Δανιηλίδης: «Δυσκολεύτηκα να πείσω την Πολιτική Προστασία να στείλει εναέρια μέσα…»

Ο Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών μίλησε για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Σέιχ Σου σήμερα.

Όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Αρχικά ανέφερε:

Η κατάσταση αυτήν τη στιγμή είναι αρκετά καλή. Φτάσαμε σε ένα σημείο στο οποίο χάσαμε τον έλεγχο. Από τη στιγμή που φτάσανε τα εναέρια μέσα, η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο. Ήμασταν τυχεροί και δεν υπήρχαν άνεμοι.

Ο δήμος μας είναι σε 24ώρη βάρδια με όλα τα οχήματα, τον εξοπλισμό και το δυναμικό της πολιτικής προστασίας σε επιφυλακή. Από την πρώτη στιγμή, με δική μας πρωτοβουλία, και δική μου εντολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον κ. Τσακιρίδη, πραγματοποιήθηκε γενική επιστράτευση.

Σχετικά με την γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, ο δήμαρχος αναφέρει:

Δυσκολεύτηκα να πείσω την πολιτική προστασία ότι πρέπει να έρθουν κατευθείαν εναέρια μέσα, λόγω της έκτασης της φωτιάς. Υπήρχε καθυστέρηση τουλάχιστον σαράντα  λεπτών από την έκκληση των μέσων μέχρι να καταφτάσουν στο σημείο. Φοβήθηκα ότι θα ζήσουμε την κόλαση του 1997.

Για την εστία της φωτιάς:

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η εστία της φωτιάς είναι εφαπτόμενη με τον περιφερειακό. Είτε κάποιος ασυνείδητος οδηγός πέταξε από το αυτοκίνητο του τσιγάρο, είτε κάποιον εμπρηστικό μηχανισμό.

Πρέπει να υπάρχουν σε 24ωρη βάρδια περιπολικά και να επιτηρούν. Να έχουμε το θάρρος να καταγγέλουμε τέτοιες συμπεριφορές, έχοντας σεβασμό στην ποιότητα ζωής όλων μας.

To Top