ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δίωξη σε Ολυμπιακό, κίνδυνος ακόμη και για υποβιβασμό, δίωξη Σιμιτζόγλου και σε Μάτος

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά του Ολυμπιακού για τα όσα καταγγέλλονται από μέλη της αποστολής του Πλατανιά για ξυλοδαρμό. Μέχρι αφαίρεση βαθμών ή και υποβιβασμός οι πιθανές ποινές.

Όπως αναμενόταν, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε δίωξη κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά τις καταγγελίες που έγιναν από 15 μέλη της αποστολής του Πλατανιά για ξυλοδαρμό στον αγώνα των δύο ομάδων την 1η Απριλίου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο κ. Σιμιτζόγλου έκρινε πως υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να ανοίξει την υπόθεση, από τη στιγμή που τέθηκαν υπόψη του ένορκες καταθέσεις ανθρώπων της κρητικής ομάδας που δηλώνουν πως ξυλοκοπήθηκαν και άλλων που τονίζουν πως ήταν μάρτυρες.

Η δίωξη έγινε μεταξύ άλλων και με βάση το άρθρο 29 του πειθαρχικού κώδικα περί βίας. Σύμφωνα με αυτό οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν με ποινή κεκλεισμένων των θυρών ή διεξαγωγής αγώνων σε ουδέτερο γήπεδο, μέχρι και με αφαίρεση έξι βαθμών ή και υποβιβασμό.

Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει:

Σε βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, νόμιμα εκπροσωπουμένης, για παραβάσεις των άρθρων 1, 2, 3, 5, 13, 14, 29 παρ. 1, 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Ολυμπιακός-Πλατανιάς, πρωτάθλημα Super League, 1/4/2017).

Με ποινή τριών αγωνιστικών απειλείται και επίσημα ο Λέο Μάτος.

Στον μπακ του ΠΑΟΚ ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόλου, που έχει στα χέρια του από τις 5 Μαΐου έγγραφη καταγγελία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για εκτός φάσης χτύπημα στον Μάρκους Μπεργκ.

Έτσι, ο Βραζιλιάνος κινδυνεύει με βαριά «καμπάνα» αλά Πατίτο και Σεμπά για το Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και το Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο Κύπελλο. Η διαδικασία (μαζί με την απολογία του παίκτη) δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας και ως εκ τούτου ο Μάτος αναμένεται να είναι στη διάθεση του Βλάνταν Ίβιτς στο εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό για τη δεύτερη αγωνιστική των play offs και στην εντός έδρας με τον Πανιώνιο για την τρίτη αγωνιστική.

H ανακοίνωση της ΕΠΟ

Σε βάρος του ποδοσφαιριστή της ομάδας ΠΑΕ ΠΑΟΚ Λεονάρντο Μάτος (αγώνας ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας, 27/4/2017), για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 10 παρ.1 περ. γ, και παρ.6 περ. στ. του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top