Δίωξη εισαγγελέα: για -8 και 6 αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός, -16 και 12 αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ!

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια της Λεωφόρου, τα οποία χαρακτηρίζει εκτεταμένα κι έτσι αμφότεροι κινδυνεύουν άμεσα με αφαίρεση βαθμών και τιμωρία της έδρας τους!

Οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με -3, ενώ το κλείσιμο της Λεωφόρου θεωρείται δεδομένο, ενώ για τον ΠΑΟΚ που πάει από… καμπάνα σε καμπάνα αναμένεται να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή μιας και είναι υπότροπος! Αν δηλαδή τιμωρηθεί, θα πάει στο -8 (-5 λόγω υποτροπής), καθώς έχει προηγηθεί το -3 από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός είναι πιθανό να φτάσει κι αυτός στο -8, καθώς κινδυνεύει με την σειρά του να χαρακτηριστεί «υπότροπος», καθώς υπάρχουν και τα γεγονότα του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας, για τα οποία κατηγορείται και πάλι για «εκτεταμένα». Στην ουσία, αν οι «πράσινοι» τιμωρηθούν με -3 για τον τελικό, τότε αυτόματα κινδυνεύουν κι αυτοί με -8.

Για τον ΠΑΟΚ μάλιστα το… μαρτύριο δεν τελειώνει εκεί… Με δεδομένο πως είναι ήδη υπότροπος, αν τιμωρηθεί για τον τελικό του Κυπέλλου για εκτεταμένα (αυτό είναι το κατηγορητήριο), τότε κινδυνεύει να χαρακτηριστεί δύο φορές υπότροπος για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Αν συμβεί αυτό κινδυνεύει με συνολική αφαίρεση 16 βαθμών και 12 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών!

-8 και 6 αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός, -16 και 12 αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ!

Αρα, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει μάξιμουμ με αφαίρεση 8 βαθμών (-3 για τη Λεωφόρο, -5 για το Κύπελλο καθώς θα είναι υπότροπος) και 6 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (2+4 λόγω υποτροπής), ενώ ο ΠΑΟΚ πάει για συνολική αφαίρεση 16 βαθμών (-3 για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, -5 για τον τελικό του Κυπέλλου, -8 για τη Λεωφόρο καθώς θα είναι δις υπότροπος) και 12 αγωνιστικές λουκέτο στην Τούμπα (2 για τον ημιτελικό, 4 για το Κύπελλο, λόγω υποτροπής και +6 για τη Λεωφόρο καθώς θα είναι δις υπότροπος!).

Ολα αυτά βέβαια αν κι εφόσον κριθούν ένοχοι, μιας κι εκκρεμούν οι δυο εκδικάσεις (σ.σ: για τον τελικό και για τη Λεωφόρο)

Η εκδίκαση των δύο υποθέσεων (Κυπέλλου και πλέι οφ) είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη (7/5). Η αρχή γίνεται στη μία στην πειθαρχική επιτροπή της Superleague και θα ακολουθήσει στις 3 η απολογία των ομάδων στην πειθαρχική επιτροοπή της ΕΠΟ για τα γεγονότα του Κυπέλλου.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top