ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Δασύλλας: «Μεγάλη συγκίνηση για Ιωαννίδη, πρέπει να είναι συνεπής ο Άρης με τη FIBA»

Ο Βύρων Δεσύλλας παλιός παράγοντας του Άρη μίλησε για την επίσκεψη που έκανε με τον Γιάννη Ιωαννίδη στο μουσείο του Άρη, την προσπάθεια του μπασκετικού Άρη αλλά και τους παίκτες που εκπροσωπεί.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7…

Αρχικά για το σημερινό παιχνίδι του Europa League:

Να φτάσει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται, Δυστυχώς δεν υπάρχει κόσμος και έτσι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα έσοδα.

Για την επίσκεψη του Γιάννη Ιωαννίδη στο μουσείο του Άρη:

Ο Γιάννης ήρθε για 15 μέρες στην Θεσσαλονίκη, να δει τους φίλους του και τα μέρη που μεγάλωσε. Ήταν μία ιδέα δική μου να δει το μουσείο. Ήταν εκεί ο Χάρης που τον έχει μεγάλη αγάπη ο Γιάννης. Είδε με προσοχή τα εκθέματά, στάθηκε για λίγα λεπτά στο περίφημο σακάκι και συγκινήθηκε όταν είδε τον Ανέστη Πεταλίδη αλλά και την φωτογραφία της ομάδας που έπαιζε ως καλαθοσφαιριστής, τότε με το νούμερο 5. Κάθισε πάνω από δύο ώρες, η αύρα που έβγαζε ο χώρος τον έκανε να αισθάνεται φορτισμένος, αλλά έφυγε χαρούμενος και ευτυχισμένος. Του έκανε πάρα πολύ καλό αυτή η επίσκεψη.

Ενώ συνέχισε:

Του έδειξα μία γωνία στο μουσείο που ήταν αφιερωμένη στον Μάκη τον Νάτση, ενώ του είπα για το όνομα “κλειστό Μάκης Νάτσης”. Μου είπε “Μπράβο, αυτό έπρεπε να γίνει”. Ο Μάκης Νάτσης έφερε πάρα πολύ κόσμο κοντά στον Άρη, και εμένα αυτός με έφερε σε επαφή για τον Μιχαηλίδη.

Για την τότε Αυτοκρατορία:

Όλες οι δυνάμεις του σύμπαντος είχαν συμμαχήσει για να φτιαχτεί η Αυτοκρατορία. Μακάρι να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές, αλλά δεν είναι εύκολο.

Για την φετινή ομάδα:

H σημερινή διοίκηση έκανε ένα μικρό θαύμα. Ότι κατάφερε ο Άρης να κατεβάσει μία πολύ αξιοπρεπή -κατά την γνώμη μου- ομάδα. Μία ομάδα που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια. Φυσικά αυτό πρέπει να έχει και συνέχεια. Ο δρόμος είναι δύσκολος, τα οικονομικά είναι γνωστά, συν τον κορωνοϊό.

Για το αν αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει η FIBA στον Άρη:

Δεν ξέρω αν είναι τελευταία, αλλά είναι μία από τις τελευταίες. Και ο Άρης θα πρέπει να δείξει την απαραίτητα συνέπεια. Είναι δύσκολο γιατί δεν υπάρχουν τα κατάλληλα έσοδα, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο. Θα γίνει σίγουρα μεγάλη προσπάθεια, για το αν θα τα καταφέρουν είμαι σκεπτικός.

Για τον Πανιώνιο και το αν θα κατέβει στο νέο πρωτάθλημα:

Βρίσκω απίθανο το να κατέβει ο Πανιώνιος. Δεν έχει ιδιοκτήτη, δεν έχει καταθέσει φάκελο. Πρέπει να γίνει ένα… θαύμα.

Για τον στόχο που πρέπει να έχει ο μπασκετικός Άρης:

Πρέπει ο Άρης να παίζει κάθε αγωνιστική για να κερδίσει και να κατακτήσει την καλύτερη δυνατή θέση.

Για τους παίκτες τους οποίους εκπροσωπεί στον Άρη:

Έχω τον Γιάννη τον Σιδηροηλία, ένα παιδί γέννημα-θρέμα του Άρη που πιστεύω ότι θα έχει ένα λαμπρό μέλλον. Είναι σίγουρα 6-7 χρόνια στον Άρη. Παρά το ότι τον ζήτησαν πέρυσι ομάδες Α1 ο στόχος του ήταν να μείνει στον Άρη και πιστεύω ότι φέτος θα πάρει τον χρόνο που του αξίζει.

Ο άλλος είναι ο Χαριτόπουλος. Είχε έρθει 18 χρονών στον Άρη και τώρα ξαναγύρισε. Είναι και ο Κώστας ο Τσιρογιάννης. Ένα μεγάλο ταλέντο του Ελληνικού μπάσκετ που είναι 20 χρονών. Πλήρωσε από την τσέπη του να φύγει από την Λάρισα για να έρθει στον Άρη. Έχει ήδη υπογράψει το συμβόλαιο του για έναν χρόνο. Ο τέταρτος είναι ο Γιώργος ο Γεωργάκης, ήταν και πέρυσι θα συνεχίσει και φέτος στην ομάδα.

To Top