ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

“Δίπλωσε” τον Κολοσσό σε κανονική περίοδο μετά από 11 χρόνια!

Έπρεπε να περάσουν 11 χρονιά και ισάριθμες σεζόν για να “διπλώσει” ο Άρης τις νίκες του, σε κανονική περίοδο κόντρα στον Κολοσσό, “ξορκίζοντας” μια “κατάρα”.

Οι κιτρινόμαυροι διπλασίασαν χθες τις επιτυχίες τους κόντρα στην ομάδα της Ρόδου, διακόπτοντας μια αρνητική παράδοση έξι ετών. Τόσα χρόνια είχαν να νικήσουν τον Κολοσσό στο “Nick Galis Hall”, όμως, με την επικράτησή τους για δεύτερη φορά στη σεζόν, επανέλαβαν κάτι, που είχαν να πετύχουν από τη σεζόν 2012-13.

Εκείνη τη σεζόν, με τον Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο τους και παίκτες, μεταξύ άλλων, τον σημερινό συνεργάτη του Γιάννη Καστρίτη, Σωτήρη Καραποστόλου και τον Λευτέρη Μποχωρίδη, σε ηλικία 19 ετών κέρδισαν τον Κολοσσό, τόσο στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο όσο και στο “Βενετόκλειο”.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στις 19 Ιανουαρίου του 2013, ο Άρης συνέτριψε τους Ροδίτες με 75-52 στη Θεσσαλονίκη, με τον Πάσαλιτς να πετυχαίνει 14 πόντους, τον Πελεκάνο να προσθέτει 13 και τον Μποχωρίδη 3.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο “σμαραγδένιο νησί” στις 18 Μαΐου του 2013, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου. Οι κιτρινόμαυροι πέρασαν εύκολα με το εντυπωσιακό 82-99 (Χαντ 18 π., Πελεκάνος 16π., Καραποστόλου 11 π., Μποχωρίδης 3π.) και τερμάτισαν στην έκτη θέση στη regular season, που τους έφερε αντιμέτωπους στην πρώτη φάση των πλέι οφ με τον τρίτο Πανιώνιο.   

To Top