Δείτε σε ποιους δήμους της Θεσσαλονίκης θα είναι κλειστά και αύριο τα σχολεία λόγω παγετού

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, λόγω του παγετού.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ειδικότερα, στους Δήμους ΛαγκαδάΒόλβηςΩραιοκάστρουΧαλκηδόνας και Θερμαϊκού τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αύριο.

Αντίθετα, στους δήμους ΘεσσαλονίκηςΑμπελοκήπων – ΜενεμένηςΚαλαμαριάς, Δέλτα και Παύλου Μελά τα σχολεία θα είναι ανοιχτά.

Στους υπόλοιπους δήμους της Θεσσαλονίκης, η απόφαση για το αν θα λειτουργήσουν ή όχι τα σχολεία λήφθηκε κατά περίπτωση.

Αναλυτικά:

Δ. Λαγκαδά

Από τον Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται ότι λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού που επικρατεί στον Δήμο μας και για την ασφάλεια των μαθητών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου.

Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Δ. Ωραιοκάστρου

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο δήμο μας και για την ασφάλεια των παιδιών και την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων, αποφασίζει ότι την Τετάρτη 9/01/2019 δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου

Δ. Βόλβης

Κλειστά θα είναι αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία στον Δήμο Βόλβης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Δ. Θερμαϊκού

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών και μετά από εκτίμηση της κατάστασης των σχολικών μονάδων, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και σε ανταπόκριση των αυξημένων αιτημάτων των γονέων, αποφασίστηκε τα σχολεία σε όλο το Δήμο Θερμαϊκού να παραμείνουν κλειστά αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια των παιδιών.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία.

Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν αύριο όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Για τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ενημέρωση με νέα ανακοίνωση

Δ. Θέρμης

Κλειστά θα παραμείνουν, αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία της Περιστεράς, του Κ. Σχολαρίου, της Καρδίας, του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου με απόφαση του δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Παρά το γεγονός ότι είναι καθαρά, προσβάσιμα, ζεστά και πλήρως λειτουργικά για να δεχτούν μαθητές, τα παραπάνω σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, καθαρά, για λόγους πρόληψης, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις το πρωί της Τετάρτης θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Θέρμης.

Ανοιχτό θα είναι το 2ο ΓΕΛ Μίκρας και τα υπόλοιπα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης, δηλαδή σε Θέρμη, Τριάδι, Ν. Ραιδεστό, Ταγαράδες και Ν.Ρύσιο και Βασιλικών δηλαδή σε Βασιλικά, Αγ. Αντώνιο, Αγ. Παρασκευή και Σουρωτή.

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου

Κλειστό θα παραμείνει και αύριο Τετάρτη 9 του Γενάρη το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου ανακοινώνεται ότι λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, το συγκεκριμένο σχολείο θα παραμείνει κλειστό και αύριο.

Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου λειτουργούν κανονικά από σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Δ. Χαλκηδόνας

Σύμφωνα με σημερινό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ. και κατόπιν του συνεχιζόμενου ολικού παγετού που πλήττει την περιοχή της Κεν. Μακεδονίας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Χαλκηδόνος θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019.

Σημειώνεται πως το προσωπικό του Δήμου και οι Δ/νσεις των Σχολείων κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είναι σε λειτουργία τα δίκτυα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολικών μονάδων, ώστε τα κτίρια να είναι έτοιμα να υποδεχτούν το μαθητικό τους δυναμικό μόλις ομαλοποιηθούν οι καιρικές συνθήκες.

Τέλος, ανακοινώνεται πως οι Δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Χαλκηδόνος θα βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στις Δημοτικές Ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος πλην του Λυκείου Πανοράματος όπου διαπιστώθηκε σήμερα βλάβη στο σύστημα υδροδότησης και θα παραμείνει σε αναστολή για αύριο Τετάρτη 9/1 για την αποκατάσταση της βλάβης για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Επίσης κλειστό για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει και το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων.

Για τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη και με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω και του συνεχιζόμενου παγετού, αλλά και της πρόβλεψης της ΕΜΥ για τη συνέχιση της κακοκαιρίας με νέες χιονοπτώσεις και το επόμενο 24ωρο, κλειστά θα παραμείνουν για αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία στον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή και το Φίλυρο.

Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Επιπλέον οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη παραμένει με τις υπηρεσίες του σε 24ωρη επιφυλακή για την παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων προκειμένου τα τεχνικά συνεργεία να αποκαταστήσουν τυχόν βλάβες που ενδεχομένως προκύψουν κατά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη διανεμηθεί αλάτι σε όλα τα σχολεία σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν ρίψεις.

Αναφορικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τη διεύθυνση του κάθε σχολείου, που έχει και την ευθύνη.

* Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων για άυριο Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου, στονΔήμο Νεάπολης – Συκεών, αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση εντός των επόμενων ωρών

Πηγή: thestival.gr

To Top