει κερδίσει, κάποιος έχει στεναχωρηθεί για την ήττα. Η αντίδραση του Γκάλινατ είναι απαράδεκτη. Απ’ τη στιγμή που βλέπεις ότι ο Γιάνκοβιτς δίνει τα χέρια του με τους παίκτες, έχει αφήσει τη μπάλα κι εσύ την παίρνεις είσαι απαράδεκτος. Για ‘μένα ήταν αχρείαστη αυτή η κίνηση. Και η δική μας αντίδραση θα πω ότι δε χρειαζόταν, δεν υπάρχει λόγος να «ανάβουν τα αίματα» γι’ αυτό, απλά τον αφήνεις να βάλει το καλάθι και τέλος. Αυτό που έκανε ο Γκάλινατ είναι ασέβεια και προς τον σύλλογο που ήταν πέρυσι, τον αγκάλιασαν, τον αγάπησαν, τον σεβάστηκαν, τον τίμησαν, οπότε είναι ακόμα πιο βαρύ. Αλλά σε ένα παιχνίδι μπορείς να τα δεις όλα, ωστόσο αυτά είναι να τα ξεχνάμε αμέσως. Όπως και αυτό που έγινε πίσω απ’ την κερκίδα, δεν έχει γίνει ποτέ στην Καρδίτσα κάτι τέτοιο».

To Top