Δαρδαμανέλης: «Απαράδεκτη η ποινή σε μία ιστορική ομάδα όπως ο Άρης»

Ο Δήμαρχος του Δήμου Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, επικοινώνησε με το Yellow Radio 101,7 και την εκπομπή Πρωινό Κοντ-act.

Εκεί, μίλησε για τον τρόπο που η τιμωρία προς την ιστορική ομάδα του Άρη επηρεάζει όλη την πόλη, ενώ αναφέρθηκε στο πως ο Δήμος Καλαμαριάς μπορεί να εμπλακεί στην δημιουργία νέου γηπέδου στο όνομα του συλλόγου.

Η άποψη του Δημάρχου για την ποινή -6 βαθμών προς τον Άρη: «Όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με κοινά, θεωρώ ότι αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για μία άδικη απόφαση, η οποία μπορεί να στέκεται σε κάποια τυπικά ζητήματα ή οτιδήποτε άλλο και νομίζω πως είναι άδικο να ξεκινάει ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει άλλη αφετηρία για τον καθένα. Θεωρή απαράδεκτο για κάθε ομάδα, πόσο μάλλον για τον Άρη, μία ομάδα ιστορική για την πόλη και με ότι συμβολίζει, ότι έχει φέρει ο Άρης, ας μην ξεχνάμε ότι πολλά αθλήματα, χωρίς τον Άρη δεν θα υπήρχαν καν στην Ελλάδα. Όλοι όταν σκεφτόμαστε τον Άρη σκεφτόμαστε και τον Γκάλη, σκεφτόμαστε ιστορικά γεγονότα, τα οποία δεν μπορεί να τα παραβλέπουμε όταν παίρνουμε αποφάσεις».

Πρακτικά πως μπορεί να κινηθεί κάποιος με την δική σας ιδιότητα; «Αυτά τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη εννοείται ότι μεταφέρονται σε καθέναν από αυτούς που παίρνουν αποφάσεις. Σε όλους όσους είδαμε, δεν θέσαμε μόνο ζητήματα που αφορούν τον Δήμο, θέσαμε και γενικότερα ζητήματα πολιτικής. Μιλήσαμε για τον εμβολιασμό, μιλήσαμε για τον Άρη, μιλήσαμε για όλα τα ζητήματα που μας αφορούν και περνούν από το μυαλό μας. Από εκεί και πέρα, είναι και θέμα αρμοδιοτήτων, του τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας και μέχρι που φτάνουν οι ικανότητες, δυνατότητες και αρμοδιότητες του. Θεωρώ ότι έχουν φτάσει στα αυτιά των υπεύθυνων αυτά που θα έπρεπε να έχουν φτάσει από όλους τους φορείς της πόλης, από τον ίδιο τον Υπουργό, από βουλευτές της πόλης, Δημάρχους και εμένα. Οπότε νομίζω ότι ο καθένας έχει λάβει την ενημέρωση που θα έπρεπε και να λάβει τις αποφάσεις και τις ευθύνες των αποφάσεων του».

Πόσες είναι οι πιθανότητες να εμπλακεί ο Δήμος Καλαμαριάς στην κατασκευή του νέου γηπέδου για τον Άρη; «Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς με έκπληξη ακούσαμε από τα χείλη του πρωθυπουργού αυτή την εξαγγελία, δεν έχω πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση, αλλά φαντάζομαι ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας και η διοίκηση του Άρη, θα έχουν ζυγίσει τα πράγματα και θα θεωρούν μία συμφέρουσα εξέλιξη τόσο για την ομάδα, όσο και για την πόλη. Ο Δήμος δεν έχει άμεση εμπλοκή. Το Χαριλάου είναι κοντά και το σημείο αυτό είναι κοντά, νομίζω ότι δεν έχουμε επιρροή σε αυτό ζήτημα. Παρ’ όλα αυτά, η εκσυγχρόνιση αθλητικών εγκαταστάσεων, σίγουρα θα βελτιώσει την κατάσταση της πολιτείας μας, όσον αφορά τον αθλητισμό».

To Top